Manuka illóolaj

Manuka illóolaj

ätherisches Manukaöl

A manuka illóolaj, amelyet a manuka bokor leveleiből desztillációval nyernek ki, sokféleképpen felhasználható. A manuka illóolaj például antibakteriális és gyulladáscsökkentő hatású krémekben és más kozmetikumokban.

Manuka (Leptospermum scoparium)

A manuka a teafafélék családjába tartozó cserje. Új-Zélandról származik, ahol gomba- és baktériumölő tulajdonságait már régóta ismerik. Olaja segít például ínygyulladás , ekcéma és körömgomba esetén. Masszázsolajként előszeretettel használják feszültség és izomfájdalom kezelésére. Az illóolajat a levelek vízgőz-desztillációjával nyerik. Illata földes és fűszeres. Harmonizál a virágokkal, például a levendulával és a rózsával, de a citrusfélékkel és a fákkal is.

Manukaolaj szappanokban és ápolószerekben

A szappanokban és más bőrápolási termékekben lévő manukaolajat pattanások, pikkelysömör és viszkető ekcéma esetén ajánlják. Erősíti a bőr funkcióit és ellenállóbbá teszi azt. Bár a teafaolaj itthon sokkal ismertebb a pattanások, pikkelysömör és gyulladások kezelésére, a manukaolaj hatása valójában még erősebb, mint a teafaolajé. Ráadásul a manukaolaj sokkal jobban tolerálható, mivel alacsony cineoltartalma miatt kevésbé irritálja a bőrt, menta a teafa illóolaj. Ez azt jelenti, hogy a manuka illóolaj nagyon jól használható mindenféle ápolószerben, és még az érzékeny bőrűek is használhatják.

Manuka illóolaj menta szobaillatosító

A manukaolaj az érzékeny embereket lelki szinten is erősítheti és újjáépítheti. Segít a stressz, az instabilitás és a túlzott igénybevétel esetén. Néhány csepp olaj az illatlámpában csodákra képes, és jobb kedvre derít. Vagy mit szólna egy felemelő masszázsolajhoz vagy egy illatos masszázsgyertyához?

Amit még tudnod kell

Harmónia más illatokkal: A levendula, a geránium és a rózsa jól illenek a manukaolajhoz, csakúgy, mint a különböző citrusfélék és a fás jegyek.

Használat a bőrápolásban: A manukaolaj számos bőrtípus és bőrprobléma esetén hasznos lehet. Hatékonynak bizonyult ínygyulladás, pattanások, pikkelysömör, gombás betegségek, ekcéma és reumatikus panaszok esetén. A manuka illóolaj jó tolerálhatóságát ki kell emelni.

Hatása: A manuka illóolaj bőrregeneráló, gyulladáscsökkentő, nyugtató és antibakteriális hatású.

Kérjük, mindig olvassa el a„Mit kell figyelembe venni az illóolajok használatakor” című cikket, mielőtt valamelyik olajat használná!

Rohstoffe und Zutaten für deine selbst gemachte Kosmetik und DIY Seifen

Ich empfehle immer gerne den

–> Klick direkt zum Shop: Online Shop Dragonspice für Seifensieder und Kosmetikrührer.

Hier erfolgt der Versand schnell, die Auswahl an Fetten, Ölen, Wachsen, ätherischen Ölen, Parfumölen, Kosmetikrohstoffen und Zubehör ist riesig und der Service ist zuverlässig.

Seifen ganz einfach selber machen

Mit dem ebook von naturseife-und-kosmetik erfährst du, wie du Seifen ganz einfach selbst herstellen kannst:

Ganz toll ist auch der Shop von wesentlich. Dort gibt es natürlich Pflanzenöle, Sheabutter, Wachse, Kakaobutter, jede Menge ätherische Öle und vieles mehr:

**Hinweise zu Partnerlinks

**Partnerlinks und ggf. angegebene Preise verstehen sich inkl. Mehrwertsteuer und ggf. zzgl. Versandkosten. Aktuelle Preise und Verfügbarkeit sind bitte direkt über den Verkäufer einzuholen.

Die mit Sternchen (**) gekennzeichneten Verweise sind sogenannte Provision-Links. Wenn du auf so einen Verweislink klickst und über diesen Link einkaufst, unterstützt du aktiv naturseife-und-kosmetik.de – denn ich bekomme von deinem Einkauf eine kleine Provision. Für dich verändert sich der Preis dabei nicht!!

Zu Amazon Empfehlungen: Partner Links / Bilder von der Amazon Product Advertising API