Koriander illóolaj

Koriander illóolaj természetes szappanban

Düfte in Naturseifen

Koriander (Coriandum sativum)

Koriander ätherisches ÖlA koriander az egyik legrégebbi fűszerünk. Az ernyősvirágúak családjába tartozik, és a mediterrán régióban és a Közel-Keleten őshonos. Illóolajának illatát egzotikus, érzéki, fűszeres és citromos illatként írják le, és nagyon különböző olajokkal harmonizálják, mint például a geránium, a szantálfa, a narancs, a jázmin vagy a bergamott. Az aromaterápiában a koriander illóolajat szorongás és depresszív hangulat kezelésére használják. A modern orvoslásban a koriandert baktériumölőnek tartják, ezért több mint értékes számos fertőzés esetén.

Mire használják még a koriander esszenciáját

A koriandert és illóolaját méregtelenítő hatásúnak is tartják: a friss koriander képes eltávolítani a higanyt az idegszövetből. A bőr számára a korianderolaj kellemesen tápláló anyag, amely gombás fertőzéseknél is segít, és melegítő tulajdonságainak köszönhetően enyhíti az ízületi fájdalmakat és a reumát. A stresszes és legyengült emberek is hasznát vehetik a koriander illóolajnak, és nyugtató masszázsok vagy pihentető fürdők révén hasznosíthatják az olaj pihentető hatását. Fürdőolaj készítéséhez egyszerűen keverjen össze 3 csepp korianderes esszenciát 3 csepp gerániumolajjal, és adja hozzá 3 evőkanál olíva-, szója- vagy napraforgóolajhoz. Ez a keverék elegendő egy nyugtató hatású teljes fürdőhöz.

Amit még tudnia kell

Harmónia más illatokkal: A koriander illóolaj jól illik a gerániumhoz, a szantálfához, a narancshoz, a jázminhoz vagy a bergamotthoz.

Kérjük, mindig olvassa el a „Mit kell figyelembe venni az illóolajok használatakor” című cikket, mielőtt valamelyik olajat használná!

Rohstoffe und Zutaten für deine selbst gemachte Kosmetik und DIY Seifen

Ich empfehle immer gerne den

–> Klick direkt zum Shop: Online Shop Dragonspice für Seifensieder und Kosmetikrührer.

Hier erfolgt der Versand schnell, die Auswahl an Fetten, Ölen, Wachsen, ätherischen Ölen, Parfumölen, Kosmetikrohstoffen und Zubehör ist riesig und der Service ist zuverlässig.

Seifen ganz einfach selber machen

Mit dem ebook von naturseife-und-kosmetik erfährst du, wie du Seifen ganz einfach selbst herstellen kannst:

Ganz toll ist auch der Shop von wesentlich. Dort gibt es natürlich Pflanzenöle, Sheabutter, Wachse, Kakaobutter, jede Menge ätherische Öle und vieles mehr:

**Hinweise zu Partnerlinks

**Partnerlinks und ggf. angegebene Preise verstehen sich inkl. Mehrwertsteuer und ggf. zzgl. Versandkosten. Aktuelle Preise und Verfügbarkeit sind bitte direkt über den Verkäufer einzuholen.

Die mit Sternchen (**) gekennzeichneten Verweise sind sogenannte Provision-Links. Wenn du auf so einen Verweislink klickst und über diesen Link einkaufst, unterstützt du aktiv naturseife-und-kosmetik.de – denn ich bekomme von deinem Einkauf eine kleine Provision. Für dich verändert sich der Preis dabei nicht!!

Zu Amazon Empfehlungen: Partner Links / Bilder von der Amazon Product Advertising API