Szőlőmagolaj természetes szappanokban és kozmetikumokban

Szőlőmagolaj a természetes szappanok szuperzsírosításához

Traubenkernöl in Naturseife

Szőlőmagolaj kozmetikumok – A szőlőmagolaj, mint sok más növényi olaj, nagyon jó bőrápoló olaj. Szőlőmagolajként egyaránt használható kozmetikumokban, például krémekben és olajkeverékekben, valamint szappanok adalékanyagaként. Számos bőrtípushoz kiváló alapolaj. Még a zsíros bőr is ápolható ezzel a könnyű növényi olajjal, mivel nem komedogén és nem ragad a bőrhöz.

Szőlőmagolaj kozmetikumok – krémekben és szappankészítésben

INCI: Vitis Vinifera (szőlőmag) magolaj

A szőlőmagolajat az érett szőlő előzőleg szárított magjaiból nyerik, és egy népszerű olaj, különösen hidegen sajtolt változatban, amelyet széles körben használnak a főzésben és a kozmetikumokban. A szőlőmagolaj sajtolási folyamata azonban meglehetősen bonyolult, mivel a magok nagyon kemények, és az értékes olajnak csak mintegy 10%-át tartalmazzák. Egy liter szőlőmagolajhoz tehát körülbelül 14 kilogramm szőlőmagot kell préselni, amihez több mint egy tonna szőlőt kell leszüretelni és feldolgozni.

A szőlőmagolaj összetevői és tulajdonságai

A hidegen sajtolt szőlőmagolaj világos világoszöld színű, íze diószerű és enyhén szőlőre emlékeztető. Számos nyomelemet és ásványi anyagot, valamint fontos vitaminokat, köztük K-vitamint és különösen magas E-vitamin-tartalmat tartalmaz. Az E-vitamin természetes antioxidáns, amely képes megelőzni a betegségeket és lassítani az öregedési folyamatot. A szőlőmagolaj a resveratrol és a procianidinek révén az E-vitaminon kívül két másik antioxidánst is tartalmaz, ami különösen érdekessé teszi a kozmetikumokban való felhasználását. A szőlőmagolaj nagy mennyiségű lecitint is tartalmaz. A lecitin szintén fontos összetevője a kozmetikai termékeknek, mivel nagy arányban tartalmaz linol- és linolénsavat. Mindkét anyag a bőr alkotórésze, ezért a szőlőmagolaj különösen jól felszívódik a bőrbe anélkül, hogy zsíros réteget hagyna maga után. Emellett védik a bőrt a kiszáradástól, és pozitív hatással vannak a bőrbetegségekre.

Termékek reklámpartnere**

[amazon box=”B004RG75SS”/]

Szőlőmagolaj kozmetikumok – Használat

Az emberek már a középkorban is tudtak a szőlőmagolaj számos pozitív hatásáról a bőrre, és kozmetikumként használták. A szőlőmagolajat még ma is használják a kozmetikában krémek előállításához. Ezek különösen a száraz és érett bőrnek adják meg a szükséges rugalmasságot és rugalmasságot, és védik a bőr természetes védőrétegét az agresszív környezeti hatásoktól. Ezenkívül a szőlőmagolaj szabályozza a bőr faggyúáramlását, és nem komedogén. Ezért gyakran használják a kozmetikumokban alapolajként a zsíros, a kombinált és a pattanásos bőrre hajlamos bőr számára. A zsíros bőrre gyakorolt pozitív hatása miatt a szőlőmagolajat a krémek mellett gyakran használják arcszappanok és hajsamponok előállításához is.

Szőlőmagolaj természetes szappanokban

A szőlőmagolaj jól alkalmazható szuperzsírozásra a természetes szappanokban. Az olaj akár 10 százalékos arányban is felhasználható, különösen a zsíros és foltos bőrre szánt szappanok gyártásánál. Ennél magasabb százalékos arány nem ajánlott, mivel a szőlőmagolaj lágyítja a természetes szappant, és késlelteti a szappanmassza sűrűsödését is. Személy szerint nem ajánlom a tiszta szőlőmagolajos szappan főzését, mivel az olaj a lágyító tulajdonságain kívül semmit sem tesz a habképződésért. A tiszta szőlőmagolajos szappan a tiszta napraforgóolajos szappanhoz hasonlítható .

Rohstoffe und Zutaten für deine selbst gemachte Kosmetik und DIY Seifen

Ich empfehle immer gerne den

–> Klick direkt zum Shop: Online Shop Dragonspice für Seifensieder und Kosmetikrührer.

Hier erfolgt der Versand schnell, die Auswahl an Fetten, Ölen, Wachsen, ätherischen Ölen, Parfumölen, Kosmetikrohstoffen und Zubehör ist riesig und der Service ist zuverlässig.

Seifen ganz einfach selber machen

Mit dem ebook von naturseife-und-kosmetik erfährst du, wie du Seifen ganz einfach selbst herstellen kannst:

Ganz toll ist auch der Shop von wesentlich. Dort gibt es natürlich Pflanzenöle, Sheabutter, Wachse, Kakaobutter, jede Menge ätherische Öle und vieles mehr:

**Hinweise zu Partnerlinks

**Partnerlinks und ggf. angegebene Preise verstehen sich inkl. Mehrwertsteuer und ggf. zzgl. Versandkosten. Aktuelle Preise und Verfügbarkeit sind bitte direkt über den Verkäufer einzuholen.

Die mit Sternchen (**) gekennzeichneten Verweise sind sogenannte Provision-Links. Wenn du auf so einen Verweislink klickst und über diesen Link einkaufst, unterstützt du aktiv naturseife-und-kosmetik.de – denn ich bekomme von deinem Einkauf eine kleine Provision. Für dich verändert sich der Preis dabei nicht!!

Zu Amazon Empfehlungen: Partner Links / Bilder von der Amazon Product Advertising API

2 Comments

 1. Super! Welche übrigen Fette/Öle hast du denn verwendet? Du kannst auch gerne ein Foto und Testbericht bei Facebook hochladen. Das interessiert sicher einige!
  Lieben Gruß
  Stefanie

 2. Hallo,
  ich habe vor kurzem eine Seife mit gut 1/3 Traubenkernöl gemacht. Das Andicken dauerte schon sehr lange und ausformen und schneiden konnte ich die sehr weichen Stücke erst nach 4 Tagen, anstatt 24 Std.!
  Nach gut 1,5 Wochen sind die Stücke aber schön hart geworden. Durch das Taubenkernöl riecht die Seife nussig. In 4 Wochen kann ich die Testergebnisse mitteilen… 🙂
  LG Franziska

4 Trackbacks / Pingbacks

 1. Ölauszüge selber machen | Naturseife und Kosmetik selber machen
 2. Seife selber machen - Seifenrezept einer Kräuterseife | Naturseife und Kosmetik selber machen
 3. 1-Öl-Seifen selber machen | Naturseife und Kosmetik selber machen
 4. Badekugeln selber machen | Naturseife und Kosmetik selber machen

Comments are closed.