Gyógyító agyag – készítsünk saját arcmaszkot és gyógyító agyagot belső használatra

Készíts saját arcmaszkot gyógyító agyaggal

Gyógyító agyag
© emmi - stock.adobe.com

A legtöbb ember hallott már a gyógyító agyagról, de nem tud semmi pontosabbat a kifejezésről. Érdemes azonban tudni a por természetes erejéről. A természetes termék külsőleg maszkként vagy mosakodószerként használható, és lenyelhető is.

Mi az a gyógyító agyag?

A gyógyító agyag egy nyomelemeket és ásványi anyagokat tartalmazó löszlerakódás. Ezekből állítják elő a különböző módon felhasználható port. A pontos összetevők mindig változnak, mivel a lösz bányászati helyétől függően változnak. Általában azonban a gyógyító agyag sok ásványi anyagot, például kalciumot, magnéziumot és vasat tartalmaz. E természetes termék használói különösen nagyra értékelik hűsítő és gyulladáscsökkentő hatását. Emellett megköti a méreganyagokat és a folyadékokat.

A természetes termék alkalmazási területei

Külsőleg pasztaként alkalmazva a gyógyító agyag segíthet az olyan bőrproblémák ellen, mint a pattanások, mivel enyhíti a gyulladást és zsírtalanítja a bőrt. Amikor a gyógyító agyaggal készült arcmaszk megszárad, a zsírok és szennyeződések gyakorlatilag „kiszívódnak” a pórusokból, megakadályozva ezzel az újabb pattanások kialakulását.

A szúnyogcsípések vagy a fájó ízületek is jól kezelhetők. Belsőleg alkalmazva enyhítheti a gyomor-bélrendszeri panaszokat, például a gyomorégést és a hasmenést.

Óvatosság a gyógyító agyag használatakor

Mivel a gyógyító agyag természetes termék, nincs különösebb mellékhatás, ami miatt aggódni kellene. A kívánt hatásai azonban hosszan tartó használat esetén kellemetlenné válhatnak. A bőr azon területei, ahol a természetes terméket használják, nagyon kiszáradhatnak, ha gyakran alkalmazzák. A port nem csak vízzel, hanem félig-meddig olajjal kell összekeverni, különösen a hűsítő előnyök és az ízületekre való alkalmazás miatt. Ez kellemesen rugalmasan tartja az érintett területeket, és nem rontja a gyógyító agyag hatását.

A gyógyító agyag belsőleges alkalmazásakor figyelembe kell venni a gyógyító agyag megkötő hatását. Ha más gyógyszereket is szed, akkor azt legalább egy óra különbséggel tegye, hogy ne zavarja azok hatását.

Hogyan működik a gyógyfölddel végzett terápia

1. Belsőleges alkalmazás:

Ahhoz, hogy a természetes termék teljes mértékben kifejthesse hatását, ideális esetben éhgyomorra kell bevenni. Ehhez naponta kétszer-háromszor tegyen egy-két teáskanálnyi port a szájába, és nyelje le a nyálával elkeverve. Ha ez túl kellemetlen Önnek, akkor a port feloldhatja teában vagy vízben, majd lassan megihatja. A gyógyító agyag adagja akut panaszok esetén könnyen növelhető.

2. Külsőleges használat:

A gyógyító agyag pattanásokra való használatához kamillateára és körülbelül két-három evőkanálnyi porra van szüksége. Ezeket a kamillateával összekeverjük, hogy pasztaszerű masszát kapjunk. Az ízületekre történő alkalmazáskor a kamillatea helyett vizet használunk. A keveréket fél centiméter vastagon felvisszük a területekre, és egy ruhával letakarjuk. Most meg kell várni, amíg megszilárdul és morzsolódni kezd. Ez általában 20-30 percet vesz igénybe. Pattanások esetén a folyamatot hetente körülbelül kétszer kell megismételni. Az akut fájdalmakat naponta egyszer gyógyító agyaggal lehet kezelni.

Ha nem annyira zsíros a hibás bőröd, akkor is használhatod az agyagot, de víz helyett keverd össze joghurttal vagy íróval. Azt is tanácsos, hogy az arcmaszkot ne hagyjuk teljesen megszáradni. Ehelyett ügyeljen arra, hogy még mindig nedves legyen. Így kevesebb olaj távozik a bőrből.

Készítsen saját szappant gyógyító agyaggal

Gyógyító agyagot is használhatsz saját szappan készítéséhez. A természetes termék különösen népszerű az arcszappanokban a hibás, zsíros bőrre, valamint a hajszappanokban és samponszappanokban. Erről bővebben ebben a cikkben olvashatsz.

Rohstoffe und Zutaten für deine selbst gemachte Kosmetik und DIY Seifen

Ich empfehle immer gerne den

–> Klick direkt zum Shop: Online Shop Dragonspice für Seifensieder und Kosmetikrührer.

Hier erfolgt der Versand schnell, die Auswahl an Fetten, Ölen, Wachsen, ätherischen Ölen, Parfumölen, Kosmetikrohstoffen und Zubehör ist riesig und der Service ist zuverlässig.

Seifen ganz einfach selber machen

Mit dem ebook von naturseife-und-kosmetik erfährst du, wie du Seifen ganz einfach selbst herstellen kannst:

Ganz toll ist auch der Shop von wesentlich. Dort gibt es natürlich Pflanzenöle, Sheabutter, Wachse, Kakaobutter, jede Menge ätherische Öle und vieles mehr:

**Hinweise zu Partnerlinks

**Partnerlinks und ggf. angegebene Preise verstehen sich inkl. Mehrwertsteuer und ggf. zzgl. Versandkosten. Aktuelle Preise und Verfügbarkeit sind bitte direkt über den Verkäufer einzuholen.

Die mit Sternchen (**) gekennzeichneten Verweise sind sogenannte Provision-Links. Wenn du auf so einen Verweislink klickst und über diesen Link einkaufst, unterstützt du aktiv naturseife-und-kosmetik.de – denn ich bekomme von deinem Einkauf eine kleine Provision. Für dich verändert sich der Preis dabei nicht!!

Zu Amazon Empfehlungen: Partner Links / Bilder von der Amazon Product Advertising API