Vanília illóolaj

Vaníliakivonat a jólétért és a belső békéért

© Barbara Pheby - stock.adobe.com

Ki ne szeretné a vaníliát? A vaníliát különböző formákban használjuk, különösen sütéshez és főzéshez. Akár magával a rúddal, akár természetes vaníliakivonattal, a vanília különleges ízt kölcsönöz a pékáruknak, pudingoknak, desszerteknek, kakaónak és más ételeknek. De a vanília vagy annak olaja sokkal többre képes. Vaníliaolajjal illatosíthatjuk a szobákat, és bőrápolásra is használhatjuk az olajat. Szobaillatosítóként az édes olaj a meghittség és a melegség érzetét kelti. Sőt, állítólag még a fogyásban is segíthet, mivel gátolja az édesség iránti étvágyat.

Vanília – az otthonosságért és a jó közérzetért

A vaníliaolajat a növény hüvelyéből alkohol kivonásával nyerik. A mi vaníliánk, a Vanilla planifolia, többnyire Latin-Amerikából származik, ahol egyre gyakrabban termesztik. Illatát jól ismerjük, hiszen számos ételben megtalálható ízesítőanyagként. Az illata édes, nehéz és ismerős vaníliaszerű. A vanília illata az édességekre, a karácsonyra és a gyermekkorra emlékeztet, ezért a legtöbb embert boldoggá és elégedetté teszi.

A vanília illóolaja a bőrápolásban

A vaníliaolaj megtalálható a masszázsolajokban, parfümökben és szappanokban. A vaníliaolajnak önmagában kevés hatása van a bőrre, de más olajok hatását fokozhatja. Az olajat általában csak kellemes illata miatt használják.

Amit még tudnia kell

Botanikai név: Vanilla planifolia

Kivonás: Alkoholos kivonás

Növényi rész: A termésből

Illatjegy: alapjegy

Harmónia más illatokkal: A vanília számos olajjal jól harmonizál, a képzeletnek nincsenek határai.

Hatás a bőrre: Nincs különleges hatása a bőrre

Bőrápolási tipp: Keverjen össze 10-20 cseppet az illóolajból vagy vaníliakivonatból (lehetőleg bio) 50 ml mandulaolajban, majd masszírozza be a bőrbe. Nyugtató és kiegyensúlyozó hatású.

Hatás a pszichére: A biztonság és a melegség érzését közvetíti. Gyermekeknél alvássegítőként is használható, mivel a vanília édes illata egyszerűen jó érzést kelt bennük.

Kérjük, mindig olvassa el a „Mit kell figyelembe venni az illóolajok használatakor” című cikket, mielőtt valamelyik olajat használná!

Rohstoffe und Zutaten für deine selbst gemachte Kosmetik und DIY Seifen

Ich empfehle immer gerne den

–> Klick direkt zum Shop: Online Shop Dragonspice für Seifensieder und Kosmetikrührer.

Hier erfolgt der Versand schnell, die Auswahl an Fetten, Ölen, Wachsen, ätherischen Ölen, Parfumölen, Kosmetikrohstoffen und Zubehör ist riesig und der Service ist zuverlässig.

Seifen ganz einfach selber machen

Mit dem ebook von naturseife-und-kosmetik erfährst du, wie du Seifen ganz einfach selbst herstellen kannst:

Ganz toll ist auch der Shop von wesentlich. Dort gibt es natürlich Pflanzenöle, Sheabutter, Wachse, Kakaobutter, jede Menge ätherische Öle und vieles mehr:

**Hinweise zu Partnerlinks

**Partnerlinks und ggf. angegebene Preise verstehen sich inkl. Mehrwertsteuer und ggf. zzgl. Versandkosten. Aktuelle Preise und Verfügbarkeit sind bitte direkt über den Verkäufer einzuholen.

Die mit Sternchen (**) gekennzeichneten Verweise sind sogenannte Provision-Links. Wenn du auf so einen Verweislink klickst und über diesen Link einkaufst, unterstützt du aktiv naturseife-und-kosmetik.de – denn ich bekomme von deinem Einkauf eine kleine Provision. Für dich verändert sich der Preis dabei nicht!!

Zu Amazon Empfehlungen: Partner Links / Bilder von der Amazon Product Advertising API