Az illóolajat az írisz (iris palladia) gyökeréből nyerik ki erjesztéssel. Az aromaterápiában, a gyógyászatban és különösen a kozmetikai iparban használják. Az édesanyák általában ibolyagyökérként ismerik az íriszt. A növény megkönnyíti a babák fogzását, és általában segít a fogfájáson. Illatát misztikusnak, gyengédnek és virágosnak írják le. Más olajokkal kombinálva az íriszgyökérnek megvan az a tulajdonsága, hogy megköti illékony illatanyagait. Az íriszgyökér megakadályozza a bőr szennyeződéseit és ragyogóan friss arcbőrt kölcsönöz.
Amit még tudnia kell
Mivel az orris gyökér illóolaj kivonásakor alacsony a hozam, az olaj nagyon drága, ezért ritkán használják szappangyártáshoz. Az olaj azonban krémekben és hasonlókban felhasználható, mivel néhány csepp általában elegendő a kozmetikai termék illatosításához.
Használat a bőrápolásban: Az illóolaj elvileg minden bőrtípusra alkalmazható.
Hier erfolgt der Versand schnell, die Auswahl an Fetten, Ölen, Wachsen, ätherischen Ölen, Parfumölen, Kosmetikrohstoffen und Zubehör ist riesig und der Service ist zuverlässig.
Seifen ganz einfach selber machen
Mit dem ebook von naturseife-und-kosmetik erfährst du, wie du Seifen ganz einfach selbst herstellen kannst:
Ganz toll ist auch der Shop von wesentlich. Dort gibt es natürlich Pflanzenöle, Sheabutter, Wachse, Kakaobutter, jede Menge ätherische Öle und vieles mehr:
**Hinweise zu Partnerlinks
**Partnerlinks und ggf. angegebene Preise verstehen sich inkl. Mehrwertsteuer und ggf. zzgl. Versandkosten. Aktuelle Preise und Verfügbarkeit sind bitte direkt über den Verkäufer einzuholen.
Die mit Sternchen (**) gekennzeichneten Verweise sind sogenannte Provision-Links. Wenn du auf so einen Verweislink klickst und über diesen Link einkaufst, unterstützt du aktiv naturseife-und-kosmetik.de – denn ich bekomme von deinem Einkauf eine kleine Provision. Für dich verändert sich der Preis dabei nicht!!
Zu Amazon Empfehlungen: Partner Links / Bilder von der Amazon Product Advertising API
Melaleuca alternifolia Az ausztrál teafa olaját a levelekből kíméletesen, alacsony hőmérsékleten desztillálják. Így kiváló minőségű, bőrbarát illóolajat kapunk, amely akár hígítatlanul is alkalmazható a bőr kis területein (az érzékeny bőr itt kivétel). A kiváló minőségű […]
A Vetiver valószínűleg meglehetősen ismeretlen a legtöbb ember számára ebben az országban. A vetiver növény egy Ázsiában őshonos édesfű, de mély, sűrű gyökérzetének köszönhetően ma már számos országban termesztik. A gyökérzet, amely akár három méter […]
Gyömbér (Zingiber officinale) Az eredetileg Kínából és Indiából származó gyömbér először a mi konyháinkba kúszott be. Összetéveszthetetlen íze sok ételnek különleges ízt ad, étvágygerjesztő és melegítő hatású. A gyömbér különösen hatásosnak bizonyult a hányinger ellen. […]