Magnólia virág illóolaj

A magnólia virágának illóolaja

Magnolienblüte ätherisches Öl
Hans-Christian Hein / pixelio.de

A magnóliafák gyönyörű, nagyon illatos virágokat hoznak, amelyek azonban gyorsan elhalványulnak. Kertjeinkben a fák virágzási időszaka tavasszal csak néhány hétig tart, az örökzöld magnólia virágzik a legtovább. Az egzotikus, intenzív virágillatú magnóliavirágokat az ayurvédikus receptekben, szobai illatosításra és parfüfümökben használják. Erre a célra használják a magnólia illóolaját, amelyet a virágokból vízgőz-desztillációval nyernek ki.

Magnólia virág (Michelia alba) – magnólia illóolaj

A magnólia a világ egyik legősibb fája, amelyet főként Japánban és Kínában termesztenek. A magnóliavirág illata édes, egzotikus és virágos. Gyakran használják a parfümiparban. A magnólia virágának illóolaját a szirmokból történő kivonással nyerik. A parfümiparban való felhasználásán kívül az aromaterápiában is használják, mivel csillapítja a dühöt és az izgalmat, és segít az ingerlékenységen. Csökkenti a vérnyomást és megnyugtatja a szívet. A kozmetikumokban a magnóliának sejtmegújító tulajdonságokat tulajdonítanak.

Amit még tudnia kell

  • Botanikai neve: Michelia champaca
  • Kivonás: Gőzdesztilláció
  • Növényi rész: A virágból
  • Illatjegy: Szívjegy
  • Harmónia más illatokkal: Az illóolaj harmonizál többek között a rózsával, szantálfával, jázminnal, cédrusfával, linalo fával és ylang-ylanggal.
  • Figyelmeztetések: Használata terhesség alatt nem ajánlott.
  • Használat a bőrápolásban: Az olajat leginkább a parfümiparban használják, de exkluzív kozmetikai termékekben is alkalmazzák.
  • Bőrápolási tipp: 10-20 csepp illóolaj-kivonatot (lehetőleg bio-minőségűt) keverjen össze 50 ml mandulaolajban, majd masszírozza be a bőrbe. Jobb óvatosan adagolni, mivel az illatanyag nagyon erős.
  • Hatás a pszichére: Állítólag hatásos a stressz és a kimerültség ellen.

Kérjük, mindig olvassa el a „Mit kell figyelembe venni az illóolajok használatakor” című cikket, mielőtt valamelyik olajat használná!

Rohstoffe und Zutaten für deine selbst gemachte Kosmetik und DIY Seifen

Ich empfehle immer gerne den

–> Klick direkt zum Shop: Online Shop Dragonspice für Seifensieder und Kosmetikrührer.

Hier erfolgt der Versand schnell, die Auswahl an Fetten, Ölen, Wachsen, ätherischen Ölen, Parfumölen, Kosmetikrohstoffen und Zubehör ist riesig und der Service ist zuverlässig.

Seifen ganz einfach selber machen

Mit dem ebook von naturseife-und-kosmetik erfährst du, wie du Seifen ganz einfach selbst herstellen kannst:

Ganz toll ist auch der Shop von wesentlich. Dort gibt es natürlich Pflanzenöle, Sheabutter, Wachse, Kakaobutter, jede Menge ätherische Öle und vieles mehr:

**Hinweise zu Partnerlinks

**Partnerlinks und ggf. angegebene Preise verstehen sich inkl. Mehrwertsteuer und ggf. zzgl. Versandkosten. Aktuelle Preise und Verfügbarkeit sind bitte direkt über den Verkäufer einzuholen.

Die mit Sternchen (**) gekennzeichneten Verweise sind sogenannte Provision-Links. Wenn du auf so einen Verweislink klickst und über diesen Link einkaufst, unterstützt du aktiv naturseife-und-kosmetik.de – denn ich bekomme von deinem Einkauf eine kleine Provision. Für dich verändert sich der Preis dabei nicht!!

Zu Amazon Empfehlungen: Partner Links / Bilder von der Amazon Product Advertising API