Eukaliptusz illóolaj

Az eukaliptusz illóolaj

Eukalyptus

Az örökzöld eukaliptuszfa ebben az országban is egyre nagyobb elismertségnek örvend, és ma már kerti növényként is népszerű. A fa ágaiból csodálatos koszorúkat készíthetünk, stílusosan díszíthetjük vázáinkat, és eukaliptusz illóolajjal illatosíthatjuk lakóterünket. Akinek van eukaliptuszfa vagy -cserje a kertjében, az ismeri a növény friss, gyógynövényes illatát is, amelyet szappanokban és más termékekben is felhasználhatunk.

Eukaliptusz illóolaj

Az eukaliptuszolaj a megfázás, hörghurut és általában a légúti problémák ellenszereként ismert. Gőzdesztillációval nyerik a Föld egyik legmagasabb fája leveleiből és ágaiból, illata éles, friss és fűszeres. Az eukaliptuszfa eredetileg ausztrál, és a koalák fő tápláléka. Ma már azonban Európában és Ázsia nagy részén is őshonos.

Az eukaliptusz illóolaj hatása

Az eukaliptusz illóolaj az egyik legerősebb antiszeptikus olaj. Aktiválja a légzést és megakadályozza a baktériumok terjedését. Az olaj ezért ideális megfázás esetén. Illatlámpában elpárologtatva ellensúlyozhatja a baktériumok terjedését, és jótékony hatással van a légutakra is. Enyhíti a köhögést és a rekedtséget. Megfázás ellen bevált házi szer az eukaliptuszméz, amelyet könnyen elkészíthetsz magadnak. Elkészítéséhez keverjen össze 2 csepp eukaliptusz illóolajat körülbelül 200 g mézzel, és naponta akár 3 teáskanálnyit is fogyaszthat belőle. Az eukaliptuszméz felnőttek számára is alkalmas, és enyhíti a megfázás tipikus tüneteit. Csecsemőket és kisgyermekeket azonban ne kezeljünk a mézkeverékkel!

Eukaliptusz illóolaj természetes szappanban

Természetesen az eukaliptusz illóolaj szappankészítésben is felhasználható. Az illóolaj fertőtlenítő tulajdonságait a szappanban is kihasználhatod.

Amit még tudnia kell

INCI: Eukaliptusz radiata levél/törzs olaj

Botanikai név: Eucalyptus radiata

Kivonás: vízgőz-desztilláció

Növényrész: levél és gallyak

Harmónia más illatokkal: Az eukaliptuszolaj illata harmonizál számos más fűszeres vagy fás illatú olajjal, valamint citrommal, citromfűvel és kakukkfűvel.

Figyelmeztetések: Az eukaliptuszolaj nem alkalmas csecsemők, kisgyermekek és allergiások számára. Túladagolni sem szabad.

Használata bőrápolásban: Az eukaliptusznak keringésfokozó hatása van a bőrre. Kíméletes a bőrhöz, és minden bőrtípusra alkalmas.

Kérjük, mindig olvassa el a „Mit kell figyelembe venni az illóolajok használatakor” című cikket, mielőtt valamelyik olajat használná!

Rohstoffe und Zutaten für deine selbst gemachte Kosmetik und DIY Seifen

Ich empfehle immer gerne den

–> Klick direkt zum Shop: Online Shop Dragonspice für Seifensieder und Kosmetikrührer.

Hier erfolgt der Versand schnell, die Auswahl an Fetten, Ölen, Wachsen, ätherischen Ölen, Parfumölen, Kosmetikrohstoffen und Zubehör ist riesig und der Service ist zuverlässig.

Seifen ganz einfach selber machen

Mit dem ebook von naturseife-und-kosmetik erfährst du, wie du Seifen ganz einfach selbst herstellen kannst:

Ganz toll ist auch der Shop von wesentlich. Dort gibt es natürlich Pflanzenöle, Sheabutter, Wachse, Kakaobutter, jede Menge ätherische Öle und vieles mehr:

**Hinweise zu Partnerlinks

**Partnerlinks und ggf. angegebene Preise verstehen sich inkl. Mehrwertsteuer und ggf. zzgl. Versandkosten. Aktuelle Preise und Verfügbarkeit sind bitte direkt über den Verkäufer einzuholen.

Die mit Sternchen (**) gekennzeichneten Verweise sind sogenannte Provision-Links. Wenn du auf so einen Verweislink klickst und über diesen Link einkaufst, unterstützt du aktiv naturseife-und-kosmetik.de – denn ich bekomme von deinem Einkauf eine kleine Provision. Für dich verändert sich der Preis dabei nicht!!

Zu Amazon Empfehlungen: Partner Links / Bilder von der Amazon Product Advertising API