Geranium – Illóolaj

Geránium illóolaj

Cajeput

A geránium, a rózsa muskátli illóolaj édes és virágos illatú. Különösen házi szappanok, krémek és olajok illatkeverékeiben használják.

Geranium – Rózsa geránium illóolaj

A geránium illóolajat a leveléből nyerik, és rózsaillata van, ezért gyakran használják a drágább rózsaolaj helyettesítésére. Valójában több száz különböző gerániumfaj létezik, melyek közül a Pelargonium odorantissimi és a Pelargonium graveolens a kozmetikai és aromaterápiás szempontból a legjelentősebbek. A geránium illóolaj nagyon bőrbarát és minden bőrtípusra alkalmas. Ezért gyakran megtalálható fürdőadalékokban és masszázsolajokban. Az illóolajat a szappangyártásban és a parfümiparban is gyakran használják. A geránium tehát egy nagyon sokoldalúan felhasználható illóolaj, amely ideális virágos illatkeverékekhez.

Mire használják a geránium illóolajat?

Nyugtató hatású és segít a depresszióban. Ha kiegyensúlyozatlannak érzi magát, és szeretné újra megtalálni a középpontját, használhatja az olajat egy szoba illatosítására. Bőrápolásra különösen ajánlott pattanások, ekcéma, minden gyulladásos bőrbetegség és rosszul gyógyuló sebek esetén. A gerániumolaj enyhítheti a gyulladást, emellett fertőtlenítő és összehúzó hatású (összehúzza a pórusokat). A gerániumot a hegek kezelésére is ajánlják.

Amit még tudnia kell

  • INCI: Pelargonium graveolens olaj
  • Botanikai név: Pelargonium graveolens
  • Kivonás: Gőz-desztilláció
  • Növényi rész: Gyógynövény
  • Illatjegy: Szívjegy
  • Harmónia más illatokkal: Az illat harmonizál a rózsával, citrus illatokkal és sok más illattal.
  • Figyelmeztetések: Figyelmeztetések: Az illat nem tartalmazhat más illatokat, mint az illatanyagot: A geránium egyes embereknél allergiás reakciókat okozhat. Tesztelés céljából vigyen fel masszázsolajat egy kis bőrfelületre.
  • Használat a bőrápolásban: A gerániumolajat a bőr általában jól tolerálja, ezért számos különböző termékben használható. Pattanásos és zsíros bőrre, valamint érett bőrre. Gyulladáscsökkentő, regeneráló hatású.

Kérjük, mindig olvassa el a „Mit kell figyelembe venni az illóolajok használatakor” című cikket, mielőtt valamelyik olajat használná!

Rohstoffe und Zutaten für deine selbst gemachte Kosmetik und DIY Seifen

Ich empfehle immer gerne den

–> Klick direkt zum Shop: Online Shop Dragonspice für Seifensieder und Kosmetikrührer.

Hier erfolgt der Versand schnell, die Auswahl an Fetten, Ölen, Wachsen, ätherischen Ölen, Parfumölen, Kosmetikrohstoffen und Zubehör ist riesig und der Service ist zuverlässig.

Seifen ganz einfach selber machen

Mit dem ebook von naturseife-und-kosmetik erfährst du, wie du Seifen ganz einfach selbst herstellen kannst:

Ganz toll ist auch der Shop von wesentlich. Dort gibt es natürlich Pflanzenöle, Sheabutter, Wachse, Kakaobutter, jede Menge ätherische Öle und vieles mehr:

**Hinweise zu Partnerlinks

**Partnerlinks und ggf. angegebene Preise verstehen sich inkl. Mehrwertsteuer und ggf. zzgl. Versandkosten. Aktuelle Preise und Verfügbarkeit sind bitte direkt über den Verkäufer einzuholen.

Die mit Sternchen (**) gekennzeichneten Verweise sind sogenannte Provision-Links. Wenn du auf so einen Verweislink klickst und über diesen Link einkaufst, unterstützt du aktiv naturseife-und-kosmetik.de – denn ich bekomme von deinem Einkauf eine kleine Provision. Für dich verändert sich der Preis dabei nicht!!

Zu Amazon Empfehlungen: Partner Links / Bilder von der Amazon Product Advertising API