Avokádóolaj természetes szappanokban és kozmetikumokban

Avokádóolaj, mint szappan adalékanyag

Avocadoöl in Naturseife und Kosmetik
Die fettreiche Avocado

Az avokádóolaj nagyon népszerű összetevője a szappanoknak, krémeknek és arcpakolásoknak. Hiszen az avokádóolaj különösen gazdag és tápláló növényi olaj. Különösen népszerű kozmetikai adalékanyagként a száraz, hámló és barrier-károsodott bőr, valamint a törékeny, száraz haj esetében. Az avokádóolajat tehát sokféleképpen használhatod természetes szappanokban és kozmetikumokban.

Honnan származik az avokádóolaj

INCI: Persea Gratissima (avokádó) olaj

Az avokádófa eredetileg a babérfélék családjába tartozó dél-mexikói növény, amelyet már az aztékok is termesztettek. A fa körülbelül négy év múlva hoz először gyümölcsöt. Ezek a gyümölcsök bogyók. Húsának lágy, krémes állaga miatt az avokádót német nyelvterületen vajgyümölcsként is ismerik. Az avokádóolaj a gyümölcs húsából kinyert olaj. Ehhez a gyümölcshúst kipréselik, centrifugálják és megszűrik. A finomított olaj kinyeréséhez további feldolgozáson megy keresztül, de ezek az előállítási lépések elegendőek a szűz avokádóolajhoz. Mind az avokádó gyümölcsét, mind az olajat különösen egészségesnek tartják, ezért támogathatják az egészséges táplálkozást. A gyümölcs azonban nagyon magas zsírtartalmú, ezért az avokádót takarékosan kell fogyasztani.

Az avokádóolaj összetevői és tulajdonságai

Az őshonos olaj színe a sárgától a zöldesig terjed, íze nagyon enyhe, illata mogyorószerű. A szűz olaj nyers vagy zöld olajként is kapható. A nagyon halvány szín a finomított olajra utal.

Az avokádóolaj zsírsavtartalma nagyrészt telítetlen zsírsavakból áll. Ezek közé tartozik a palmetin- és a linolsav. A palmetint még az érzékeny és hámló bőr is nagyon jól tolerálja, míg a linolsav véd a külső hatásoktól és a fény okozta károsodástól. Az olajban található A-, E- és D-vitaminok és fitoszterolok a sok szappanosíthatatlan összetevő miatt különösen jól felszívódnak a bőrbe, és gyorsan kifejthetik hatásukat.

Avokádóolaj a kozmetikumokban – avokádóolaj a természetes szappanokban és kozmetikumokban

Mivel az avokádógyümölcs olaja gyorsan és mélyen felszívódik a bőrbe, gyakran használják krémek és testápolók alapanyagaként. A gazdag olaj jól tolerálható, és főként száraz bőrre használják. A benne található fiszterolok elősegítik a sejtképződést és küzdenek a csarnokosodási rendellenességek ellen. Ezáltal újjáépül a bőr barrierfunkciója, és a hegszöveteket is kisimíthatja. Mélyhatása nemcsak a kötőszövetet erősíti, hanem biztosítja, hogy az összetevők a lehető legmélyebben felszívódjanak a bőrbe, ahol különösen erős hatást tudnak kifejteni.

Az avokádóolaj összetétele hasonló az emberi bőrben található zsírhoz. Nemcsak hidratálja a bőrt, hanem segít megtartani a nedvességet, így a bőr különösen rugalmassá válik. Gyulladáscsökkentő hatása miatt kedvező a bőr szennyeződései elleni küzdelemben, és segít a nagy pórusok összehúzásában.

Az avokádóolaj nemcsak a beteg, hámló és repedezett bőr regenerálására alkalmas, hanem aszáraz, töredezésre hajlamos hajra is. Az avokádóolaj ezért értékes olaj a természetes szappanokban és kozmetikumokban.

Rendeljen termékeket a hirdetési partnerektől**:

[amazon box=”B004RG5U30″ template=”horizontal”]

Az avokádóolaj mellékhatásai a natúr szappanokban és kozmetikumokban?

Az avokádóolaj használatával kapcsolatban nincsenek ismert mellékhatások. A neurodermitiszben vagy pikkelysömörben szenvedő bőr is csodálatosan jól tolerálja. Egyedül a diós, intenzív avokádó ízét lehet irritálónak érzékelni.

Avokádóolaj természetes szappanokban

Ha az olajat természetes állapotában hagyjuk, az illatmentes natúr szappanban még enyhén érzékelhető az olaj illata. Az avokádóolaj nem teszi a természetes szappant sem puhává, sem kellemetlenül csúszóssá. Az avokádóolaj a természetes szappanokban és kozmetikumokban rugalmassá és simává teszi a bőrt. Az olaj habképző tulajdonságai is jók, mivel a hab puha és krémes. Az avokádóolajat ezért nagyobb mennyiségben is gond nélkül használhatja. Még a 40%-os mennyiség sem teszi lágyabbá a szappanokat. Az egyetlen hátránya, hogy az avokádóolaj nem éppen olcsó más olajokhoz képest.

Tiszta avokádóolajos szappan

A finomítatlan olajból készült tiszta avokádóolajos szappan zöldes színű. Az olaj illata átjön, bár finoman. Az ilyen természetes szappan szilárd és sima, egyenletes textúrájú. A keletkező hab mennyisége közepes. Nincsenek habhegyek, hanem elegendő és kellemes mennyiségű hab, krémes és finom pórusú habzással. A természetes szappannal való mosakodás után a bőr is kellemes érzést nyújt. A bőr puha és sima.

Rohstoffe und Zutaten für deine selbst gemachte Kosmetik und DIY Seifen

Ich empfehle immer gerne den

–> Klick direkt zum Shop: Online Shop Dragonspice für Seifensieder und Kosmetikrührer.

Hier erfolgt der Versand schnell, die Auswahl an Fetten, Ölen, Wachsen, ätherischen Ölen, Parfumölen, Kosmetikrohstoffen und Zubehör ist riesig und der Service ist zuverlässig.

Seifen ganz einfach selber machen

Mit dem ebook von naturseife-und-kosmetik erfährst du, wie du Seifen ganz einfach selbst herstellen kannst:

Ganz toll ist auch der Shop von wesentlich. Dort gibt es natürlich Pflanzenöle, Sheabutter, Wachse, Kakaobutter, jede Menge ätherische Öle und vieles mehr:

**Hinweise zu Partnerlinks

**Partnerlinks und ggf. angegebene Preise verstehen sich inkl. Mehrwertsteuer und ggf. zzgl. Versandkosten. Aktuelle Preise und Verfügbarkeit sind bitte direkt über den Verkäufer einzuholen.

Die mit Sternchen (**) gekennzeichneten Verweise sind sogenannte Provision-Links. Wenn du auf so einen Verweislink klickst und über diesen Link einkaufst, unterstützt du aktiv naturseife-und-kosmetik.de – denn ich bekomme von deinem Einkauf eine kleine Provision. Für dich verändert sich der Preis dabei nicht!!

Zu Amazon Empfehlungen: Partner Links / Bilder von der Amazon Product Advertising API