Fahéj illóolaj

Fahéj illóolaj természetes szappanokban és természetes kozmetikumokban

Fahéj illóolaj

A fahéjolajnak olyan illata van, amelyet mindannyian jól ismerünk a karácsonyi szezonból. Meleg, fűszeres és édes, otthonos és nyugodt érzést kelt bennünk.

Fahéjolaj levelekből és kéregből

A fahéjolajat vízgőz-desztillációval nyerik a fahéjcserje leveleiből és az ágak kérgéből (fahéjkéregolaj).

A fahéjlevélből nyert illóolaj illata kesernyésebb – inkább a szegfűszegre emlékeztet. A fahéjkéregolaj a fahéjrudak illatára emlékeztet, és kombinálható minden gyümölcsös illattal, valamint gyömbérrel, jázminnal, ylang-ylanggal és szegfűszeggel.

A fahéjolaj hatékony a baktériumok, vírusok és gombák ellen. Gyulladáscsökkentőnek is tekinthető.

A fahéj illóolajok a bőrápolásban

A fahéjkéregolajnak erős melegítő hatása van a bőrre. Soha nem szabad hígítatlanul vagy túl nagy koncentrációban a bőrre felvinni, mert súlyos bőrirritációt okozhat. Az ősi hagyományokkal ellentétben ma már belsőleges használata sem ajánlott.

A fahéjolaj szappanokban is használható, de ismét csak takarékosan. A fahéjkéregolajnak antispetikus hatása van, és serkenti a vérkeringést. Mivel azonban irritáló hatással van a bőrre, a bőrápolásban inkább az enyhébb fahéjlevélolaj alkalmasabb.

Amit még tudnia kell

INCI: Cinnamomum Zeylanicum kéregolaj

Botanikai név: Cinnamomum zeylanicum

Kivonás: vízgőz-desztilláció

Növényi rész: A fahéjfahéjolajat a fahéjfa kérgéből nyerik. A fahéjlevél olajat a fa leveleiből nyerik.

Harmónia más illatokkal: Gyümölcsös illatokkal, mint a narancs és a mandarin, valamint gyömbérrel, jázminnal és más fűszerekkel.

Figyelmeztetések: Nem belső használatra és terhesség alatt semmiképpen sem alkalmas! Az olaj nem alkalmas gyermekek és csecsemők, valamint érzékeny bőrűek számára. Kérjük, mindig nagyon takarékosan használja.

Kérjük, mindig olvassa el a „Mit kell figyelembe venni az illóolajok használatakor” című cikket, mielőtt valamelyik olajat használná!

Rohstoffe und Zutaten für deine selbst gemachte Kosmetik und DIY Seifen

Ich empfehle immer gerne den

–> Klick direkt zum Shop: Online Shop Dragonspice für Seifensieder und Kosmetikrührer.

Hier erfolgt der Versand schnell, die Auswahl an Fetten, Ölen, Wachsen, ätherischen Ölen, Parfumölen, Kosmetikrohstoffen und Zubehör ist riesig und der Service ist zuverlässig.

Seifen ganz einfach selber machen

Mit dem ebook von naturseife-und-kosmetik erfährst du, wie du Seifen ganz einfach selbst herstellen kannst:

Ganz toll ist auch der Shop von wesentlich. Dort gibt es natürlich Pflanzenöle, Sheabutter, Wachse, Kakaobutter, jede Menge ätherische Öle und vieles mehr:

**Hinweise zu Partnerlinks

**Partnerlinks und ggf. angegebene Preise verstehen sich inkl. Mehrwertsteuer und ggf. zzgl. Versandkosten. Aktuelle Preise und Verfügbarkeit sind bitte direkt über den Verkäufer einzuholen.

Die mit Sternchen (**) gekennzeichneten Verweise sind sogenannte Provision-Links. Wenn du auf so einen Verweislink klickst und über diesen Link einkaufst, unterstützt du aktiv naturseife-und-kosmetik.de – denn ich bekomme von deinem Einkauf eine kleine Provision. Für dich verändert sich der Preis dabei nicht!!

Zu Amazon Empfehlungen: Partner Links / Bilder von der Amazon Product Advertising API

2 Comments

  1. Was genau für einen Tipp meinen Sie? Ich habe allgemeine Infos zum ätherischen Öl gegeben. Den Link zu Ihrer Seite habe ich übrigens gelöscht 😉 Spam-Nachrichten unterstützen wir hier nicht.

Comments are closed.