Verbena – Illóolaj

Verbena illóolaj szappanokban és kozmetikumokban

Verbena illóolaj

A verbéna citromverbéna vagy verbéna néven is ismert. A verbéna illóolaj vagy verbénaolaj nem igazán érdekes a kozmetikumok számára, mivel kissé irritáló hatással is lehet a bőrre. Szappanok, különösen gyógynövényes szappanok illatosítására azonban igazán nagyszerű olaj.

Verbena illóolaj

A verbéna a verbénafélék családjába tartozik, és vadon nő az utak mellett. Sokféle neve van, például verbéna, verbena officinalis, citromcserje vagy citromverbéna. A nőgyógyászatban jól ismert, és menstruációs problémákra, ciklusszabályozásra és szoptatásra használják. A verbénát (Verbena officinalis) tartalmazó termékek azonban a terhesség alatt erősen visszariadnak. Az eredetileg Afrikából hozzánk került növény illóolaját vízgőz-desztillációval nyerik, és friss, citromos illatú. A verbéna illóolaj virágillattal, narancs és verbéna illattal kombinálható, nyugtatónak és stresszoldónak tartják, és elősegíti a koncentrációt.

A verbéna illóolaj a bőrápolásban

Külsőleg alkalmazva az olaj csersavtartalma összehúzódást okoz a bőrön. Ez jótékonyan hat a kisebb sebek vagy bőrirritációk esetén. Az illóolaj a vérkeringést is fokozhatja, ami különösen hasznos a sport- és masszázsolajokban. A verbéna illóolaj nagyon kellemes és friss illatot kölcsönöz a gyógynövényes szappanoknak. Használható tisztán a szappankészítéshez vagy más illóolajokkal keverve.

Amit még tudnia kell

  • Botanikai név: Verbena officinalis
  • Kivonás: Gőzdesztilláció
  • Növényi rész: Levél és gyógynövény
  • Harmónia más illatokkal: A verbéna jól illeszkedik a virágos illatokhoz, a gyógynövényekhez és a narancshoz.
  • Figyelmeztetések: Figyelmeztetések: A Verbena nem illeszkedik a szőlőfajtákhoz: Az olaj irritálhatja a bőrt, ezért csak nagyon takarékosan szabad használni. Emellett fokozza a fényérzékenységet, és terhes nők számára nem alkalmas.

Kérjük, mindig olvassa el a „Mit kell figyelembe venni az illóolajok használatakor” című cikket, mielőtt valamelyik olajat használná!

Rohstoffe und Zutaten für deine selbst gemachte Kosmetik und DIY Seifen

Ich empfehle immer gerne den

–> Klick direkt zum Shop: Online Shop Dragonspice für Seifensieder und Kosmetikrührer.

Hier erfolgt der Versand schnell, die Auswahl an Fetten, Ölen, Wachsen, ätherischen Ölen, Parfumölen, Kosmetikrohstoffen und Zubehör ist riesig und der Service ist zuverlässig.

Seifen ganz einfach selber machen

Mit dem ebook von naturseife-und-kosmetik erfährst du, wie du Seifen ganz einfach selbst herstellen kannst:

Ganz toll ist auch der Shop von wesentlich. Dort gibt es natürlich Pflanzenöle, Sheabutter, Wachse, Kakaobutter, jede Menge ätherische Öle und vieles mehr:

**Hinweise zu Partnerlinks

**Partnerlinks und ggf. angegebene Preise verstehen sich inkl. Mehrwertsteuer und ggf. zzgl. Versandkosten. Aktuelle Preise und Verfügbarkeit sind bitte direkt über den Verkäufer einzuholen.

Die mit Sternchen (**) gekennzeichneten Verweise sind sogenannte Provision-Links. Wenn du auf so einen Verweislink klickst und über diesen Link einkaufst, unterstützt du aktiv naturseife-und-kosmetik.de – denn ich bekomme von deinem Einkauf eine kleine Provision. Für dich verändert sich der Preis dabei nicht!!

Zu Amazon Empfehlungen: Partner Links / Bilder von der Amazon Product Advertising API