Mandarin illóolaj

Az illó mandarinolaj

Das ätherische Öl der Mandarine
Katharina Wieland Müller / pixelio.de

A mandarin édes, gyümölcsös illatú illóolaját a gyümölcshéj hidegsajtolásával nyerik. Alkalmas aromaterápiában és természetesen illatosító adalékként házi szappanok, krémek és egyéb kozmetikai termékek illatosítására.

Mandarin (Citrus reticulata)

A mandarin illóolajat ennek a mediterrán gyümölcsnek a héjából nyerik ki hidegsajtolással. Illatát frissnek, fanyarnak, gyümölcsösnek és édesnek írják le, ami nyugtató hatású, különösen vaníliával és fahéjjal kombinálva. Emellett energetizál, csillapítja a szorongást és megnyugtatja a bánatot. Ez teszi különösen alkalmassá gyermekek és idősek számára. Terhesség alatt biztonságosan használható.

A mandarin illóolaj a bőrápolásban

A mandarin illóolajat gyakran használják bőrápolási termékekben a striák megelőzésére. A mandarinolajat tartalmazó termékeket pattanások, zsíros bőr és cellulitisz esetén is ajánlják. Meg kell azonban jegyezni, hogy túladagolva irritálja a bőrt, és fényérzékennyé teszi azt.

A mandarin illóolajból természetesen saját szappan is készíthető. Meg kell azonban jegyezni, hogy a természetes szappan illata nem tart sokáig. Sajnos minden citrus illatanyag illékony, ezért nem tart sokáig a szappanokban. Ideális esetben a mandarin illóolajat ezért mindig más, tartósabb illatanyagokkal kell kombinálni.

Amit még tudnia kell

Harmónia más illatanyagokkal: A gyerekek szeretik a vaníliával való kombinációt. A fahéj szintén népszerű kombináció. Ezenkívül a gyümölcsös, édes illat nagyon jól illik más citrus illatokhoz, például a narancshoz, és a levendulával és a nerolival való keveredés is érdekes.

Figyelmeztetések: A citrusolajok irritálhatják az érzékeny bőrt, és fokozhatják a fényérzékenységet is. Mivel az olajat a gyümölcs héjából préselik, a biofajtát kell előnyben részesíteni.

Felhasználás bőrápolásban: Feszesítő tesztápoló termékekben cellulit és striák ellen, valamint ápoló termékekben zsíros bőr és pattanások ellen.

Hatás: A mandarinolaj nyugtató, pihentető, élénkítő, élénkítő és görcsoldó hatású.

Kérjük, mindig olvassa el a„Mit kell figyelembe venni az illóolajok használatakor” című cikket, mielőtt valamelyik olajat használná!

Rohstoffe und Zutaten für deine selbst gemachte Kosmetik und DIY Seifen

Ich empfehle immer gerne den

–> Klick direkt zum Shop: Online Shop Dragonspice für Seifensieder und Kosmetikrührer.

Hier erfolgt der Versand schnell, die Auswahl an Fetten, Ölen, Wachsen, ätherischen Ölen, Parfumölen, Kosmetikrohstoffen und Zubehör ist riesig und der Service ist zuverlässig.

Seifen ganz einfach selber machen

Mit dem ebook von naturseife-und-kosmetik erfährst du, wie du Seifen ganz einfach selbst herstellen kannst:

Ganz toll ist auch der Shop von wesentlich. Dort gibt es natürlich Pflanzenöle, Sheabutter, Wachse, Kakaobutter, jede Menge ätherische Öle und vieles mehr:

**Hinweise zu Partnerlinks

**Partnerlinks und ggf. angegebene Preise verstehen sich inkl. Mehrwertsteuer und ggf. zzgl. Versandkosten. Aktuelle Preise und Verfügbarkeit sind bitte direkt über den Verkäufer einzuholen.

Die mit Sternchen (**) gekennzeichneten Verweise sind sogenannte Provision-Links. Wenn du auf so einen Verweislink klickst und über diesen Link einkaufst, unterstützt du aktiv naturseife-und-kosmetik.de – denn ich bekomme von deinem Einkauf eine kleine Provision. Für dich verändert sich der Preis dabei nicht!!

Zu Amazon Empfehlungen: Partner Links / Bilder von der Amazon Product Advertising API