Édeskömény illóolaj

Édeskömény illóolaj a természetes szappanban

ätherisches Fenchelöl
Bild von Schwoaze auf Pixabay

Az édeskömény illóolaj leginkább a puffadás és a gyomor területén jelentkező görcsök kezelésére ismert. Az édeskömény illóolaj azonban ennél többre is képes, sőt, még a kozmetikumokban is pozitív hatásai vannak.

Édeskömény (Foeniculum vulgare) – Édeskömény illóolaj

Az édeskömény illata a keserűtől az édesig, a fűszerestől a mentásig terjedhet. Illóolaját a sárga virágok terméseinek összezúzásával, majd lepárlásával nyerik.

Az édeskömény illóolajat kétféle minőségben lehet megvásárolni: a keserű édesköményolaj körülbelül 20% keserűanyagot tartalmaz, és sokkal olcsóbb, mint az édes édesköményolaj.

Mind a növényt, mind az édeskömény illóolajat a legtöbb ember elsősorban a puffadás kezelésére és a bélműködés szabályozására ismeri. Az édeskömény görcsoldó, puffadásgátló, antibakteriális és gyomorerősítő hatású. Az édesköményt a nőgyógyászatban is értékelik a menstruációs görcsök és a szoptatás miatt.

Mit tehet még az édeskömény illóolaj

Az édesköményolajat gyakran használják szobaillatosításra is, mivel ezen a területen is pozitív tulajdonságokkal rendelkezik. Az édeskömény illóolaj ideális az önbizalom növelésére és a különböző mentális labilitások enyhítésére. Ehhez egyszerűen adjon egy-két csepp édesköményolajat vízhez egy illatlámpa táljában, és porlasztja be az olajat.

Az édeskömény tisztító és fertőtlenítő hatással van az emberi bőrre. Éppen ezért az édeskömény illóolaj szappankészítésben és kis dózisban krémekben és arctonikokban is használható.

Amit még tudnia kell

Harmónia más illatokkal: Az édeskömény illóolaj jól kombinálható rózsa- és levendulaillatokkal vagy fás illatokkal, például szantálfával.

Figyelmeztetések: Az illóolaj általában nem használható belsőleg. A kész teafilterek belső használatra alkalmasak. Ezenkívül a terhes nőknek és az epilepsziásoknak kerülniük kell az édeskömény illóolajat.

Használata bőrápolásban: Gyulladásra alkalmas, de csak erősen hígított formában használható.

Kérjük, mindig olvassa el a „Mit kell figyelembe venni az illóolajok használatakor” című cikket, mielőtt valamelyik olajat használná!

Rohstoffe und Zutaten für deine selbst gemachte Kosmetik und DIY Seifen

Ich empfehle immer gerne den

–> Klick direkt zum Shop: Online Shop Dragonspice für Seifensieder und Kosmetikrührer.

Hier erfolgt der Versand schnell, die Auswahl an Fetten, Ölen, Wachsen, ätherischen Ölen, Parfumölen, Kosmetikrohstoffen und Zubehör ist riesig und der Service ist zuverlässig.

Seifen ganz einfach selber machen

Mit dem ebook von naturseife-und-kosmetik erfährst du, wie du Seifen ganz einfach selbst herstellen kannst:

Ganz toll ist auch der Shop von wesentlich. Dort gibt es natürlich Pflanzenöle, Sheabutter, Wachse, Kakaobutter, jede Menge ätherische Öle und vieles mehr:

**Hinweise zu Partnerlinks

**Partnerlinks und ggf. angegebene Preise verstehen sich inkl. Mehrwertsteuer und ggf. zzgl. Versandkosten. Aktuelle Preise und Verfügbarkeit sind bitte direkt über den Verkäufer einzuholen.

Die mit Sternchen (**) gekennzeichneten Verweise sind sogenannte Provision-Links. Wenn du auf so einen Verweislink klickst und über diesen Link einkaufst, unterstützt du aktiv naturseife-und-kosmetik.de – denn ich bekomme von deinem Einkauf eine kleine Provision. Für dich verändert sich der Preis dabei nicht!!

Zu Amazon Empfehlungen: Partner Links / Bilder von der Amazon Product Advertising API