Cédrusfa illóolaj

Cédrusfa illóolaj természetes kozmetikumokban és természetes szappanokban

Illóolajok kivonása
© Marina Lohrbach - stock.adobe.com

Ahogy az illóolaj neve is sugallja, a cédrusfa illóolajat a cédrusfák fájából nyerik. A cédrusfa illóolaj intenzíven fás és enyhén édes illatú. A cédrusfa illóolaj sokféleképpen felhasználható, mind a natúrkozmetikában, mind az aromaterápiában. A Cedrus atlantica pattanások és zsíros bőr esetén ajánlott, de segíthet neurodermitisz esetén is. Kenőcsökben is használják különböző izom- és ízületi panaszok enyhítésére.

Cédrusfa illóolaj a bőrápolásban

A cédrusfaolaj összehúzó, antibakteriális, nyugtató és regeneráló hatású, ezért a zsíros bőr, zsíros haj és pikkelysömör elleni bőrápoló termékekben is használható. A cédrusfa illóolaj a bőrápolásban is érdekes a pattanások ellen.

Szappanok kedvelt adalékanyaga – ha szereted a cédrusfaolaj illatát. Az illatot általában a férfiak kedvelik, ezért az illóolaj ideális borotvaszappanokban és férfiszappanokban való felhasználásra.

Amit még tudnod kell

  • INCI: Cedrus atlantica kéregolaj
  • Botanikai név: Cedrus atlantica
  • Kivonás: Gőz-desztilláció
  • Növényi rész: A fa fájából
  • Illatjegy: Szív-alapjegy
  • Harmónia más illatokkal: Az illat virágokkal, gyümölcsökkel, gyógynövényekkel és fákkal kombinálható.
  • Figyelmeztetések: Az illat nem tartalmazhatja az illatanyagot: A cédrusfaolajnak állítólag abortuszmegelőző hatása van, ezért terhesség alatt nem szabad használni! Az olaj nem tévesztendő össze a virginiai cédrusolajjal, amelynek olaját csak az aromaterápiában használják.
  • Használata a bőrápolásban: Jó a zsíros bőrre és a gyorsan zsírosodó hajra. Az olaj nyugtató, regeneráló és gyulladáscsökkentő hatású. Pattanások és neurodermitisz esetén

Kérjük, mindig olvassa el a „Mit kell figyelembe venni az illóolajok használatakor” című cikket, mielőtt valamelyik olajat használná!

Rohstoffe und Zutaten für deine selbst gemachte Kosmetik und DIY Seifen

Ich empfehle immer gerne den

–> Klick direkt zum Shop: Online Shop Dragonspice für Seifensieder und Kosmetikrührer.

Hier erfolgt der Versand schnell, die Auswahl an Fetten, Ölen, Wachsen, ätherischen Ölen, Parfumölen, Kosmetikrohstoffen und Zubehör ist riesig und der Service ist zuverlässig.

Seifen ganz einfach selber machen

Mit dem ebook von naturseife-und-kosmetik erfährst du, wie du Seifen ganz einfach selbst herstellen kannst:

Ganz toll ist auch der Shop von wesentlich. Dort gibt es natürlich Pflanzenöle, Sheabutter, Wachse, Kakaobutter, jede Menge ätherische Öle und vieles mehr:

**Hinweise zu Partnerlinks

**Partnerlinks und ggf. angegebene Preise verstehen sich inkl. Mehrwertsteuer und ggf. zzgl. Versandkosten. Aktuelle Preise und Verfügbarkeit sind bitte direkt über den Verkäufer einzuholen.

Die mit Sternchen (**) gekennzeichneten Verweise sind sogenannte Provision-Links. Wenn du auf so einen Verweislink klickst und über diesen Link einkaufst, unterstützt du aktiv naturseife-und-kosmetik.de – denn ich bekomme von deinem Einkauf eine kleine Provision. Für dich verändert sich der Preis dabei nicht!!

Zu Amazon Empfehlungen: Partner Links / Bilder von der Amazon Product Advertising API