Agarwood – Illóolaj

Sasfa illóolaj a természetes kozmetikumokban

Az agarfa illóolaj földes és fás illatú. Vízgőz-desztillációval nyerik az agarfa fájából. A fa agarfa vagy oudh néven is ismert.

Agarfa illóolaj

Az agarfa illóolaj az egyik legdrágább olaj a világon. Gombafertőzéssel állítják elő. Ha az agarfa, más néven sasfa vagy oudh fát megtámadja egy parazita, akkor egy olajos anyag kiválasztásával védekezik, amely filmként borítja be a fertőzött területeket. Az értékes olajat csak ebből a fertőzött fából lehet kinyerni. Illatát földesnek, fűszeresnek vagy füstösnek írják le, és drága parfümökben vagy füstölőként használják. Ez utóbbi bódító és hallucinogén hatású, ezért meditáció során is használják.

Az agarfa szinte kizárólag a lélekre gyakorolt mámorító és élénkítő hatása miatt használatos. Bár állítólag gyógyító hatással van a visszerekre és az aranyérre is, magas ára miatt ritkán használják erre a célra. Ugyanez vonatkozik a természetes szappanokban való felhasználására is. Az agarfa illóolaj ehhez túl jó.

Agarfa illóolaj a fürdőadalékokban

Az olajat gyakran használják meditatív fürdőadalékként, hogy ellazuljon és leküzdje a lelki egyensúlyhiányt. Ehhez egyszerűen keverjen össze 3-4 csepp agarfaolajat 3 csepp szantálfával és 3 csepp levendulával. Hordozóként 100 ml mandula-, szója- vagy napraforgóolajat használhat. Fél csésze tejszín is használható. A keveréket a fürdővízhez adjuk.

Amit még tudnia kell

  • INCI: Aquilaria Agallocha faolaj
  • Botanikai név: Aquilaria agallocha
  • Kivonás: Gőzdesztilláció
  • Növényi rész: Fa
  • Harmónia más illatokkal: Vanília, tömjén, jázmin, geránium, szerecsendió, szantálfa vagy rózsa.
  • Használata a bőrápolásban: Minden bőrtípusra alkalmas.
  • Figyelmeztetések: Nincs ismert. Általános intolerancia, terhesség, epilepszia, allergia és magas vérnyomás esetén kérjük, forduljon orvoshoz.

Kérjük, mindig olvassa el a „Mit kell figyelembe venni az illóolajok használatakor” című cikket, mielőtt bármelyik olajat használná!

Rohstoffe und Zutaten für deine selbst gemachte Kosmetik und DIY Seifen

Ich empfehle immer gerne den

–> Klick direkt zum Shop: Online Shop Dragonspice für Seifensieder und Kosmetikrührer.

Hier erfolgt der Versand schnell, die Auswahl an Fetten, Ölen, Wachsen, ätherischen Ölen, Parfumölen, Kosmetikrohstoffen und Zubehör ist riesig und der Service ist zuverlässig.

Seifen ganz einfach selber machen

Mit dem ebook von naturseife-und-kosmetik erfährst du, wie du Seifen ganz einfach selbst herstellen kannst:

Ganz toll ist auch der Shop von wesentlich. Dort gibt es natürlich Pflanzenöle, Sheabutter, Wachse, Kakaobutter, jede Menge ätherische Öle und vieles mehr:

**Hinweise zu Partnerlinks

**Partnerlinks und ggf. angegebene Preise verstehen sich inkl. Mehrwertsteuer und ggf. zzgl. Versandkosten. Aktuelle Preise und Verfügbarkeit sind bitte direkt über den Verkäufer einzuholen.

Die mit Sternchen (**) gekennzeichneten Verweise sind sogenannte Provision-Links. Wenn du auf so einen Verweislink klickst und über diesen Link einkaufst, unterstützt du aktiv naturseife-und-kosmetik.de – denn ich bekomme von deinem Einkauf eine kleine Provision. Für dich verändert sich der Preis dabei nicht!!

Zu Amazon Empfehlungen: Partner Links / Bilder von der Amazon Product Advertising API