Szappandió – dió a tiszta mosáshoz

Természetes mosószer a ragyogóan tiszta mosásért

Waschnüsse

Gyakran hirdetik az interneten vagy a kis természetboltokban, de kevesen tudjuk elképzelni, hogy mit jelent ez – a szappandió állítólag tiszta mosást biztosít?

Különösen Indiában a szappandió használata mindennapos dolog. A diót egyszerűen le lehet szedni a fáról, és kezeletlenül lehet vele mosni a ruhákat. Vegyszerek nélkül és különösebb erőfeszítés nélkül! Különösen az allergiások számára, akik allergiásak a hozzáadott felületaktív anyagokra, illatanyagokra és tartósítószerekre, a szappandió ésszerű alternatívája lehet a hagyományos mosószereknek.

Mik is azok a szappandiófélék?

Egy Ázsiában őshonos fa, az úgynevezett szappandiófa (Sapindus mukorossi ) termeli az apró, hatásos diókat. Az első terméseket csak körülbelül 10 év múlva lehet betakarítani, mivel ennyi időbe telik, amíg a szappanfa először termel diót.

A mogyoró nagyságú dió betakarításkor meglehetősen ragacsos és nedves, és csak intenzív szárítás után jut el hozzánk. A szappandió héja kb. 15 % szaponinokat tartalmaz. Ezek a szaponinok a szappanokhoz hasonlóak, és vízzel összekapcsolódva stabil habot képeznek.

Hogyan használják a szappandiót

A szappandió iránti növekvő kereslet miatt a folyékony vagy por alakú mosószerek egyes gyártói még a mosási adalékanyagok kifejlesztésére is vállalkoztakWaschnuss Mosószerek magukra vállalták, hogy olyan mosóadalékokat kínálnak, amelyek bizonyos arányban tartalmaznak szappandiót. Természetesen ez nem valódi alternatívája az „igazi” diónak. A legtöbb esetben ezek a termékek elhanyagolható mennyiségű szappandiót tartalmaznak, és a tisztítóhatást elsősorban a felületaktív anyagok generálják.

Valódi szappandiót a természetes és bio élelmiszerüzletekben, bioboltokban, bioboltokban vagy a
különbözőnatúrkozmetikumokat kínáló webáruházakban
találhat. A diófélék kaphatók porított formában, egész vagy félbevágott dióként, valamint folyékony tisztítószerként (itt a minőségek eltérőek, érdemes rákérdezni). A mosáshoz a diót fel kell törni. A mosás mennyiségétől és a hőmérséklettől függően több héjas szappandiót adhatunk egy kis zacskóban a mosási töltethez. Mosási ciklusonként körülbelül 3-7 héj ajánlott.

De a kis szappandiót nem csak a mosáshoz használjuk. A szappandiót főzetként hajmosáshoz, sőt, mosogatószerként is használhatjuk a mosogatógépben.

A szappandiót pedig itt rendelheti meg:
Dragonspice Naturwaren – kiváló minőségű gyógynövények, gyanták és olajok!

Szappandiót is vásárolhat itt:

[amazon box=”B004NQCAX2,B00CUBU13S,B0036DN9WO” grid=”3″]

Rohstoffe und Zutaten für deine selbst gemachte Kosmetik und DIY Seifen

Ich empfehle immer gerne den

–> Klick direkt zum Shop: Online Shop Dragonspice für Seifensieder und Kosmetikrührer.

Hier erfolgt der Versand schnell, die Auswahl an Fetten, Ölen, Wachsen, ätherischen Ölen, Parfumölen, Kosmetikrohstoffen und Zubehör ist riesig und der Service ist zuverlässig.

Seifen ganz einfach selber machen

Mit dem ebook von naturseife-und-kosmetik erfährst du, wie du Seifen ganz einfach selbst herstellen kannst:

Ganz toll ist auch der Shop von wesentlich. Dort gibt es natürlich Pflanzenöle, Sheabutter, Wachse, Kakaobutter, jede Menge ätherische Öle und vieles mehr:

**Hinweise zu Partnerlinks

**Partnerlinks und ggf. angegebene Preise verstehen sich inkl. Mehrwertsteuer und ggf. zzgl. Versandkosten. Aktuelle Preise und Verfügbarkeit sind bitte direkt über den Verkäufer einzuholen.

Die mit Sternchen (**) gekennzeichneten Verweise sind sogenannte Provision-Links. Wenn du auf so einen Verweislink klickst und über diesen Link einkaufst, unterstützt du aktiv naturseife-und-kosmetik.de – denn ich bekomme von deinem Einkauf eine kleine Provision. Für dich verändert sich der Preis dabei nicht!!

Zu Amazon Empfehlungen: Partner Links / Bilder von der Amazon Product Advertising API