Neroli illóolaj

Neroli illóolaj a kozmetikumokban

Neroliöl
Barbara Eckholdt / pixelio.de

Neroli (Citrus aurantium)

Neroliöl
Barbara Eckholdt / pixelio.de

Az eredetileg Kínából származó keserűnarancsot ma már az egész világon termesztik. A keserűnarancs illóolaját a héj hidegsajtolásával vagy a fa virágainak lepárlásával nyerik. A kinyert neroliolaj kellemes gyümölcs- és friss illatú, enyhén fanyar illatú. Az illat állítólag képes enyhíteni a sokk és a szorongás állapotát, és jó stresszoldó.

Neroli a bőrápolásban

A nerolit nemcsak csodálatos illata, hanem hidratáló tulajdonságai miatt is használják bőrápolási termékekben, például szappanokban és krémekben. A neroliolaj állítólag fiatalító hatással van a bőrsejtekre, ezért különösen ajánlott az érett bőr számára. A száraz és érzékeny bőrnek is jót tesz a neroliolaj. A neroli a parfümök készítésénél is népszerű, bár itt is takarékosan kell használni. Nagyon illatos keverékek készíthetők a rózsa és a geránium illóolajával, valamint különböző faillatokkal együtt.

Amit még tudnia kell

Harmónia más illatokkal: A neroli keverhető számos virágos és fás illatjegyekkel, valamint citrusos illatokkal. A szantálfa is kiválóan harmonizál a neroli illóolajjal.

Figyelmeztetések: Napfénnyel kombinálva a neroliolaj foltokat okozhat a bőrön.

Használata a bőrápolásban: Népszerű olaj érett bőrre. Használható arc- és masszázsolajokban, valamint anti-age kozmetikumokban.

Kérjük, mindig olvassa el a „Mit kell figyelembe venni az illóolajok használatakor” című cikket, mielőtt bármelyik olajat használná!

Rohstoffe und Zutaten für deine selbst gemachte Kosmetik und DIY Seifen

Ich empfehle immer gerne den

–> Klick direkt zum Shop: Online Shop Dragonspice für Seifensieder und Kosmetikrührer.

Hier erfolgt der Versand schnell, die Auswahl an Fetten, Ölen, Wachsen, ätherischen Ölen, Parfumölen, Kosmetikrohstoffen und Zubehör ist riesig und der Service ist zuverlässig.

Seifen ganz einfach selber machen

Mit dem ebook von naturseife-und-kosmetik erfährst du, wie du Seifen ganz einfach selbst herstellen kannst:

Ganz toll ist auch der Shop von wesentlich. Dort gibt es natürlich Pflanzenöle, Sheabutter, Wachse, Kakaobutter, jede Menge ätherische Öle und vieles mehr:

**Hinweise zu Partnerlinks

**Partnerlinks und ggf. angegebene Preise verstehen sich inkl. Mehrwertsteuer und ggf. zzgl. Versandkosten. Aktuelle Preise und Verfügbarkeit sind bitte direkt über den Verkäufer einzuholen.

Die mit Sternchen (**) gekennzeichneten Verweise sind sogenannte Provision-Links. Wenn du auf so einen Verweislink klickst und über diesen Link einkaufst, unterstützt du aktiv naturseife-und-kosmetik.de – denn ich bekomme von deinem Einkauf eine kleine Provision. Für dich verändert sich der Preis dabei nicht!!

Zu Amazon Empfehlungen: Partner Links / Bilder von der Amazon Product Advertising API