Angelica gyökér – Illóolaj

Az angyalgyökér illóolaja

Angelikawurzel
© Ruckszio - stock.adobe.com

Angelica gyökér (Angelica archangelica)

AngelikawurzelAz angyalgyökér egy vadon növő ernyősvirágú növény, amely különösen a folyópartok mentén gyakori, de egykor gyógyító tulajdonságai miatt a helyi kertekben is megtalálható volt. Az olajat a növény gyökeréből nyerik ki. Illatát kesernyésnek, gyógynövényesnek és földesnek írják le. Az emésztőrendszerre gyakorolt szabályozó hatását nem csak a gyógyászatban értékelik, az angyalgyökeret a gyomorkeserűkben is megtaláljuk.

Angyalgyökér a bőr és a psziché ápolására

Fürdővízhez adva oldja az izomfeszültséget, és görcsoldó hatású. Az angyalgyökér-olaj megfázás esetén is hatásosnak bizonyult, és fürdőkben vagy házi masszázskészítmények adalékaként is használható. Mivel azonban az olaj irritálhatja a bőrt, alacsony koncentrációban és mindig vivőolajjal együtt kell használni.

Az angyalgyökérolaj azonban leginkább a lélek számára fontos, mivel enyhíti a szorongást, hangulatjavító hatású és elősegíti az egészséges alvást. Az olaj ezért depresszív hangulat és lelki labilitás esetén is ideális.

Ami még fontos:

Harmónia más illatokkal: grapefruit, citromfű, bergamott, lime, szegfűszegfű.

Figyelmeztetések: Az olaj használata napfényben irritálhatja a bőrt. Az olajat terhesség alatt is óvatosan kell használni, és orvoshoz kell fordulni.

Használata a bőrápolásban: Különösen alkalmas érzékeny és foltos bőrre.

Kérjük, mindig olvassa el a „Mit kell figyelembe venni az illóolajok használatakor” című cikket, mielőtt valamelyik olajat használná!

Rohstoffe und Zutaten für deine selbst gemachte Kosmetik und DIY Seifen

Ich empfehle immer gerne den

–> Klick direkt zum Shop: Online Shop Dragonspice für Seifensieder und Kosmetikrührer.

Hier erfolgt der Versand schnell, die Auswahl an Fetten, Ölen, Wachsen, ätherischen Ölen, Parfumölen, Kosmetikrohstoffen und Zubehör ist riesig und der Service ist zuverlässig.

Seifen ganz einfach selber machen

Mit dem ebook von naturseife-und-kosmetik erfährst du, wie du Seifen ganz einfach selbst herstellen kannst:

Ganz toll ist auch der Shop von wesentlich. Dort gibt es natürlich Pflanzenöle, Sheabutter, Wachse, Kakaobutter, jede Menge ätherische Öle und vieles mehr:

**Hinweise zu Partnerlinks

**Partnerlinks und ggf. angegebene Preise verstehen sich inkl. Mehrwertsteuer und ggf. zzgl. Versandkosten. Aktuelle Preise und Verfügbarkeit sind bitte direkt über den Verkäufer einzuholen.

Die mit Sternchen (**) gekennzeichneten Verweise sind sogenannte Provision-Links. Wenn du auf so einen Verweislink klickst und über diesen Link einkaufst, unterstützt du aktiv naturseife-und-kosmetik.de – denn ich bekomme von deinem Einkauf eine kleine Provision. Für dich verändert sich der Preis dabei nicht!!

Zu Amazon Empfehlungen: Partner Links / Bilder von der Amazon Product Advertising API