Celandine – egy mindenes a növények között

Celandine a bőrápoláshoz

Parlagfű

Ismeri a Chelidonium majus nevű növényt? Ismertebb nevén parlagfű, valószínűleg mindenki látta már legalább egyszer, még ha talán tudtán kívül is. A falakon feltűnésmentesen növekvő növényt gyakran figyelmen kívül hagyják vagy gyomnövényként utasítják el. A parlagfű a mákfélék (Papaveraceae) családjába tartozik, zöld levelei és sárga virágai vannak, és akár 70 cm magasra is megnőhet.

Ha letörjük a szárát, a tejcsövekből sárgás-narancssárga színű, tejszerű nedv távozik, amely mérgező. Ezért erősen ellenjavallott az elfogyasztása vagy teaként való elkészítése! A parlagfüvet ősidők óta gyógynövényként használják, és nagymamám sikeresen kezelte vele egy szemölcsömet. Tudományosan bizonyított, hogy a növény tartalmaz néhány alkaloidát (az emberi szervezetre ható kémiai anyagok vegyületei). Ősszel ezek a gyökérben találhatók, amely ilyenkor erősen mérgező. A parlagfű sokféleképpen hat: antibakteriális, vírusellenes, enyhén szövetkárosító és gombaellenes.

A parlagfű alkalmazási területei

A parlagfű gyógyító vagy nyugtató hatású lehet köszvény, reuma, szemölcsök, ekcéma, pattanások, lépbetegségek és szembetegségek esetén (Maria Treben esküszik rá).

A parlagfű a szemölcsök kezelésére

A gyógyszertári tinktúrák vagy a nitrogénnel történő égetés gyakran nagyon károsítja a bőrt, különösen a környező bőrt. Emiatt sokan először aSchöllkrautr természethez fordulnak, hogy megszabaduljanak a csúnya bőrkinövésektől (gyakran a lábon vagy a kézen) vagy a tyúkszemektől. A szemölcsök ellen a parlagfűvel való küzdelemhez a növény nedvét (amelyet frissen kell gyűjteni a természetből, hogy ne száradjon ki) naponta kétszer-háromszor kell az érintett területre felvinni. A környező bőrt vazelinnel kell védeni az egészséges bőrre kenve, hogy az egészséges szövetek ne sérüljenek. A lé maró hatású, és fokozatosan feloldja a szemölcsöt. És amire még szükséged van: Türelem! Mert a szemölcsök nem tűnnek el egyik napról a másikra. Egy kis vigasz: bosszantóak, de nem a világ vége.

A parlagfű a gyógyszeriparban is elismert gyógyszerösszetevő, például a rák ellen. Természetes növényi formája mellett kapszula, tea, balzsam és cseppek formájában is megtalálható.

Rohstoffe und Zutaten für deine selbst gemachte Kosmetik und DIY Seifen

Ich empfehle immer gerne den

–> Klick direkt zum Shop: Online Shop Dragonspice für Seifensieder und Kosmetikrührer.

Hier erfolgt der Versand schnell, die Auswahl an Fetten, Ölen, Wachsen, ätherischen Ölen, Parfumölen, Kosmetikrohstoffen und Zubehör ist riesig und der Service ist zuverlässig.

Seifen ganz einfach selber machen

Mit dem ebook von naturseife-und-kosmetik erfährst du, wie du Seifen ganz einfach selbst herstellen kannst:

Ganz toll ist auch der Shop von wesentlich. Dort gibt es natürlich Pflanzenöle, Sheabutter, Wachse, Kakaobutter, jede Menge ätherische Öle und vieles mehr:

**Hinweise zu Partnerlinks

**Partnerlinks und ggf. angegebene Preise verstehen sich inkl. Mehrwertsteuer und ggf. zzgl. Versandkosten. Aktuelle Preise und Verfügbarkeit sind bitte direkt über den Verkäufer einzuholen.

Die mit Sternchen (**) gekennzeichneten Verweise sind sogenannte Provision-Links. Wenn du auf so einen Verweislink klickst und über diesen Link einkaufst, unterstützt du aktiv naturseife-und-kosmetik.de – denn ich bekomme von deinem Einkauf eine kleine Provision. Für dich verändert sich der Preis dabei nicht!!

Zu Amazon Empfehlungen: Partner Links / Bilder von der Amazon Product Advertising API