Narancs illóolaj

Narancs illóolaj a kozmetikumokban

Narancs illóolaj szappanban

A narancs illóolaj édes és gyümölcsös illatú. A narancs héjából, más néven narancsból nyerik ki. A gyümölcs a narancsfáról származik, az illatos illóolajat pedig az édes, népszerű gyümölcs héjából préselik ki. A narancs illóolajával illatosíthatjuk szobánkat, parfümözhetjük fürdőbombáinkat és krémeinket, sőt, a friss olajat házi készítésű szappanokba is keverhetjük.

Narancs – a gyümölcs illóolaja

Az eredetileg Kínából származó narancs ma már szinte minden kontinensen honos. A gyümölcs olaját a gyümölcs héjának hidegsajtolásával nyerik, és az általunk jól ismert édes narancs illatát árasztja.

Az olaj illata harmonizál a vaníliával, a fahéjjal, a mézzel, a karácsonyi sütéssel és sok mással. Az illat nyugtató és pihentető hatással van a lélekre, az olaj pedig a gyomorra és a belekre is hat. A narancsolajat régóta hatékonyan használják puffadás és gyomorgörcs ellen.

A gyerekek különösen kedvelik a narancs illatát. Illatlámpában elporlasztva a narancs illóolaj jó hangulatot varázsol, és lendületet ad a sötét órákban.

Narancs illóolaj természetes szappanokban és más kozmetikai termékekben

A narancsolaj a bőrápolási termékekben zsíros bőrre alkalmas, és ajánlott cellulitisz esetén. A narancsolaj szappanokban is népszerű, de sajnos nem túl stabil. Saját szappankészítéskor ezért a narancs illóolajat mindig más, tartósabb illatanyagokkal kombinálja. Az olaj azonban frissítő, könnyű testápolókban is nagyon kellemes.

Esszenciális narancsolaj – Amit még tudnod kell

  • INCI: Citrus aurantium dulcis (narancs) héjolaj
  • Botanikai név: Citrus sinensis
  • Kivonás: A héj hidegsajtolása
  • Növényi rész: A gyümölcs héja
  • Illatjegy: csúcsillat
  • Harmónia más illatokkal: A narancsolaj számos illattal kombinálható, például fahéjjal, mézzel, vaníliával, ánizzsal, szerecsendióval, nerolival, jázminnal, korianderrel, pacsulival, gyömbérrel és sok más illattal.
  • Hatás a bőrre: A narancsolaj állítólag nyugtató hatással van a bőrre.
  • Hatása pszichére: Stressz, nyugtalanság és kimerültség ellen, élénkítő és felpezsdítő.
  • Szappanokban: Tulajdonképpen nagyszerű illatanyag szappanokhoz. Sajnos, mint minden citrus illat, a narancs illóolaj sem tartós a szappanban, ezért más, tartósabb illóolajokkal kell kombinálni.

Kérjük, mindig olvassa el a „Mit kell figyelembe venni az illóolajok használatakor” című cikket, mielőtt valamelyik olajat használná!

Rohstoffe und Zutaten für deine selbst gemachte Kosmetik und DIY Seifen

Ich empfehle immer gerne den

–> Klick direkt zum Shop: Online Shop Dragonspice für Seifensieder und Kosmetikrührer.

Hier erfolgt der Versand schnell, die Auswahl an Fetten, Ölen, Wachsen, ätherischen Ölen, Parfumölen, Kosmetikrohstoffen und Zubehör ist riesig und der Service ist zuverlässig.

Seifen ganz einfach selber machen

Mit dem ebook von naturseife-und-kosmetik erfährst du, wie du Seifen ganz einfach selbst herstellen kannst:

Ganz toll ist auch der Shop von wesentlich. Dort gibt es natürlich Pflanzenöle, Sheabutter, Wachse, Kakaobutter, jede Menge ätherische Öle und vieles mehr:

**Hinweise zu Partnerlinks

**Partnerlinks und ggf. angegebene Preise verstehen sich inkl. Mehrwertsteuer und ggf. zzgl. Versandkosten. Aktuelle Preise und Verfügbarkeit sind bitte direkt über den Verkäufer einzuholen.

Die mit Sternchen (**) gekennzeichneten Verweise sind sogenannte Provision-Links. Wenn du auf so einen Verweislink klickst und über diesen Link einkaufst, unterstützt du aktiv naturseife-und-kosmetik.de – denn ich bekomme von deinem Einkauf eine kleine Provision. Für dich verändert sich der Preis dabei nicht!!

Zu Amazon Empfehlungen: Partner Links / Bilder von der Amazon Product Advertising API