Alumínium a dezodorokban: Mennyire káros az anyag valójában

Amit a dezodorokban lévő alumíniumról tudni kell

Alumínium a dezodorokban

Alumínium a dezodorokban? A dezodor használata már régóta (majdnem) minden német rutinjának része: Reggel, sportolás után, sportolás előtt és közben is fújunk egy kis dezodort a hónalj alá. Amit sokan nem tudnak, hogy az anyagok, amelyeket nap mint nap magukra fújnak, gyakran nem éppen ártalmatlanok. Különösen a dezodorokban lévő alumíniumot kritizálják már egy ideje. De miért van egyáltalán alumínium a dezodorokban, és miért állítólag káros?

Alumínium a dezodorokban – Mi is az az alumínium?

Az alumínium egy fém, amelyet először 1825-ben állítottak elő, és elsődleges nyersanyag. Ez azt jelenti, hogy nagy mennyiségben megtalálható a Földön, és a legnagyobb mennyiségben előforduló fém. Az anyag nagyon sokoldalú, az iparban is felhasználható, és a dezodorokon kívül a mindennapi használatban is megtalálható, különösen a csomagolásokban, például a joghurtos edényekben, tükörreflexes fényképezőgépekben, sütőformákban és élelmiszerekben. Az alumínium az ivóvízben is megtalálható. Németországban az ivóvízre 0,2 mg/l határérték van érvényben – sokkal elterjedtebb az anyag bevitele az élelmiszerekbe, például a teába, kakaóba, csokoládéba, húsba stb. (a származástól és a termesztési körülményektől függően). az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság szerint a tolerálható bevitel heti 1 milligramm testsúlyonként.

Jobb a káros anyag nélküli dezodorok használata?

A dezodor használata már régóta része a mindennapi rutinunknak. Ezzel eleinte nincs is semmi baj. Azonban érdemes (ha lehet) olyan dezodort használni, amely nem tartalmaz alumíniumot, mint izzadásgátlót. A fémből már így is elég sokat felszívunk az ételeinkkel. Egy része természetes úton kiválasztódik, de egy része leülepszik az emberi szervezetben, és fatálisan is ugyanolyan raktározófehérjékkel rendelkezik, mint a vas, ami viszont vérszegénységhez vezet a szervezetben. Annak érdekében, hogy ne lépjük túl sokszorosan a határértéket, a szakértők azt javasolják, hogy térjünk át az alumíniumot nem tartalmazó dezodorokra. Ha ezt nem akarod megtenni, akkor legalább közvetlenül borotválkozás után ne vagy kevesebb dezodort használj, mert így sokkal könnyebben jutnak be észrevétlenül a szervezetbe a káros anyagok.

Az alumínium mint higiéniai termék összetevője minden bizonnyal még mindig alábecsült veszély, és kiszámíthatatlan kockázatot jelent: A mai napig nem sikerült kétséget kizáróan bizonyítani a szervezetben lévő magas alumíniumtartalom hosszú távú hatásait. Tény, hogy különböző tanulmányok folynak a témában, mivel a könnyűfém különösen gyanús, hogy olyan betegségekkel hozható összefüggésbe, mint a mellrák vagy más daganatok, és szó van egy esetleges Parkinson-kórról is. A szervezetben lévő nagyon magas alumíniumszint messzemenő következményeit jelzi azonban, hogy a mellrákos betegeknél jelentősen magasabb volt a szint, mint az egészséges nőknél.

Következtetés

Az alumínium ügyét még biztosan nem zártuk le. Még mindig nagy szükség van a kutatásokra, amelyeket az orvostudomány és a laboratóriumok remélhetőleg a jövőben is részletesen tanulmányozni fognak laboratóriumi állatokon (főleg egereken), hogy egyértelmű eredményeket kapjanak.

Ha még mindig érdekli a téma, megnézheti az „Alumínium dosszié” című filmet sok érdekes információval és jelenettel.

http://www.youtube.com/watch?v=pJdA_GCAWUE

A DeosohneAluminium oldalon megtalálja a drogériákban kapható, az anyagot nem tartalmazó termékek listáját.

Rohstoffe und Zutaten für deine selbst gemachte Kosmetik und DIY Seifen

Ich empfehle immer gerne den

–> Klick direkt zum Shop: Online Shop Dragonspice für Seifensieder und Kosmetikrührer.

Hier erfolgt der Versand schnell, die Auswahl an Fetten, Ölen, Wachsen, ätherischen Ölen, Parfumölen, Kosmetikrohstoffen und Zubehör ist riesig und der Service ist zuverlässig.

Seifen ganz einfach selber machen

Mit dem ebook von naturseife-und-kosmetik erfährst du, wie du Seifen ganz einfach selbst herstellen kannst:

Ganz toll ist auch der Shop von wesentlich. Dort gibt es natürlich Pflanzenöle, Sheabutter, Wachse, Kakaobutter, jede Menge ätherische Öle und vieles mehr:

**Hinweise zu Partnerlinks

**Partnerlinks und ggf. angegebene Preise verstehen sich inkl. Mehrwertsteuer und ggf. zzgl. Versandkosten. Aktuelle Preise und Verfügbarkeit sind bitte direkt über den Verkäufer einzuholen.

Die mit Sternchen (**) gekennzeichneten Verweise sind sogenannte Provision-Links. Wenn du auf so einen Verweislink klickst und über diesen Link einkaufst, unterstützt du aktiv naturseife-und-kosmetik.de – denn ich bekomme von deinem Einkauf eine kleine Provision. Für dich verändert sich der Preis dabei nicht!!

Zu Amazon Empfehlungen: Partner Links / Bilder von der Amazon Product Advertising API