Babér illóolaj

Babér illóolaj szappanokban

Lorbeer
Thomas Scholz / pixelio.de

Az örökzöld babérfa leveleiből kinyert illóolaj szappanokban, illatlámpákban és masszázsolajokban használható. Illata enyhén kesernyés, friss és fűszeres. A babér illóolaj jó olaj fűszeres olajkeverékekhez, és az olaj illata a férfi szappanokban és férfi kozmetikumokban is népszerű.

Babér babér illóolaj

A babér illóolajat vízgőz-desztillációval nyerik az örökzöld mediterrán növény bőrszerű leveleiből. Illata az eukaliptuszra emlékeztet, kellemesen friss és fűszeres. Belsőleg az olaj erősíti a gyomrot és segíti az emésztést. Valószínűleg ez az egyik oka annak, hogy minden levesnek vagy mártásnak tartalmaznia kell legalább egy babérlevelet, amelyet ezen ételek ízének fokozására is használnak. Az olaj mentális szinten is hasznos lehet, mivel feldobja a hangulatot és felvidít. Ennek a hatásnak a kihasználásához körülbelül 5 csepp olajat adhat egy illatlámpa táljába egy kevés vízzel együtt.

A babérolaj az ápolószerekben

A babér illóolajat ritkábban használják bőrápoló összetevőként kozmetikumokban. Szappanok és krémek ízesítésére azonban mindenképpen alkalmas, lehetőleg más illóolajokkal együtt. A babér illóolaj enyhén serkenti a vérkeringést, és állítólag antibakteriális és fertőtlenítő hatású, valamint segít a faggyúmirigyek túlműködésénél. Ezért is népszerű a hibás bőrre és pattanásokra szánt termékekben.

Amit még tudnod kell

  • INCI: Laurus Nobilis levélolaj
  • Botanikai név: Laurus nobilis
  • Kivonás: Gőz-desztilláció
  • Növényi rész: A levelekből
  • Illatjegy: fej- és szívjegy
  • Harmónia más illatokkal: A babér illóolaja jól harmonizál a levendula- és citrusolajokkal.
  • Figyelmeztetések: Figyelmeztetések: Az illóolaj és a parfüm nem tartalmazhat káros anyagokat: Mivel a babér irritálhatja a bőrt, az olajat nagyon takarékosan kell használni.

Használat bőrápolásban: A babér illóolaj – óvatosan – használható a zsíros bőr és a pattanások kezelésére.

Kérjük, mindig olvassa el a „Mit kell figyelembe venni az illóolajok használatakor” című cikket, mielőtt valamelyik olajat használná!

Rohstoffe und Zutaten für deine selbst gemachte Kosmetik und DIY Seifen

Ich empfehle immer gerne den

–> Klick direkt zum Shop: Online Shop Dragonspice für Seifensieder und Kosmetikrührer.

Hier erfolgt der Versand schnell, die Auswahl an Fetten, Ölen, Wachsen, ätherischen Ölen, Parfumölen, Kosmetikrohstoffen und Zubehör ist riesig und der Service ist zuverlässig.

Seifen ganz einfach selber machen

Mit dem ebook von naturseife-und-kosmetik erfährst du, wie du Seifen ganz einfach selbst herstellen kannst:

Ganz toll ist auch der Shop von wesentlich. Dort gibt es natürlich Pflanzenöle, Sheabutter, Wachse, Kakaobutter, jede Menge ätherische Öle und vieles mehr:

**Hinweise zu Partnerlinks

**Partnerlinks und ggf. angegebene Preise verstehen sich inkl. Mehrwertsteuer und ggf. zzgl. Versandkosten. Aktuelle Preise und Verfügbarkeit sind bitte direkt über den Verkäufer einzuholen.

Die mit Sternchen (**) gekennzeichneten Verweise sind sogenannte Provision-Links. Wenn du auf so einen Verweislink klickst und über diesen Link einkaufst, unterstützt du aktiv naturseife-und-kosmetik.de – denn ich bekomme von deinem Einkauf eine kleine Provision. Für dich verändert sich der Preis dabei nicht!!

Zu Amazon Empfehlungen: Partner Links / Bilder von der Amazon Product Advertising API