Szantálfa – Illóolaj

A szantálfa illóolaja szappanokban és más kozmetikai termékekben

Illóolajok

A szantálfa illóolaj magas ára miatt a kozmetikum- és szappangyártás számára meglehetősen érdektelen. Ennek ellenére érdemes megismerni a szantálfa illóolajat. Illata fás és meleg, kissé édes és egzotikus. Füstölőként és illatlámpákban kellemes. Néhány csepp olaj krémhez adva segíthet a pattanások leküzdésében, nyugtatja és regenerálja a bőrt.

Illóolaj szantálfa

A szantálfa Kelet-Indiából származik, és termesztését szigorú állami ellenőrzésnek vetik alá. A valódi szantálfaolaj előállításához a fáknak legalább harminc évesnek kell lenniük. A szantálfa illóolaj ezért ritka és értékesnek számít, ezért az egyik legtöbbet hamisított illóolaj. Gyakran használnak olcsóbb fákat, amelyeknek semmi közük a szantálfához. A szantálfa illóolaj illata balzsamos, bársonyos és fás, és csodálatosan harmonizál más fás és virágos illatokkal. A szantálfa illóolaj egyébként különösen jól ismert euforizáló és afrodiziákum hatásáról.

A szantálfa illóolaj a bőrápolásban

A szantálfaolaj nemcsak aromaterápiára alkalmas, hanem a zsíros és pattanásos bőrre is jó hatással van. Enyhíti a viszketést és megelőzi a striákat. Emellett a szantálfa illóolaj nagyon enyhe, jól tolerálható olaj, ezért krémekben, testápolókban és masszázskészítményekben is használható. Természetesen a szantálfa illóolajat mindig nagyon takarékosan kell használni, magas ára miatt is.

Amit még tudnod kell

  • INCI: Santalum album
  • Botanikai név: Santalum album (szantálfa) olaj
  • Kivonás: Gőz-desztilláció
  • Növényi rész: Az olajat a fa fájából nyerik ki
  • Harmónia más illatokkal: Különösen virágos illatokkal, mint a palmarosa, a rózsa és a levendula, de vaníliával, pacsulival és különböző fás illatokkal is.
  • Felhasználás a bőrápolásban: Jól tolerált olaj mindenféle kozmetikai termékhez, amely különösen jó a foltos bőrre. A szantálfaolaj jól alkalmazható pattanások elleni ápolószerekben. Gyulladáscsökkentő, nyugtató és regeneráló hatással van a bőrre.

Kérjük, mindig olvassa el a „Mit kell figyelembe venni az illóolajok használatakor” című cikket, mielőtt valamelyik olajat használná!

Rohstoffe und Zutaten für deine selbst gemachte Kosmetik und DIY Seifen

Ich empfehle immer gerne den

–> Klick direkt zum Shop: Online Shop Dragonspice für Seifensieder und Kosmetikrührer.

Hier erfolgt der Versand schnell, die Auswahl an Fetten, Ölen, Wachsen, ätherischen Ölen, Parfumölen, Kosmetikrohstoffen und Zubehör ist riesig und der Service ist zuverlässig.

Seifen ganz einfach selber machen

Mit dem ebook von naturseife-und-kosmetik erfährst du, wie du Seifen ganz einfach selbst herstellen kannst:

Ganz toll ist auch der Shop von wesentlich. Dort gibt es natürlich Pflanzenöle, Sheabutter, Wachse, Kakaobutter, jede Menge ätherische Öle und vieles mehr:

**Hinweise zu Partnerlinks

**Partnerlinks und ggf. angegebene Preise verstehen sich inkl. Mehrwertsteuer und ggf. zzgl. Versandkosten. Aktuelle Preise und Verfügbarkeit sind bitte direkt über den Verkäufer einzuholen.

Die mit Sternchen (**) gekennzeichneten Verweise sind sogenannte Provision-Links. Wenn du auf so einen Verweislink klickst und über diesen Link einkaufst, unterstützt du aktiv naturseife-und-kosmetik.de – denn ich bekomme von deinem Einkauf eine kleine Provision. Für dich verändert sich der Preis dabei nicht!!

Zu Amazon Empfehlungen: Partner Links / Bilder von der Amazon Product Advertising API