Lavendel in Kosmetik
Érzékeny és száraz bőr

Levendula – nyugtató és gyógyító

A levendulát (Lavandula angustifolia) dísznövényként is ismerik hazai kertjeinkben. Különösen a meleg nyári napokon terjeszti fűszeres, jellegzetes illatát. Az ajakosvirágúak családjába tartozó levendulát mindig is illata miatt becsülték. Napjainkban főként Dél-Európában található meg. A levendulát […]

Badesalz selber machen
Cellulit

Készítsen saját fürdősót

A saját fürdősó készítése gyors és egyszerű, akár otthon is. A házi készítésű fürdősók gyakran sokkal jobb minőségűek, mint a készen kapható termékek. És: mindössze néhány percet vesz igénybe egy ilyen fürdőtermék elkészítése. Ha most […]

Kakaobutter in Naturseife und Kosmetik
Érzékeny és száraz bőr

Kakaóvaj a természetes szappanokban és kozmetikumokban

Már az aztékok és a maják is az istenek ajándékának tekintették a kakaónövényt. Babjaiból sokoldalúan felhasználható kakaópor készíthető, amelyet mi finom forró italként ismerünk. Vagy szeretett, pótolhatatlan csokoládénk formájában. A bab magas olajtartalmát az úgynevezett […]

Sheabutter in Kosmetik und Seifen
Érzékeny és száraz bőr

Sheavaj természetes szappanokban és kozmetikumokban

A sheavaj számos házi testápoló termék és szappan értékes összetevője. A tápláló vajat krémek, fürdőbombák, masszázstermékek és sok más kozmetikum előállításához használhatjuk. Tudja meg, miért olyan népszerű a sheavaj a kozmetikumokban és szappanokban. Sheavaj – […]

Zsálya a szappanban
Gyógynövények

Zsálya – hatékony gyógy- és aromanövény

A zsálya (Salvia Officinalis) az egyik legismertebb gyógynövény. Már a neve is erre utal: A „salvia” botanikai név a latin „salvare” szóból származik, ami azt jelenti, hogy „gyógyítani”. De népszerű konyhai fűszernövényként, dohányzásra és (természetes)kozmetikumokban […]

mandelöl
Érzékeny és száraz bőr

Mandulaolaj természetes szappanokban és kozmetikumokban

Ha mandulaolajat szeretne használni természetes szappanban, nem járhat messze rosszul. A mandulaolaj nagyon jó alapolaj a természetes, házi készítésű szappanokhoz. Számos pozitív tulajdonsággal rendelkezik, és még a szappanosítás után sem okoz számunkra nagyobb problémát. A […]

Erdnussöl als Seifenzutat
Érzékeny és száraz bőr

Mogyoróolaj természetes szappanokban és kozmetikumokban

Amennyiben nincs allergia, a mogyoróolaj természetes szappanokban és kozmetikumokban is használható. A mogyoróolaj különösen népszerű a száraz, hámló bőr ápolására. INCI: Arachis Hypogaea olaj Mogyoróolaj természetes szappanokban és kozmetikumokban – a földimogyoróból nyert olaj A […]

Babassuöl
Készítsen saját szappant

Babassu olaj természetes szappanokban és kozmetikumokban

Bár a babassu-olaj még mindig meglehetősen ismeretlen hazánkban, az olaj természetes szappanban való felhasználása már nem számít bennfentes tippnek. A szappanban habképzőként funkcionál, és a népszerű kókuszolajat is helyettesítheti. Sőt, egyes bőrtípusok esetében még előnyt […]

Avocadoöl in Naturseife und Kosmetik
Érzékeny és száraz bőr

Avokádóolaj természetes szappanokban és kozmetikumokban

Az avokádóolaj nagyon népszerű összetevője a szappanoknak, krémeknek és arcpakolásoknak. Hiszen az avokádóolaj különösen gazdag és tápláló növényi olaj. Különösen népszerű kozmetikai adalékanyagként a száraz, hámló és barrier-károsodott bőr, valamint a törékeny, száraz haj esetében. […]