Afrodiziákumok – kozmetikumokban és természetes szappanokban való felhasználás

Minden az afrodiziákumokról a kozmetikumokban

Hogyan használják az afrodiziákumokat a kozmetikumokban és a természetes szappanokban is

Az afrodiziákum kifejezés Aphrodité istennő és a tiszteletére tartott fesztivál, az Aphrodisia nevéből származik. A görög mitológiában eredetileg a termékenységet és a növekedést jelentette, csak később vált a szerelem, a szépség és az érzéki vágy istennőjévé. A kifejezés általánosságban olyan kémiai vagy természetes eredetű anyagokat jelöl, amelyek képesek növelni a szexuális vágyat vagy élvezetet. Az afrodiziákumnak nincs potencianövelő hatása, hanem a saját vágyat és vágyat hivatott szolgálni, valamint segít az érzéki hangulat megteremtésében. Ezt a hatást általában a fizikailag élénkítő vagy pszichésen felpezsdítő anyagok okozzák. Más hatóanyagok a közvetett stimuláció elérése érdekében stimulálják a húgyutakat, vagy növelik a szexuális apparátus véráramlását.

Afrodiziákum élelmiszerek – mik azok?

Számos ételnek tulajdonítanak vágyfokozó hatást. Azonban nagyon kevés állításnak van tudományos bizonyítékai. Gyakran inkább a szeretetteljes kialakítás, a finom íz és illat összjátékáról van szó, amely megfelelő hangulat és képzelet mellett bizonyára képes erotizáló hatást kifejteni. Bizonyos élelmiszerek azonban bizonyítottan kis nyomokban tartalmaznak stimuláló összetevőket.
Egy osztriga szürcsölése például nemcsak vizuálisan izgató, hanem magas cinktartalma miatt a szervezet tesztoszterontermelését is elősegíti. A zeller viszont számos vitamin és ásványi anyag mellett az andrestenol és az androszténon nevű szteroidokat is tartalmazza. Bizonyos mértékig ezek a feromonok természetes módon is termelődnek a szervezetben, és a verejtékmirigyeken keresztül választódnak ki. Ezek a hírvivő anyagok növelhetik az emberek közötti szimpátia, szexuális vonzalom és érzékiség érzését. A különböző gyümölcsfajták is afrodiziákumnak számító ételeknek számítanak. Az eper például magas C-vitamin-tartalmának köszönhetően vitalizáló és élénkítő hatású. A banánt gazdag szeléntartaléka miatt tartják potencianövelőnek. Más élelmiszerek hatással vannak a felszabadulásraaphrodisiakaa boldogság és a rajongás érzésére. Ennek megfelelően például a kakaóbab összetevői növelik a vér endorfin- és szerotoninszintjét. Egyes fűszerek, mint a fahéj, a vanília, a gyömbér, a sáfrány, a szerecsendió és a mirha is állítólag serkentő és afrodiziákum hatással vannak ránk.

Afrodiziákum illatok

Különböző illatok is képesek erotikusan serkentő hatást kifejteni. Alapvetően az illatok óriási hatással vannak az emberi jólétre. Ez az érzelmi manipuláció általában védtelenül és gyakran észrevétlenül zajlik a mindennapi életben. Az aromaterápiában az illóolajokat ellenőrzött módon használják a teszt és az elme pozitív befolyásolására. Az összetevőket a legkülönbözőbb növények szövetéből desztillációval vonják ki. Megtalálhatók a virágokban, levelekben, magvakban, gyümölcshéjban, gyökerekben, gyantákban, kéregben vagy fában.

A szantálfa meleg, egzotikus illata például régen a feszültséget és harmonizáló hatású. A fahéj, a rózsa, a narancs és a jázminvirág illóolajának szintén élénkítő hatásúnak tartják. Ezeket és más illatokat nemcsak a jól ismert olajlámpában, hanem fürdő- vagy masszázsolajok formájában is használhatjuk. Az afrodiziákumhatás testi érintéssel és gyengédséggel fokozható, különösen egy aromamasszázs során.

Ezt a tudást a parfümiparban is használják. Különösen a női illatokban gyakran jön létre egy csábítóan igéző jegy.

Illatanyagok kozmetikumokhoz és házi szappanokhoz

A felhasználási lehetőségek széles skálájához tartozik az illóolajok természetes szappanok vagy krémek összetevőjeként való felhasználásának lehetősége is. Rengeteg olyan termék van a piacon, amelyet afrodiziákumként címkéznek. Ha inkább saját szappant készít, a már említetteken kívül olyan illatanyagokkal is kísérletezhet, mint a pacsuli, a gyömbér vagy a pézsmaolaj. A házilag készített természetes szappanokban lévő illóolajok legalábbis serkentő hatásúak lehetnek, és igéző illatukkal illatosíthatják fürdőszobáját. Finomra reszelve, különböző gyógynövényekkel összekeverve és organza tasakba töltve a házi szappanok afrodiziákum illatot is hozhatnak a nappaliba vagy a hálószobába.

Rohstoffe und Zutaten für deine selbst gemachte Kosmetik und DIY Seifen

Ich empfehle immer gerne den

–> Klick direkt zum Shop: Online Shop Dragonspice für Seifensieder und Kosmetikrührer.

Hier erfolgt der Versand schnell, die Auswahl an Fetten, Ölen, Wachsen, ätherischen Ölen, Parfumölen, Kosmetikrohstoffen und Zubehör ist riesig und der Service ist zuverlässig.

Seifen ganz einfach selber machen

Mit dem ebook von naturseife-und-kosmetik erfährst du, wie du Seifen ganz einfach selbst herstellen kannst:

Ganz toll ist auch der Shop von wesentlich. Dort gibt es natürlich Pflanzenöle, Sheabutter, Wachse, Kakaobutter, jede Menge ätherische Öle und vieles mehr:

**Hinweise zu Partnerlinks

**Partnerlinks und ggf. angegebene Preise verstehen sich inkl. Mehrwertsteuer und ggf. zzgl. Versandkosten. Aktuelle Preise und Verfügbarkeit sind bitte direkt über den Verkäufer einzuholen.

Die mit Sternchen (**) gekennzeichneten Verweise sind sogenannte Provision-Links. Wenn du auf so einen Verweislink klickst und über diesen Link einkaufst, unterstützt du aktiv naturseife-und-kosmetik.de – denn ich bekomme von deinem Einkauf eine kleine Provision. Für dich verändert sich der Preis dabei nicht!!

Zu Amazon Empfehlungen: Partner Links / Bilder von der Amazon Product Advertising API