Amyris – Illóolaj

Amyris illóolaj a kozmetikumokban

Palmarosa illóolaj

Amyris (Amyris balsamifera)

Ätherisches AmyrisölEz egy nyugat-indiai örökzöld fa. Gyantájából vízgőz-desztillációval nyerik ki az illóolajat. Illata nem különbözik a szantálfáéhoz: meleg, fás és fűszeres. Az amyris illóolaj azonban sokkal olcsóbb, mint a szantálfaolaj, ezért gyakran használják helyettesítőjeként. Meg kell azonban jegyezni, hogy az amiriszolaj hatása sokkal gyengébb, mint az értékes szantálfaolajé.

Az amyrisolaj felhasználható saját szappankészítéskor, valamint fürdőadalékok, masszázskészítmények és krémek előállításához is.

Az amyris illóolaj felhasználása

Az amyris illata nyugtató és pihentető hatású, ezért gyakran használják alvászavarok kezelésére. Az olajat szappanokban és krémekben is használják, antiszeptikusnak tartják, gyógyítja a kisebb sebeket, és enyhíti a visszereket és az aranyeret. Az érett bőrre revitalizáló és regeneráló hatással van, és ideális az arcápoláshoz.

Illatkeverék egy keleti természetes szappanhoz

Ha az amyris illóolajat a szantálfa olcsó helyettesítőjeként szeretné használni, próbálja ki ezt az illatkeveréket keleti szappanhoz:

  • 5 csepp narancs
  • 3 csepp amirisz
  • 2 csepp rózsa
  • 2 csepp pacsuli
  • 2 csepp jázmin
  • 1 csepp ylang-ylang

Amit még tudnod kell

Harmónia más illatokkal: Illata harmonizál a rokon illatokkal, mint a szantálfa és a cédrus, de a virágos illatokkal is, mint a jázmin, a geránium és a rózsa vagy a levendula.

Használata a bőrápolásban: Különösen alkalmas érett bőrre.

Figyelmeztetések: Nincs ismert. Általános intolerancia, terhesség, epilepszia, allergia és magas vérnyomás esetén kérjük, forduljon orvosához.

Kérjük, mindig olvassa el a „Mit kell figyelembe venni az illóolajok használatakor” című cikket, mielőtt valamelyik olajat használná!

Rohstoffe und Zutaten für deine selbst gemachte Kosmetik und DIY Seifen

Ich empfehle immer gerne den

–> Klick direkt zum Shop: Online Shop Dragonspice für Seifensieder und Kosmetikrührer.

Hier erfolgt der Versand schnell, die Auswahl an Fetten, Ölen, Wachsen, ätherischen Ölen, Parfumölen, Kosmetikrohstoffen und Zubehör ist riesig und der Service ist zuverlässig.

Seifen ganz einfach selber machen

Mit dem ebook von naturseife-und-kosmetik erfährst du, wie du Seifen ganz einfach selbst herstellen kannst:

Ganz toll ist auch der Shop von wesentlich. Dort gibt es natürlich Pflanzenöle, Sheabutter, Wachse, Kakaobutter, jede Menge ätherische Öle und vieles mehr:

**Hinweise zu Partnerlinks

**Partnerlinks und ggf. angegebene Preise verstehen sich inkl. Mehrwertsteuer und ggf. zzgl. Versandkosten. Aktuelle Preise und Verfügbarkeit sind bitte direkt über den Verkäufer einzuholen.

Die mit Sternchen (**) gekennzeichneten Verweise sind sogenannte Provision-Links. Wenn du auf so einen Verweislink klickst und über diesen Link einkaufst, unterstützt du aktiv naturseife-und-kosmetik.de – denn ich bekomme von deinem Einkauf eine kleine Provision. Für dich verändert sich der Preis dabei nicht!!

Zu Amazon Empfehlungen: Partner Links / Bilder von der Amazon Product Advertising API