Gyógyító agyag belsőleg és külsőleg irritált bőrre és bőrproblémákra

Gyógyító föld a kozmetikumokban

Gyógyító agyag
© emmi - stock.adobe.com

A gyógyító agyagról és annak a bőrre gyakorolt pozitív hatásáról már beszámoltam egy másik cikkben. A gyógyító agyag azonban nemcsak arc- és testmaszkok alapanyagaként, illetve a természetes szappanok adalékaként alkalmas a hibás bőrre, hanem a test méregtelenítésének támogatására is kiválóan alkalmas. Mivel a böjt és az ezzel kapcsolatos méregtelenítés témája jelenleg egyre inkább előtérbe kerül, szeretném még egyszer megemlíteni a gyógyító agyag pozitív hatásait. Ha idén böjtkúrát tervez, akkor kipróbálhatja a gyógyító agyagot kapszula vagy por formájában, hogy célzottan támogassa a kúrát. Miért van ez így?

Belsőleg alkalmazva a gyógyföld arról ismert, hogy képes megkötni a méreganyagokat. Ez nagyon pozitív egy böjtkúra szempontjából, hiszen sokan éppen ezért böjtölnek. Belső használatra vagy tiszta gyógyföldet, vagy kapszulákat használhat. Ez ízlés kérdése.

Ajánlatos továbbá hetente körülbelül kétszer gyógyító agyagmaszkot alkalmazni. A föld a bőrön keresztül is képes megkötni a méreganyagokat – és a böjtölő emberek nagy mennyiségben halmozzák fel ezeket. A gyógyító agyagport egyszerűen összekeverhetjük egy kevés vízzel, teával, tejjel vagy olajjal, majd a pasztát a bőrre kenjük. Körülbelül 20-30 perc elteltével az arcmaszkot ezután bő vízzel eltávolíthatjuk. Víz, tea vagy tej használata esetén a gyógyító agyagmaszk jelentősen kiszárad, és kissé morzsássá válik. Ez egyfajta szívóhatást hoz létre, amely „kiszívja” a pórusokból a felesleges bőrzsírt, szennyeződéseket és lerakódásokat. A böjt során felszabadult méreganyagok így egyszerűen „felszívódnak”.

Ha tehát te is böjtkúrát tervezel idén tavasszal, ne nélkülözd a gyógyító agyag használatát.

Küzdje le a bőrproblémákat böjttel

A böjtről azt is mondják, hogy méregtelenítő hatásának köszönhetően képes szépíteni a bőrt. Pozitív eredményeket lehet tehát elérni olyan krónikus bőrbetegségeknél is, mint a neurodermitisz, a rosacea és a pikkelysömör. Célszerű, hogy a bőrre ne vegyszeres kozmetikumokat, hanem csak természetes – ideális esetben természetes úton előállított – kozmetikumokat használjunk. Ellenkező esetben a bőrön keresztüli méregtelenítést megnehezítjük, és csökkentjük a böjtkúra pozitív méregtelenítő hatását. A következő termékeket ezért a böjt előtt kell elkészíteni vagy megvásárolni:

  • Természetes szappan, magas szuperzsírtartalommal, illatanyagok és színezékek nélkül
  • Tápláló testolaj, amelyet csak illóolajokkal illatosíthatunk
  • Természetes zsírokból és olajokból készült testvaj
  • Egy gazdagabb krém szintetikus illatanyagok, színezékek és egyéb összetevők nélkül
  • Enyhe sampon és tusfürdő vagy haj- és testszappan
  • Gyógyító agyag belső használatra és maszk alapanyagként
  • Természetes összetevők arcmaszkokhoz, mint például túró, uborka, gyógynövények stb.

Észre fogja venni, hogy a böjt alatt a bőre a szokásosnál jobban kiszárad. Ez normális, és célzott bőrápolással minimalizálható. Biztosan nem kell például testolajat vásárolnod, hanem könnyen elkészítheted magadnak:

  • 100 ml szezámolaj
  • 50ml mandulaolaj
  • 25ml hatóanyagokban gazdag olaj, például homoktövismag- vagy gyümölcspépolaj
  • Körülbelül 5 csepp tetszés szerinti illóolaj

Végső soron természetesen az olajok kiválasztása a bőrtípusodtól is függ, és attól, hogy mit szeretnél elérni a testolajjal.

Rohstoffe und Zutaten für deine selbst gemachte Kosmetik und DIY Seifen

Ich empfehle immer gerne den

–> Klick direkt zum Shop: Online Shop Dragonspice für Seifensieder und Kosmetikrührer.

Hier erfolgt der Versand schnell, die Auswahl an Fetten, Ölen, Wachsen, ätherischen Ölen, Parfumölen, Kosmetikrohstoffen und Zubehör ist riesig und der Service ist zuverlässig.

Seifen ganz einfach selber machen

Mit dem ebook von naturseife-und-kosmetik erfährst du, wie du Seifen ganz einfach selbst herstellen kannst:

Ganz toll ist auch der Shop von wesentlich. Dort gibt es natürlich Pflanzenöle, Sheabutter, Wachse, Kakaobutter, jede Menge ätherische Öle und vieles mehr:

**Hinweise zu Partnerlinks

**Partnerlinks und ggf. angegebene Preise verstehen sich inkl. Mehrwertsteuer und ggf. zzgl. Versandkosten. Aktuelle Preise und Verfügbarkeit sind bitte direkt über den Verkäufer einzuholen.

Die mit Sternchen (**) gekennzeichneten Verweise sind sogenannte Provision-Links. Wenn du auf so einen Verweislink klickst und über diesen Link einkaufst, unterstützt du aktiv naturseife-und-kosmetik.de – denn ich bekomme von deinem Einkauf eine kleine Provision. Für dich verändert sich der Preis dabei nicht!!

Zu Amazon Empfehlungen: Partner Links / Bilder von der Amazon Product Advertising API