Adalékanyagok a szappanban: algák

Készíts saját szappant algával

© Daniel Poloha - stock.adobe.com

Algák a természetes szappanban

Algen in SeifeHa magad készítesz szappant, szinte bármit felhasználhatsz, amit csak szeretnél. Egyes adalékanyagok nagyon hasznosak, míg mások elsősorban arra szolgálnak, hogy a házilag készített természetes szappant valami különlegessé tegyék. Az adalékanyagok javíthatják a szappan megjelenését, hámlasztó, tisztító, hidratáló, textúrát javító vagy habosító hatást kölcsönözhetnek neki. Ezen hatások eléréséhez különböző adalékanyagok használhatók, amelyek közül néhányat szeretnék bemutatni a Naturseife-und-Kosmetik.de oldalon. Részben azért, mert az adalékanyagok listája szinte végtelenül hosszú, és a felsorolás meghaladná ennek a cikknek a kereteit 😉 Ez a cikk azonban először az algákkal fog foglalkozni.

Mire jó valójában az alga?

Az algák elsősorban optikai hatást kölcsönöznek a természetes szappannak. Nem tudom megmondani, hogy pozitív hatással vannak-e a bőrre vagy akár a természetes szappan tulajdonságaira. Ennek ellenére az algák népszerű adalékanyagnak számítanak, ha saját magad készítesz szappant, mivel a tengeri, sós és sós szappanokhoz is jól használhatóak. A kozmetikumokban az algaolajokat és -kivonatokat gyakran használják az elszíneződött bőrre, mivel az algának gyulladáscsökkentő hatása van. Az algáknak feszesítő hatást is tulajdonítanak, amit a bőrkrémekben hasznosítanak.

Az algák por vagy olaj formájában szappanokban is felhasználhatók. Alternatívaként a friss algát szappanragasztóban pürésíthetjük, és színezésre használhatjuk. A kezdetben gazdag zöld szín azonban idővel barnává válik. Ha szeret szusit enni, és ezért van otthon nori levele, könnyen felhasználhatja szappan készítéséhez. A nori leveleket mozsárban összetörjük és megőröljük. A port ezután hozzáadjuk a szappanragasztóhoz. Az is lehetséges, hogy a leveleket vízbe áztatjuk, egészben adjuk a szappanragasztóhoz, majd botmixerrel pürésítjük. Ez is nagyon jól működik. Általában apró, finom darabok maradnak vissza, amelyek a szappanban láthatók.

A spirulina alga

A spirulina néhány éve szuperalgaként vált ismertté, mert állítólag rendkívül gazdag értékes összetevőkben. Az alga ugyanis körülbelül 60 százalékban fehérjéből áll, emellett B12-vitaminban, E-vitaminban és számos ásványi anyagban is gazdag. A spirulina algát a szappangyártásban is felhasználhatjuk. A port sok alapanyagboltban megvásárolhatjuk, és szappanragasztóhoz adhatjuk. A spirulinának azonban kissé kellemetlen szaga van a gyártás során és a friss szappanban is. A szag azonban néhány nap múlva eltűnik. Sajnos a spirulinával történő színezés esetén sem tartós a szappan szép, gazdag zöld színe, és a szappan néhány hónap múlva barnássá válik.

Rohstoffe und Zutaten für deine selbst gemachte Kosmetik und DIY Seifen

Ich empfehle immer gerne den

–> Klick direkt zum Shop: Online Shop Dragonspice für Seifensieder und Kosmetikrührer.

Hier erfolgt der Versand schnell, die Auswahl an Fetten, Ölen, Wachsen, ätherischen Ölen, Parfumölen, Kosmetikrohstoffen und Zubehör ist riesig und der Service ist zuverlässig.

Seifen ganz einfach selber machen

Mit dem ebook von naturseife-und-kosmetik erfährst du, wie du Seifen ganz einfach selbst herstellen kannst:

Ganz toll ist auch der Shop von wesentlich. Dort gibt es natürlich Pflanzenöle, Sheabutter, Wachse, Kakaobutter, jede Menge ätherische Öle und vieles mehr:

**Hinweise zu Partnerlinks

**Partnerlinks und ggf. angegebene Preise verstehen sich inkl. Mehrwertsteuer und ggf. zzgl. Versandkosten. Aktuelle Preise und Verfügbarkeit sind bitte direkt über den Verkäufer einzuholen.

Die mit Sternchen (**) gekennzeichneten Verweise sind sogenannte Provision-Links. Wenn du auf so einen Verweislink klickst und über diesen Link einkaufst, unterstützt du aktiv naturseife-und-kosmetik.de – denn ich bekomme von deinem Einkauf eine kleine Provision. Für dich verändert sich der Preis dabei nicht!!

Zu Amazon Empfehlungen: Partner Links / Bilder von der Amazon Product Advertising API