Cajeput – Illóolaj

Cajeput illóolaj

Cajeput

Cajeput (Melaleuca leucadendra)

CajeputEz a cajeputfa leveleiből kinyert olaj mindazoknak szól, akik stresszesnek érzik magukat, vagy egyszerűen csak rosszkedvűek. Illata az eukaliptuszra emlékeztet. Ez a tulajdonsága nem meglepő, hiszen a cajeputolaj fő összetevője a cineol, egy olyan illatanyag, amely gyakran megtalálható a természetben. Az eukaliptuszolajjal ellentétben azonban a cajeput illata valamivel édesebb és lágyabb. Tisztítja az elmét és energetizál. A cajeputfa illóolaja nem tartozik a legismertebb olajok közé – jogtalanul, hiszen a cajeput nagyon hatékony és sokoldalúan felhasználható olaj.

További érdekességek a cajeputról

Acajeput olajat vízgőz-desztillációval nyerik, és egy kis mennyiségű olaj lepárlásához hatalmas mennyiségű levélre van szükség. A gyógyászatban a cajeputot erős csíraölő hatása miatt is értékelik, amely hasonló a teafaolajéhoz. A teafaolajjal ellentétben azonban általában jól tolerálható és kevésbé irritálja a bőrt. Emiatt a cajeputolajat gyakran használják a kozmetikumokban az akne és a pikkelysömör kezelésére.

Más alkalmazási területeken a cajeputolaj segít a légzőszervi megbetegedéseknél, köptető és nyugtató hatású. A cajeputolajat fogfájás esetén is ajánlják.

Amit még tudnia kell

Harmónia más illatokkal: Illata jól illik a citromhoz, az eukaliptuszhoz, a levendulához, valamint az olyan fafajtákhoz, mint a cédrus, a ciprus és a fenyő.

Figyelmeztetések: A Cajeput nem alkalmas terhes nők és csecsemők számára.

Használata a bőrápolásban: Különösen alkalmas pattanások és pikkelysömör kezelésére. Hasonló a teafaolajhoz, de enyhébb és jobban tolerálható.

Kérjük, mindig olvassa el a „Mit kell figyelembe venni az illóolajok használatakor” című cikket, mielőtt valamelyik olajat használná!

Rohstoffe und Zutaten für deine selbst gemachte Kosmetik und DIY Seifen

Ich empfehle immer gerne den

–> Klick direkt zum Shop: Online Shop Dragonspice für Seifensieder und Kosmetikrührer.

Hier erfolgt der Versand schnell, die Auswahl an Fetten, Ölen, Wachsen, ätherischen Ölen, Parfumölen, Kosmetikrohstoffen und Zubehör ist riesig und der Service ist zuverlässig.

Seifen ganz einfach selber machen

Mit dem ebook von naturseife-und-kosmetik erfährst du, wie du Seifen ganz einfach selbst herstellen kannst:

Ganz toll ist auch der Shop von wesentlich. Dort gibt es natürlich Pflanzenöle, Sheabutter, Wachse, Kakaobutter, jede Menge ätherische Öle und vieles mehr:

**Hinweise zu Partnerlinks

**Partnerlinks und ggf. angegebene Preise verstehen sich inkl. Mehrwertsteuer und ggf. zzgl. Versandkosten. Aktuelle Preise und Verfügbarkeit sind bitte direkt über den Verkäufer einzuholen.

Die mit Sternchen (**) gekennzeichneten Verweise sind sogenannte Provision-Links. Wenn du auf so einen Verweislink klickst und über diesen Link einkaufst, unterstützt du aktiv naturseife-und-kosmetik.de – denn ich bekomme von deinem Einkauf eine kleine Provision. Für dich verändert sich der Preis dabei nicht!!

Zu Amazon Empfehlungen: Partner Links / Bilder von der Amazon Product Advertising API