Kamilla, római – Illóolaj

Kamillaolaj a természetes szappanban

Kamille
© Barbara-Maria Damrau - Fotolia.com

Camilla, római (Anthemis nobilis)

Kamille
© Barbara-Maria Damrau – Fotolia.com

Ez a kamillafajta csak fele olyan magasra nő, mint a valódi kamilla, de szintén elterjedt. A Matricaria chamomillához („igazi” kamilla) hasonlóan az olaját is az egész növény lepárlásával nyerik. A római kamillát sárga kamillaként is ismerik. Illata hasonló a valódi kamilláéhoz, és gyakran használják az aromaterápiában, mivel nyugtat és enyhíti a szorongást.

Anthemis nobilis a bőrápolásban

Krémekben, masszázsolajokban és szappanokban a római kamilla pozitív hatással van a bőrfertőzésekre és enyhíti a fájdalmat. A római kamilla illóolaját ideges bőrbetegségek kezelésére is használják. Pattanások esetén például segít a rendszeres gőzfürdő római kamillaolajjal, vízzel és egy kevés citromolajjal. Ehhez jó 2 liter forró vízhez adjunk 2-3 cseppet az illóolajból, és tegyünk hozzá 2-3 csepp citrom illóolajat. Ideális esetben a párologtatást hetente egyszer kell elvégezni.

Amit még tudnia kell

Használat a bőrápolásban: A kamilla illóolaj segít a különböző bőrbetegségekben, és gyakran használják pattanások, gyulladások és különböző bőrfertőzések kezelésére.

Figyelmeztetések: Bár a kamilla nagyon enyhe hatásúnak számít, mégis óvatosnak kell lenned, ha érzékeny bőrön használod az illóolajat, és csak takarékosan szabad használni.

Kérjük, mindig olvassa el a „Mit kell figyelembe venni az illóolajok használatakor” című cikket, mielőtt bármelyik olajat használná!

Rohstoffe und Zutaten für deine selbst gemachte Kosmetik und DIY Seifen

Ich empfehle immer gerne den

–> Klick direkt zum Shop: Online Shop Dragonspice für Seifensieder und Kosmetikrührer.

Hier erfolgt der Versand schnell, die Auswahl an Fetten, Ölen, Wachsen, ätherischen Ölen, Parfumölen, Kosmetikrohstoffen und Zubehör ist riesig und der Service ist zuverlässig.

Seifen ganz einfach selber machen

Mit dem ebook von naturseife-und-kosmetik erfährst du, wie du Seifen ganz einfach selbst herstellen kannst:

Ganz toll ist auch der Shop von wesentlich. Dort gibt es natürlich Pflanzenöle, Sheabutter, Wachse, Kakaobutter, jede Menge ätherische Öle und vieles mehr:

**Hinweise zu Partnerlinks

**Partnerlinks und ggf. angegebene Preise verstehen sich inkl. Mehrwertsteuer und ggf. zzgl. Versandkosten. Aktuelle Preise und Verfügbarkeit sind bitte direkt über den Verkäufer einzuholen.

Die mit Sternchen (**) gekennzeichneten Verweise sind sogenannte Provision-Links. Wenn du auf so einen Verweislink klickst und über diesen Link einkaufst, unterstützt du aktiv naturseife-und-kosmetik.de – denn ich bekomme von deinem Einkauf eine kleine Provision. Für dich verändert sich der Preis dabei nicht!!

Zu Amazon Empfehlungen: Partner Links / Bilder von der Amazon Product Advertising API