Palmarosa – Illóolaj

Palmarosa illóolaj

Palmarosa illóolaj

Sokáig nem ismertem a palmarosát. Egészen addig, amíg fel nem fedeztem a palmarózaolajat, amelynek virágos, édes és gyümölcsös illata van. Egyszerűen kellemes az illata: egyszerre friss, gyümölcsös és virágos, de teljesen diszkrét. A palmarosa azonban nem virág, hanem egy nádszerű fű, amely Ázsiában őshonos. A növény levelei tartalmazzák az illóolajat. A palmarosa illóolajat a parfümkészítésben és illatanyagként használják mindenféle kozmetikai termékben.

Palmarosa – Palmarosa illóolaj

A palmarosa Indiából származik, és a citromfűhöz hasonló édes fűféle. Az illóolajat vízgőz-desztillációval nyerik ki a fűből, és illata nem különbözik a rózsáéhoz. Ezért alkalmanként a drágább rózsaolaj helyettesítésére használják. Harmonizál a szantálfával, a kamillával és minden citrus illattal. Az aromaterápiában a palmarosát nyugtatónak és kiegyensúlyozónak tartják.

Palmarosa illóolaj a bőrápolásban

Különösen tápláló hatással van a bőrre. Ápolja az érzékeny bőrt, csillapítja a bőrirritációkat, és megbízható gyógyírnak számít a gombás fertőzések ellen, ezért gyakran használják a lábmasszázsolajokban. Kellemesen virágos illata nagyon jól működik házi készítésű természetes szappanokban, valamint különböző krémekben, testápolókban és parfümökben. A palmarosa illóolaj jól tartja magát a szappanokban.

Amit még tudnia kell

  • Botanikai neve: Cymbopogon martinii var. motia
  • INCI: Cymbopogon martini olaj
  • Kivonás: Gőz-desztilláció
  • Növényi rész: levelek, gyógynövény
  • Illatjegy: Szívjegy
  • Harmónia más illatokkal: A palmaróza számos virágos illattal, például a muskátlival, a levendulával és a rózsával, valamint a szantálfával, a citrommal, a vetiverrel és a rózsafával is jól harmonizál.
  • Használat bőrápolásban: Érzékeny és száraz bőrre alkalmas.

Kérjük, mindig olvassa el a „Mit kell figyelembe venni az illóolajok használatakor” című cikket, mielőtt valamelyik olajat használná!

Rohstoffe und Zutaten für deine selbst gemachte Kosmetik und DIY Seifen

Ich empfehle immer gerne den

–> Klick direkt zum Shop: Online Shop Dragonspice für Seifensieder und Kosmetikrührer.

Hier erfolgt der Versand schnell, die Auswahl an Fetten, Ölen, Wachsen, ätherischen Ölen, Parfumölen, Kosmetikrohstoffen und Zubehör ist riesig und der Service ist zuverlässig.

Seifen ganz einfach selber machen

Mit dem ebook von naturseife-und-kosmetik erfährst du, wie du Seifen ganz einfach selbst herstellen kannst:

Ganz toll ist auch der Shop von wesentlich. Dort gibt es natürlich Pflanzenöle, Sheabutter, Wachse, Kakaobutter, jede Menge ätherische Öle und vieles mehr:

**Hinweise zu Partnerlinks

**Partnerlinks und ggf. angegebene Preise verstehen sich inkl. Mehrwertsteuer und ggf. zzgl. Versandkosten. Aktuelle Preise und Verfügbarkeit sind bitte direkt über den Verkäufer einzuholen.

Die mit Sternchen (**) gekennzeichneten Verweise sind sogenannte Provision-Links. Wenn du auf so einen Verweislink klickst und über diesen Link einkaufst, unterstützt du aktiv naturseife-und-kosmetik.de – denn ich bekomme von deinem Einkauf eine kleine Provision. Für dich verändert sich der Preis dabei nicht!!

Zu Amazon Empfehlungen: Partner Links / Bilder von der Amazon Product Advertising API