A praktikus offline szappankalkulátor

Készítsen saját szappant a szappankalkulátorral

A természetes szappan- és kozmetikai szappankalkulátora

Seifenrechner_Vorschaubild

Egy új szappanrecepthez szükséges NaOH vagy KOH mennyiségének kiszámítása meglehetősen fárasztó lehet. Persze, a számítás számológéppel, tollal és szappanosítási számtáblázattal nem különösebben nehéz, de nagyon időigényes. Különösen, ha 2-nél több zsírt, olajat és/vagy viaszt használsz a szappanreceptedben 😉 Ráadásul a számítást utólag mindig meg kell ismételni másodszor is, hogy az esetleges számítási hibákat kiszűrjük. Ezen okokból kifolyólag a legtöbb bojler a különböző weboldalak által kínált ún. szappankalkulátorokat használja.

Szappankalkulátor természetes szappanokhoz és kozmetikumokhoz

A legtöbb már létezik egy praktikus szappankalkulátor természetes szappan- és kozmetikától. A szappankalkulátor Excel-fájlként áll rendelkezésre, így bármikor offline is használható. Így nem függ attól, hogy a szappankalkulátor kínáló weboldal éppen működik-e vagy sem. Ez lehetőséget ad Önnek arra, hogy bármikor elvégezzen egy gyors számítást, vagy egyszerűen csak „játsszon”, ahogyan csak akar.

Kényelmesen kiszámíthatja a vegyes szappanosítást

A szappankalkulátor talán legjobb tulajdonsága azonban az a lehetőség, hogy egyetlen lépésben kiszámíthatja a NaOH-t és a KOH-t a vegyes szappanosításhoz. Egyszerűen kiválaszthatja, hogy KOH-val, NaOH-val vagy mindkét anyaggal szappanosítani szeretne. Ha a vegyes szappanosítás mellett dönt, még a NaOH és a KOH arányát is megadhatja. Ettől eltekintve a szappankalkulátor nemcsak a gyakori növényi olajokat tartalmazza, hanem néhány állati zsírt, valamint ritkább zsírokat, olajokat és viaszokat is. Én összesen 70 olajra, zsírra és viaszra szorítkoztam. Az is praktikus, hogy a folyadék mennyiségét igény szerint növelni vagy csökkenteni lehet.

Seifenrechner1
Seifenrechner2

Szappankalkulátor – Amit még tudnia kell

Követelmények: A természetes szappanok és kozmetikumok szappankalkulátora egy praktikus Excel fájlként van megadva.

Ha érdekli a praktikus és könnyen használható szappankalkulátor, itt tájékozódhat, és igény esetén közvetlenül kérheti a kalkulátort.

A szappankalkulátor minössze 6,95 euróért vásárolható meg. A fizetés számos fizetési móddal lehetséges. A szappankalkulátor a fizetést követően AZONNAL letöltésre kerül:

Rohstoffe und Zutaten für deine selbst gemachte Kosmetik und DIY Seifen

Ich empfehle immer gerne den

–> Klick direkt zum Shop: Online Shop Dragonspice für Seifensieder und Kosmetikrührer.

Hier erfolgt der Versand schnell, die Auswahl an Fetten, Ölen, Wachsen, ätherischen Ölen, Parfumölen, Kosmetikrohstoffen und Zubehör ist riesig und der Service ist zuverlässig.

Seifen ganz einfach selber machen

Mit dem ebook von naturseife-und-kosmetik erfährst du, wie du Seifen ganz einfach selbst herstellen kannst:

Ganz toll ist auch der Shop von wesentlich. Dort gibt es natürlich Pflanzenöle, Sheabutter, Wachse, Kakaobutter, jede Menge ätherische Öle und vieles mehr:

**Hinweise zu Partnerlinks

**Partnerlinks und ggf. angegebene Preise verstehen sich inkl. Mehrwertsteuer und ggf. zzgl. Versandkosten. Aktuelle Preise und Verfügbarkeit sind bitte direkt über den Verkäufer einzuholen.

Die mit Sternchen (**) gekennzeichneten Verweise sind sogenannte Provision-Links. Wenn du auf so einen Verweislink klickst und über diesen Link einkaufst, unterstützt du aktiv naturseife-und-kosmetik.de – denn ich bekomme von deinem Einkauf eine kleine Provision. Für dich verändert sich der Preis dabei nicht!!

Zu Amazon Empfehlungen: Partner Links / Bilder von der Amazon Product Advertising API