Cistus – Illóolaj

Cistus illóolaj a természetes kozmetikumokban

Cistrose

A cisztusz illóolajat a cisztusz bokor virágaiból nyerik. Az illatos olaj gyulladáscsökkentő és viszketéscsillapító hatása miatt különböző bőrproblémák, többek között akne és neurodermitisz esetén használható.

Cistus illóolaj


A cistus elsősorban Dél-Franciaországban, Portugáliában és Spanyolországban található meg. Bokorszerűen nő, és feltűnő ráncos virágai vannak, amelyek általában fehérek, de lehetnek rózsaszínűek is.

A gyógyászatban a növény gyantájából kinyert cistusolaj csodákra képes. Antivirális és antibakteriális hatásúnak tartják, és felgyorsítja a sebgyógyulást kisebb és nagyobb sérülések esetén. Hígítva és a bőrre kenve enyhíti a viszketést és segít a pattanásokon. A parfümök gyakori összetevője is.

Cistus a kozmetikumokban

A cisztusz illóolaj különösen hatásos az elszíneződött bőrre, de használható pikkelysömör, neurodermitisz és ekcéma esetén is. Tonizáló és összehúzó hatású, és segít a kisebb sebek gyógyulásában. Ezért csodálatosan használható krémekben és bőrolajokban, valamint házi szappanokban. Mivel a cisztusz illóolaj a gyulladás ellen is segít, még a pattanások ellen is jó gyógyír. Egyszerűen csak adj néhány cseppet az olajból a szokásos nappali vagy éjszakai hidratáló krémedhez.

Amit még tudnod kell

  • INCI: Cistus Ladaniferus olaj* Org
  • Botanikai név: Cistus ladanifer
  • Kivonás: Gőz-desztilláció
  • Növényi rész: Gyógynövény
  • Harmónia más illatanyagokkal: Jól harmonizál a citrus illatokkal, mint például a mandarin és a narancs. Az olaj jól illeszkedik a nerolihoz és a pacsulihoz is.
  • Használat a bőrápolásban: A cisztuszolaj összehúzó, tonizáló és fertőtlenítő hatású. Ezért elsősorban a foltos és zsíros bőrre ajánlott.

Kérjük, mindig olvassa el a „Mit kell figyelembe venni az illóolajok használatakor” című cikket, mielőtt valamelyik olajat használná!

Rohstoffe und Zutaten für deine selbst gemachte Kosmetik und DIY Seifen

Ich empfehle immer gerne den

–> Klick direkt zum Shop: Online Shop Dragonspice für Seifensieder und Kosmetikrührer.

Hier erfolgt der Versand schnell, die Auswahl an Fetten, Ölen, Wachsen, ätherischen Ölen, Parfumölen, Kosmetikrohstoffen und Zubehör ist riesig und der Service ist zuverlässig.

Seifen ganz einfach selber machen

Mit dem ebook von naturseife-und-kosmetik erfährst du, wie du Seifen ganz einfach selbst herstellen kannst:

Ganz toll ist auch der Shop von wesentlich. Dort gibt es natürlich Pflanzenöle, Sheabutter, Wachse, Kakaobutter, jede Menge ätherische Öle und vieles mehr:

**Hinweise zu Partnerlinks

**Partnerlinks und ggf. angegebene Preise verstehen sich inkl. Mehrwertsteuer und ggf. zzgl. Versandkosten. Aktuelle Preise und Verfügbarkeit sind bitte direkt über den Verkäufer einzuholen.

Die mit Sternchen (**) gekennzeichneten Verweise sind sogenannte Provision-Links. Wenn du auf so einen Verweislink klickst und über diesen Link einkaufst, unterstützt du aktiv naturseife-und-kosmetik.de – denn ich bekomme von deinem Einkauf eine kleine Provision. Für dich verändert sich der Preis dabei nicht!!

Zu Amazon Empfehlungen: Partner Links / Bilder von der Amazon Product Advertising API