Szappan recept: Tengeri szellő szappan

Készíts saját nyári szappant

Seife selber machen

A házi készítésű tengeri szappan tökéletesen megragadja a nyarat, és a tenger friss színeit egyenesen a fürdőszobába varázsolja. Ezt a tengeri szellő szappant néhány olcsó hozzávalóból és a megfelelő technikával könnyedén elkészítheted magad is.

Készítse el saját tengeri szappanját

Ideális illatanyag ehhez a szappanhoz a tengeri szellő parfümolaj. Ha nem szeretne parfümolajat használni, egyszerűen keverje össze kedvenc illóolajkeverékét. A nyaralásra és a tengerre emlékeztető friss illat ideális. A tengerparti hangulatú szappan színe a különböző árnyalatú indigóból származik. Az egyszerűség kedvéért folyékony szappanszínezéket is használhat, például a Gracefruitnál kaphatót. A színezéket használat előtt csak rövid ideig kell felrázni, majd közvetlenül a szappanragasztóhoz kell adni. Néhány csepp általában elegendő a szép, gazdag szín eléréséhez.

A kék különböző árnyalatú szappanok elkészítéséhez először a szappanragasztó kb. 1/3-át eltávolítottuk és mélykékre színeztük. A kék szappanragasztót a szappanformába öntöttük úgy, hogy a forma alját jól beborítsa a szappankeverék. Most egyszerűen öntsünk egy merőkanálnyit a fehér, színtelen részből a maradék kék szappanragasztóba. Ezt a keveréket ezután ráöntjük a formában lévő kékre. Folytassuk így, amíg a szappanforma meg nem telik. Egy másik ötlet a tengerre emlékeztető természetes szappanhoz, ha az alsó részt sárgára színezzük, és homokkal vagy agyaggal keverjük. Ez egy homokos tengerpart hatását kelti a tenger hullámaival.

A szappan receptje

A szappan receptje különböző olcsó zsírokból és olajokból áll, amelyek bármelyik szupermarketben kaphatók. Ha még nem készítettél saját szappanokat, letöltheted a„Kreatív szappanok saját magadnak” című e-könyvet. A szappant csak a biztonsági szabályok betartásával szabad elkészíteni. A kívánt szuperzsírosodáshoz szükséges NaOH mennyiségét kérjük, számolja ki saját maga.

A gyártás után a tengeri szellő szappan zselésíthető, majd kb. 24 óra elteltével formázható és kezelhető darabokra vágható. Az ezt követő érlelési időnek legalább 4 hétnek kell lennie.

Rohstoffe und Zutaten für deine selbst gemachte Kosmetik und DIY Seifen

Ich empfehle immer gerne den

–> Klick direkt zum Shop: Online Shop Dragonspice für Seifensieder und Kosmetikrührer.

Hier erfolgt der Versand schnell, die Auswahl an Fetten, Ölen, Wachsen, ätherischen Ölen, Parfumölen, Kosmetikrohstoffen und Zubehör ist riesig und der Service ist zuverlässig.

Seifen ganz einfach selber machen

Mit dem ebook von naturseife-und-kosmetik erfährst du, wie du Seifen ganz einfach selbst herstellen kannst:

Ganz toll ist auch der Shop von wesentlich. Dort gibt es natürlich Pflanzenöle, Sheabutter, Wachse, Kakaobutter, jede Menge ätherische Öle und vieles mehr:

**Hinweise zu Partnerlinks

**Partnerlinks und ggf. angegebene Preise verstehen sich inkl. Mehrwertsteuer und ggf. zzgl. Versandkosten. Aktuelle Preise und Verfügbarkeit sind bitte direkt über den Verkäufer einzuholen.

Die mit Sternchen (**) gekennzeichneten Verweise sind sogenannte Provision-Links. Wenn du auf so einen Verweislink klickst und über diesen Link einkaufst, unterstützt du aktiv naturseife-und-kosmetik.de – denn ich bekomme von deinem Einkauf eine kleine Provision. Für dich verändert sich der Preis dabei nicht!!

Zu Amazon Empfehlungen: Partner Links / Bilder von der Amazon Product Advertising API