Mirtusz illóolaj

Mirtusz illóolaj

Ätherisches Myrtenöl in Kosmetik
gnubier / pixelio.de

A mirtusz illóolaj valószínűleg meglehetősen ismeretlen a kozmetikumokban. Azonban a szobaillatosítás egyik kedvelt olaja, és bőrápoló olajokban, krémekben és szappanokban is használható. Az olaj illata gyógynövényes, friss, és jól harmonizál sok más illattal. A mirtusz illóolajról azt mondják, hogy szobai illatosítóként használva tisztítja a levegőt, és hatékony a vírusok és baktériumok ellen.

Mirtusz illóolaj

A myrtus communis, latin nevén mirtusz, egy sokoldalú növény, amely Észak-Afrikában őshonos, és mára meghódította az egész mediterrán régiót. Már az ókori görögök is ismerték gyógynövényként és füstölőként. A mirtusz illóolajat a növény gallyaiból és leveleiből vízgőz-desztillációval nyerik ki. Illata kellemesen friss és enyhén gyógynövényes. A mirtusz illóolajat szobai illatosítókban használják, mivel jól elfedi a kellemetlen szagokat, és így javítja a helyiség levegőjét. Az aromaterápiában azt mondják, hogy tisztító hatással van az elmére.

A mirtuszolajat gyakran használják parfümökben, és harmonizál a virágillatokkal, a citrommal és a bergamottal. Tisztító hatással van a bőrre. Az olaj állítólag még a hibás bőrt is képes ápolni, és enyhíti a gyulladásos pattanásokat. Ellenjavallatai nincsenek.

Mirtusz illóolaj – Amit még tudnod kell

  • INCI: Myrtus communis olaj
  • Botanikai név: Myrtus communis
  • Kivonás: Gőz-desztilláció
  • Növényi rész: A növény ágaiból
  • Illatjegy: fej- és szívjegy
  • Harmónia más illatokkal: Jól illeszkedik a rózsához, gerániumhoz, levendulához, citromhoz, narancshoz, bergamothoz, nerolihoz és ciprushoz.
  • Használata a bőrápolásban: Alkalmas gyulladt bőrre és pattanásokra.
  • Hatása: Stressz, nyugtalanság és kimerültség ellen, immunerősítő, antibakteriális és vírusellenes, így ideális olaj a helyiségek illatosítására.

Kérjük, mindig olvassa el a „Mit kell figyelembe venni az illóolajok használatakor” című cikket, mielőtt valamelyik olajat használná!

Rohstoffe und Zutaten für deine selbst gemachte Kosmetik und DIY Seifen

Ich empfehle immer gerne den

–> Klick direkt zum Shop: Online Shop Dragonspice für Seifensieder und Kosmetikrührer.

Hier erfolgt der Versand schnell, die Auswahl an Fetten, Ölen, Wachsen, ätherischen Ölen, Parfumölen, Kosmetikrohstoffen und Zubehör ist riesig und der Service ist zuverlässig.

Seifen ganz einfach selber machen

Mit dem ebook von naturseife-und-kosmetik erfährst du, wie du Seifen ganz einfach selbst herstellen kannst:

Ganz toll ist auch der Shop von wesentlich. Dort gibt es natürlich Pflanzenöle, Sheabutter, Wachse, Kakaobutter, jede Menge ätherische Öle und vieles mehr:

**Hinweise zu Partnerlinks

**Partnerlinks und ggf. angegebene Preise verstehen sich inkl. Mehrwertsteuer und ggf. zzgl. Versandkosten. Aktuelle Preise und Verfügbarkeit sind bitte direkt über den Verkäufer einzuholen.

Die mit Sternchen (**) gekennzeichneten Verweise sind sogenannte Provision-Links. Wenn du auf so einen Verweislink klickst und über diesen Link einkaufst, unterstützt du aktiv naturseife-und-kosmetik.de – denn ich bekomme von deinem Einkauf eine kleine Provision. Für dich verändert sich der Preis dabei nicht!!

Zu Amazon Empfehlungen: Partner Links / Bilder von der Amazon Product Advertising API