Avokádóvaj – az avokádóolaj értékes összetevői a vajban

Avokádóvaj természetes szappanokban és krémekben

Avocadobutter
Kép Seksak Kerdkanno itt Pixabay

Az avokádóvajat gyakran kevésbé tartják ideálisnak, mint a természetes avokádóolajat. Ennek oka, hogy a vajat magából az olajból készítik. Az avokádóvaj azonban sok területen jó helyettesítője lehet a tápláló avokádóolajnak is.

INCI: Hidrogénezett avokádóolaj

Az avokádó – értékes a kozmetikumokban és a táplálkozásban

Az avokádót az egyik legegészségesebb gyümölcsnek tartják. Tápanyagairól éppúgy híres, mint különösen magas zsírtartalmáról. Amit a táplálkozásban néha negatívan értékelnek, az a kozmetikában annál értékesebb: magas zsírtartalma miatt a gyümölcsöt régen „vajgyümölcsként” ismerték, és az aztékok fedezték fel igazi „szépítőszerként”. Az avokádót ma is használjuk szépítőszerként a konyhai kozmetikumokban , illetve olaja vagy avokádóvaj formájában a kozmetikai termékek előállításához.

Az avokádóvaj összetevői és előállítása

Az avokádó nagy arányban tartalmaz aminosavakat, amelyek számos testi funkcióhoz nélkülözhetetlenek, valamint számos különböző ásványi anyagot, például káliumot, magnéziumot, foszfort, kalciumot, vasat és mangánt. Az avokádó emellett szinte valamennyi vitamincsoportból tartalmaz vitaminokat, ezért igazi „tápanyagszállító”.

Az avokádóvajat dehidratálással állítják elő tiszta avokádóolajból, amelyet az avokádó húsából vonnak ki. Az avokádóolajról bővebben itt írtunk. Az avokádóolaj komplex dehidratálási folyamata megőrzi az olaj értékes összetevőit, így az avokádóvaj a házi készítésű natúrkozmetikumok ugyanolyan jó alapanyaga.

Az avokádóvaj használata és hatása

A fehér vaj kiváló minőségű bőrápoló termék. Különösen alkalmas a száraz vagy foltos bőr kezelésére, mivel tisztán alkalmazva közvetlenül ellátja a bőrt minden olyan tápanyaggal, amely mélyen behatol a bőrbe, és puhává, rugalmassá teszi azt. Könnyebb alkalmazni, mint az olajat, és sokan jobban szeretik a szilárd vajat használni.

Gazdag, zsíros hatása miatt az avokádóvaj önmagában is tökéletes ajakápolásra. A vaj azonban házi készítésű testápolók vagy szappanok ideális összetevőjeként is használható. A krémekben és testápolókban az avokádóvaj a hidratáló zsíralap részeként szolgál, és sűrítőanyagként is használható. Ha különösen egyszerűvé szeretné tenni a dolgát, egyszerűen használja az avokádóvajat önmagában. Alacsony olvadáspontja miatt ideális a száraz bőrre és ajkakra kenve.

Rohstoffe und Zutaten für deine selbst gemachte Kosmetik und DIY Seifen

Ich empfehle immer gerne den

–> Klick direkt zum Shop: Online Shop Dragonspice für Seifensieder und Kosmetikrührer.

Hier erfolgt der Versand schnell, die Auswahl an Fetten, Ölen, Wachsen, ätherischen Ölen, Parfumölen, Kosmetikrohstoffen und Zubehör ist riesig und der Service ist zuverlässig.

Seifen ganz einfach selber machen

Mit dem ebook von naturseife-und-kosmetik erfährst du, wie du Seifen ganz einfach selbst herstellen kannst:

Ganz toll ist auch der Shop von wesentlich. Dort gibt es natürlich Pflanzenöle, Sheabutter, Wachse, Kakaobutter, jede Menge ätherische Öle und vieles mehr:

**Hinweise zu Partnerlinks

**Partnerlinks und ggf. angegebene Preise verstehen sich inkl. Mehrwertsteuer und ggf. zzgl. Versandkosten. Aktuelle Preise und Verfügbarkeit sind bitte direkt über den Verkäufer einzuholen.

Die mit Sternchen (**) gekennzeichneten Verweise sind sogenannte Provision-Links. Wenn du auf so einen Verweislink klickst und über diesen Link einkaufst, unterstützt du aktiv naturseife-und-kosmetik.de – denn ich bekomme von deinem Einkauf eine kleine Provision. Für dich verändert sich der Preis dabei nicht!!

Zu Amazon Empfehlungen: Partner Links / Bilder von der Amazon Product Advertising API