Douglas fenyő – Illóolaj

A Douglas fenyő illóolaja

Douglasie

A Douglas fenyő illóolaj, más néven Douglas lucfenyőolaj, egy akár 60 méter magasra is megnövő tűlevelű fa tűleveleiből származik. Friss illata vitalizáló és élénkítő hatású.

Douglas fenyő illóolaj

A Douglas fenyő egy tűlevelű fa, amely főként Észak-Amerikában és Kanadában található, de időnként parkjainkban is megtalálható az utak mentén. Kerti faként is igen népszerű.

A Douglas fenyő illóolaj illata olyan csodálatos, mint a tűlevelűeké: intenzíven fűszeres, földes és egyszerűen olyan, mint az erdő. Főleg illatlámpákban és aromakeverékekben használják, hogy javítsák a szoba levegőjét, vagy megfázás és nátha esetén. A Douglas fenyő illóolaj népszerű masszázskészítmények adalékaként is, mivel segíthet enyhíteni a hátfájást.

Mire képes az illóolaj

A Douglas fenyő illóolaj segít a megfázás tünetein, vírusellenes és antibakteriális hatású, masszázsolajok összetevőjeként pedig a hátfájás ellen. Serkentő és egészségfejlesztő hatással van a lélekre. A Douglas fenyő kihúz bennünket a gödörből, és új utakon lök előre. Olaját takarékosan kell használni, mivel nagyon intenzív.

Ha a Douglas fenyő illóolajat saját szappankészítéshez szeretné használni, akkor borotvaszappanhoz adhatja. Az illata tökéletesen illik a férfiaknak szánt borotválkozási termékekbe.

Amit még tudnia kell

INCI: Pseudotsuga Menziesii (Balsam Oregon) ág/levélolaj

Botanikai név: Pseudotsuga menziesii

Illatjegy: fej- és szívjegy

Kivonás: vízgőz-desztilláció

Növényi rész: gally

Harmónia más illatanyagokkal: A Douglas fenyő jól illik a citrusos illatokhoz vagy a virágos illatokhoz, mint például a levendula vagy a palmarosa.

Használata a bőrápolásban: Különösen alkalmas irritált bőrre.

Kérjük, mindig olvassa el a „Mit kell figyelembe venni az illóolajok használatakor” című cikket, mielőtt valamelyik olajat használná!

Rohstoffe und Zutaten für deine selbst gemachte Kosmetik und DIY Seifen

Ich empfehle immer gerne den

–> Klick direkt zum Shop: Online Shop Dragonspice für Seifensieder und Kosmetikrührer.

Hier erfolgt der Versand schnell, die Auswahl an Fetten, Ölen, Wachsen, ätherischen Ölen, Parfumölen, Kosmetikrohstoffen und Zubehör ist riesig und der Service ist zuverlässig.

Seifen ganz einfach selber machen

Mit dem ebook von naturseife-und-kosmetik erfährst du, wie du Seifen ganz einfach selbst herstellen kannst:

Ganz toll ist auch der Shop von wesentlich. Dort gibt es natürlich Pflanzenöle, Sheabutter, Wachse, Kakaobutter, jede Menge ätherische Öle und vieles mehr:

**Hinweise zu Partnerlinks

**Partnerlinks und ggf. angegebene Preise verstehen sich inkl. Mehrwertsteuer und ggf. zzgl. Versandkosten. Aktuelle Preise und Verfügbarkeit sind bitte direkt über den Verkäufer einzuholen.

Die mit Sternchen (**) gekennzeichneten Verweise sind sogenannte Provision-Links. Wenn du auf so einen Verweislink klickst und über diesen Link einkaufst, unterstützt du aktiv naturseife-und-kosmetik.de – denn ich bekomme von deinem Einkauf eine kleine Provision. Für dich verändert sich der Preis dabei nicht!!

Zu Amazon Empfehlungen: Partner Links / Bilder von der Amazon Product Advertising API