Jojobaolaj természetes szappanokban és kozmetikumokban

Jojobaolaj - folyékony viasz, mint szappanösszetevő

Jojobaolaj a kozmetikumokban

A jojobaolaj számos nagyon pozitív és különleges tulajdonsággal rendelkezik. Ideális bőrápolásra. Az olaj mélyen hat, jó állagot ad a krémeknek és más emulzióknak, és hosszabb ideig tartóssá teszi a hidratáló olajokat. A jojobaolaj szappanokban is használható.

Mi a jojobaolaj?

INCI: Simmondsia Chinensis (Jojoba) magolaj

A jojobacserje egy örökzöld növény, amely sivatagi és félsivatagi régiókban található. A jojobaolajat a cserje diójából nyerik ki, amelyet pörkölve és főzve nyerik ki a kiváló minőségű olajat.

A jojobaolaj elnevezés félrevezető, mivel valójában növényi viasz. Szobahőmérsékleten folyékony, ezért vált általánossá az olaj elnevezés. Csak 7 °C alatti hőmérsékleten válik világossá, hogy valójában viaszról van szó. A viasz sokkal hosszabb ideig eltartható, mint a növényi olajok.

A jojobaolaj összetevői

Aszűz jojobaolaj aranysárga színéről és finom illatáról ismerhető fel. A finomított olaj ezzel szemben világos vagy színtelen. A viasz főként hosszú láncú viaszészterekből áll. Ezek hasonlóak az emberi bőr faggyújához. E-vitamin-vegyületeket is tartalmaz, amelyek elfogják a gyököket és megvédik a bőrt a káros hatásoktól. Gyenge antimikrobiális hatással és 4-es természetes fényvédő faktorralis rendelkezik.

Kozmetikai alkalmazási területek

A viaszok szerkezetének köszönhetően nemcsak nagyon jól keveredik a bőr saját zsírjaival, hanem mélyen behatol és belülről kifelé puhítja a bőrt. Ezáltal növeli a rugalmasságot. Megőrzi a nedvességet a bőr felső rétegeiben, és puhává és rugalmassá teszi a bőrt. A száraz bőr és a viszketés megnyugtatható ezzel az „olajjal”. Kiváló alapolaj sokféle kozmetikumhoz, könnyen keverhető más olajokkal, emulziókban stabilizáló hatású.

A jojobaolajat nem tudja feldolgozni számos mitesszereket és pattanásokat okozó mikroorganizmus. Éppen ezért kiváló eredménnyel használják a hibás bőr ellen és a pattanások megelőzésére. Nem tekinthető komedogénnek. A jojobaolaj gyorsan felszívódik a bőrbe, de csak lassan terjed a bőrön. Ez teszi alkalmatlanná tiszta masszázsolajként. Mivel a jojobaolaj eleve alacsony természetes fényvédő faktort tartalmaz, és támogatja a hosszan tartó barnulást is, gyakran használják napkrémek és testápolók alapanyagaként.

A jojobamagviasz nagyon sokoldalúan felhasználható. A száraz és érett bőrt éppúgy támogatja, mint a serdülő, napfénynek kitett vagy gyulladt bőrállapotokat. A bőrbe való mély behatolásának köszönhetően a kötőszövetet is védi nagy igénybevétel esetén, például terhesség esetén.

A jojobaolaj mellékhatásai

A jojobaolajra jellemző a nagyfokú tolerálhatóság. Nincsenek ismert mellékhatások.

Jojobaolaj természetes szappanokban

A jojobaolaj körülbelül 50%-ban szappanosíthatatlan anyagokat tartalmaz, ami természetesen megnehezíti a saját szappankészítést. Ezért nincs sok értelme tiszta jojobaolajos szappant főzni, vagy nagy mennyiségben használni a viaszt. Ez egyébként a legtöbb viasz esetében így van. Az előállított natúr szappanban a nagy mennyiségű jojobaolaj a tisztítás utáni bőr textúráját és tapintását is befolyásolja. Itt jön rá, hogy a jojobaolaj nem olaj, hanem viasz. A bőr tompának és „viaszosnak” érzi magát. Nekem már 9 %-os koncentrációnál is ez volt a benyomásom. A jojobaolajat ezért csak természetes szappanokban használják a bőr szuperzsírosítására. Én nem lépném túl a 6%-os koncentrációt.

Rohstoffe und Zutaten für deine selbst gemachte Kosmetik und DIY Seifen

Ich empfehle immer gerne den

–> Klick direkt zum Shop: Online Shop Dragonspice für Seifensieder und Kosmetikrührer.

Hier erfolgt der Versand schnell, die Auswahl an Fetten, Ölen, Wachsen, ätherischen Ölen, Parfumölen, Kosmetikrohstoffen und Zubehör ist riesig und der Service ist zuverlässig.

Seifen ganz einfach selber machen

Mit dem ebook von naturseife-und-kosmetik erfährst du, wie du Seifen ganz einfach selbst herstellen kannst:

Ganz toll ist auch der Shop von wesentlich. Dort gibt es natürlich Pflanzenöle, Sheabutter, Wachse, Kakaobutter, jede Menge ätherische Öle und vieles mehr:

**Hinweise zu Partnerlinks

**Partnerlinks und ggf. angegebene Preise verstehen sich inkl. Mehrwertsteuer und ggf. zzgl. Versandkosten. Aktuelle Preise und Verfügbarkeit sind bitte direkt über den Verkäufer einzuholen.

Die mit Sternchen (**) gekennzeichneten Verweise sind sogenannte Provision-Links. Wenn du auf so einen Verweislink klickst und über diesen Link einkaufst, unterstützt du aktiv naturseife-und-kosmetik.de – denn ich bekomme von deinem Einkauf eine kleine Provision. Für dich verändert sich der Preis dabei nicht!!

Zu Amazon Empfehlungen: Partner Links / Bilder von der Amazon Product Advertising API