Ylang-Ylang – Illóolaj

Ylang-ylang - a természetes szappanok és krémek illóolaja

Ylang-Ylang

Az ylang-ylang különösen bőrbarát illóolaj, és külsőleg krémekben és olajokban használható, hogy segítsen az érzékeny és foltos bőrön. Faggyútermelő hatása van, és fürdő- és testolajokban is népszerű illóolaj.

Ylang-ilang olaj

Cananga odorata

A ylang-ylang név a virágok virágát jelenti, és így egyértelműen leírja ennek az olajnak a legkiemelkedőbb tulajdonságát. Aligha van más olaj, amelynek olyan intenzív virágillata van, mint az ylang-ylang olajnak. A fa virágaiból egy összetett, négylépcsős desztillációs eljárással nyerik ki. Ezért az olaj négy különböző minőségben (ylang-ylang 1-től extra) kapható. Az olaj illata nehéz, virágos, édes és igéző. Az aromaterápiában szíverősítő, nyugtató, afrodiziákum és boldogságfokozó hatásúnak tartják. Enyhíti az idegességet és a szorongást.

Az ylang-ylang illóolaj a bőrápolásban

Bőrápoló hatása miatt fürdőadalékokban, krémekben és szappanokban érvényesül, ahol faggyúszabályozó hatása miatt különösen alkalmas a zsíros bőrre. Az ylang-ylang illóolaj bőrbarát és enyhe, ezért más bőrtípusok esetében is használható. Az olaj illata azonban nagyon intenzív, és nem mindenki szereti. Nagy dózisban akár fejfájást és hányingert is okozhat.

Egy relaxáló fürdőhöz például 3 csepp ylang ylang olajat összekeverhetünk 2 csepp rózsaolajjal és 3 csepp szantálfaolajjal, és ezt az illóolaj-keveréket keverjük el némi mandulaolajban vagy krémben. Öntse ezt a keveréket a fürdővízbe. A fürdő ellazít és megnyugtat, ugyanakkor stimulál is.

Amit még tudnia kell

Harmónia más illatokkal: Az illat kombinálható grapefruittal, szantálfával, jázminnal, nerolival és bármi mással, amihez kedved van.

Figyelmeztetések: Túl nagy adagolás esetén fejfájás és hányinger léphet fel.

Használata a bőrápolásban: Ideális zsíros bőrre.

Kérjük, mindig olvassa el a „Mit kell figyelembe venni az illóolajok használatakor” című cikket, mielőtt valamelyik olajat használná!

Rohstoffe und Zutaten für deine selbst gemachte Kosmetik und DIY Seifen

Ich empfehle immer gerne den

–> Klick direkt zum Shop: Online Shop Dragonspice für Seifensieder und Kosmetikrührer.

Hier erfolgt der Versand schnell, die Auswahl an Fetten, Ölen, Wachsen, ätherischen Ölen, Parfumölen, Kosmetikrohstoffen und Zubehör ist riesig und der Service ist zuverlässig.

Seifen ganz einfach selber machen

Mit dem ebook von naturseife-und-kosmetik erfährst du, wie du Seifen ganz einfach selbst herstellen kannst:

Ganz toll ist auch der Shop von wesentlich. Dort gibt es natürlich Pflanzenöle, Sheabutter, Wachse, Kakaobutter, jede Menge ätherische Öle und vieles mehr:

**Hinweise zu Partnerlinks

**Partnerlinks und ggf. angegebene Preise verstehen sich inkl. Mehrwertsteuer und ggf. zzgl. Versandkosten. Aktuelle Preise und Verfügbarkeit sind bitte direkt über den Verkäufer einzuholen.

Die mit Sternchen (**) gekennzeichneten Verweise sind sogenannte Provision-Links. Wenn du auf so einen Verweislink klickst und über diesen Link einkaufst, unterstützt du aktiv naturseife-und-kosmetik.de – denn ich bekomme von deinem Einkauf eine kleine Provision. Für dich verändert sich der Preis dabei nicht!!

Zu Amazon Empfehlungen: Partner Links / Bilder von der Amazon Product Advertising API