Organikus – egy trend, amelyet már nem lehet megállítani

Lenyűgözőnek találom, hogy ma már minden szupermarketben találunk olyan biotermékeket, amelyek majdnem annyiba kerülnek, mint a hagyományos termékek. A bio már határozottan nem egy trend, hanem egy valódi életmód. Vannak olyan termékek, amelyeket sokan valószínűleg már nem vennének meg hagyományos minőségben. De mik is pontosan a biotermékek? És mit kell szem előtt tartani, amikor megvásárolja őket?

Mit jelent a bio

A termékeket csak akkor lehet „bio” címkével ellátni, ha azokat az EU ökológiai gazdálkodásról szóló rendeletének megfelelően állították elő. Ellentétben a hagyományos BioMezőgazdasággal ellentétben a biotermékeket nem lehet szintetikus műtrágyával etetni vagy növényvédő szerekkel kezelni. Az állattenyésztésben a genetikailag módosított takarmány (pl. szója) teljes mértékben kerülendő. Az antibiotikumok profilaktikus használata is szigorúan tilos. Azoknak a gazdaságoknak, amelyek ökológiai minőségű termékeket szállítanak, rendszeresen szigorú ellenőrzéseknek kell alávetniük magukat, amelyeket saját zsebből kell kifizetniük. Ezek a többletköltségek a végtermék későbbi árát is növelik. Természetesen az állattartás, a takarmányozás, valamint a növények és a talaj egészségének megőrzése is magasabb költségekkel jár. Ezért nem meglepő, hogy a biotermékek általában valamivel többe kerülnek. Ez azonban már nem mindig van így. Kevés pénzért is lehet bioélelmiszert vásárolni, különösen a diszkontokban, és még így is jó minőséget kapunk.


Hol lehet biotermékeket vásárolni és mire kell figyelni

Manapság egyre több olyan online bolt van, amely kiváló minőségű természetes és biotermékeket kínál. A Biodepot24-en például különböző gyártók természetes és biotermékeit találja meg. Mint láthatja, a biotermékek már nem csak az élelmiszerek, hanem minden más mindennapi termék esetében is népszerűek. Persze, a sarki szupermarketben is vásárolhatsz biotejet és -vajat. De aki például természetes, organikus játékokat, textíliákat és egyebeket keres, annak továbbra is az internethez kell folyamodnia. Bár az ismert divatáruházak már bio-pamutból készült textileket is árulnak, amelyek állítólag káros anyagoktól mentesek és különösen alkalmasak az allergiások számára, a választék általában még mindig korlátozott. Elmondható tehát, hogy a biotermékek piacán még van hová fejlődni.

Bio házi szappanok és egyéb kozmetikai termékek

A jól ismert, keverékkiegészítőkkel foglalkozó webáruházakban is szinte minden növényi olaj és zsír kapható hagyományos és bio minőségben is. Azok a fogyasztók, akik maguk készítik a kozmetikai termékeiket, gyakran kritikusabbak, és amúgy is nagyobb jelentőséget tulajdonítanak a természetes termékeknek. Ezért van értelme szappanokat és kozmetikai termékeket bio zsírokkal és olajokkal előállítani. Bár a költségek valamivel magasabbak, mint a hagyományos nyersanyagok használata esetén, a saját készítésű termékek használatakor érzett érzés sokszorosan jobb.

Mi a véleménye a bio témáról? Ön inkább biotermékeket vásárol, és használ-e bioolajokat, -zsírokat és -illóolajokat saját szappanok és egyéb kozmetikumok készítéséhez?

Rohstoffe und Zutaten für deine selbst gemachte Kosmetik und DIY Seifen

Ich empfehle immer gerne den

–> Klick direkt zum Shop: Online Shop Dragonspice für Seifensieder und Kosmetikrührer.

Hier erfolgt der Versand schnell, die Auswahl an Fetten, Ölen, Wachsen, ätherischen Ölen, Parfumölen, Kosmetikrohstoffen und Zubehör ist riesig und der Service ist zuverlässig.

Seifen ganz einfach selber machen

Mit dem ebook von naturseife-und-kosmetik erfährst du, wie du Seifen ganz einfach selbst herstellen kannst:

Ganz toll ist auch der Shop von wesentlich. Dort gibt es natürlich Pflanzenöle, Sheabutter, Wachse, Kakaobutter, jede Menge ätherische Öle und vieles mehr:

**Hinweise zu Partnerlinks

**Partnerlinks und ggf. angegebene Preise verstehen sich inkl. Mehrwertsteuer und ggf. zzgl. Versandkosten. Aktuelle Preise und Verfügbarkeit sind bitte direkt über den Verkäufer einzuholen.

Die mit Sternchen (**) gekennzeichneten Verweise sind sogenannte Provision-Links. Wenn du auf so einen Verweislink klickst und über diesen Link einkaufst, unterstützt du aktiv naturseife-und-kosmetik.de – denn ich bekomme von deinem Einkauf eine kleine Provision. Für dich verändert sich der Preis dabei nicht!!

Zu Amazon Empfehlungen: Partner Links / Bilder von der Amazon Product Advertising API