Cickafark – Illóolaj

Cickafark - a szappankészítéshez szükséges illóolaj

Illóolajok kivonása
© Marina Lohrbach - stock.adobe.com

A cickafark illóolaj a nők olaja. Illata önmagában állítólag szabályozza a menstruációs ciklust. A cickafark illóolajat a gyógynövény vízgőz-desztillációjával nyerik, és enyhe gyógynövényes, virágos illatú.

Esszenciális cickafarkolaj

Illata állítólag átsegít a rossz időkön és új erőt ad. A cickafark illóolaj állítólag emésztési, izom- és ízületi panaszok esetén is segíthet. A cickafark illóolaj enyhíti a görcsöket, elősegíti az emésztést és segít, hogy éjszaka jobban elaludjon. Szappanokban, krémekben és egyéb kozmetikumokban az illóolaj segít a bőr gyulladásán, a pattanásokon, a zsíros bőrön és a cellulitiszen.

Az Achillea millefolium, a cickafark illóolaj botanikai neve tehát egy nagyon érdekes, gyógynövényes illatú olaj, amely szappanösszetevőként és illatanyagként is használható olajkeverékekben és krémekben.

Cickafarkolaj – Amit még tudnia kell

  • INCI: Achillea Millefolium olaj
  • Botanikai név: Achillea Millefolium
  • Kivonás: Gőz-desztilláció
  • Növényi rész: A cickafarkfű gyógynövényéből
  • Illatjegy: Szívjegy
  • Harmónia más illatokkal: A cickafark harmonizál az olyan illatokkal, mint a bergamott, a bazsalikom és a különböző virágillatok.
  • Figyelmeztetések: Figyelmeztetések: A cickafarkfű nem tartalmazza a csipkebogyót: Terhes nőknek kerülniük kell a cickafarkot tartalmazó termékeket, mivel az illóolaj állítólag serkenti a szülést.
  • Hatása a bőrre: nyugtató és regeneráló, segít a pattanások ellen
  • Használata a bőrápolásban: Jó a gyulladt, foltos bőrre és a gyenge kötőszövetre.
  • Egyéb hatóterületek: A cickafark illóolaj görcsoldó tulajdonságokkal rendelkezik, így kiváló olaj menstruációs görcsök esetén. Kevés mandulaolajjal (kb. 20 ml) és kb. 3 csepp illóolajjal összekeverhető, és a hasba és a hátba masszírozható.

Kérjük, mindig olvassa el a „Mit kell figyelembe venni az illóolajok használatakor” című cikket, mielőtt bármelyik olajat használná!

Rohstoffe und Zutaten für deine selbst gemachte Kosmetik und DIY Seifen

Ich empfehle immer gerne den

–> Klick direkt zum Shop: Online Shop Dragonspice für Seifensieder und Kosmetikrührer.

Hier erfolgt der Versand schnell, die Auswahl an Fetten, Ölen, Wachsen, ätherischen Ölen, Parfumölen, Kosmetikrohstoffen und Zubehör ist riesig und der Service ist zuverlässig.

Seifen ganz einfach selber machen

Mit dem ebook von naturseife-und-kosmetik erfährst du, wie du Seifen ganz einfach selbst herstellen kannst:

Ganz toll ist auch der Shop von wesentlich. Dort gibt es natürlich Pflanzenöle, Sheabutter, Wachse, Kakaobutter, jede Menge ätherische Öle und vieles mehr:

**Hinweise zu Partnerlinks

**Partnerlinks und ggf. angegebene Preise verstehen sich inkl. Mehrwertsteuer und ggf. zzgl. Versandkosten. Aktuelle Preise und Verfügbarkeit sind bitte direkt über den Verkäufer einzuholen.

Die mit Sternchen (**) gekennzeichneten Verweise sind sogenannte Provision-Links. Wenn du auf so einen Verweislink klickst und über diesen Link einkaufst, unterstützt du aktiv naturseife-und-kosmetik.de – denn ich bekomme von deinem Einkauf eine kleine Provision. Für dich verändert sich der Preis dabei nicht!!

Zu Amazon Empfehlungen: Partner Links / Bilder von der Amazon Product Advertising API