Immortelle illóolaj

Illóolaj szappanokban és kozmetikumokban

© Marnel Tomić - Fotolia.com

Az Immortelle illóolaj gyógynövényes, édes illatú, gyulladáscsökkentő, nyugtató és regeneráló hatású, és számos alkalmazási területen használják kozmetikai adalékanyagként.

Immortelle illóolaj

Az Immortelle a mediterrán régióban őshonos, és a kopár talajokon is pompásan virágzik. Illóolaját magából a gyógynövényből és a szirmokból desztillálják. Illata fűszeres és enyhén balzsamos. Az Immortelle abszolút viszont a mediterrán táj illatát árasztja. Az Immortelle illóolajat az aromaterápiában a belső feszültség és szorongás oldására használják. Bár az immortelle-t alkalmanként bélproblémákra használják, óvatosan kell használni, mivel görcsöket válthat ki.

Immortelle illóolaj a kozmetikumokban

Masszázsolajokban, krémekben és szappanokban gyulladáscsökkentő hatású, enyhíti a pattanásokat és a pikkelysömört, és segíti a sebek gyorsabb gyógyulását. Az Immortelle illóolajról azt is mondják, hogy képes feszesíteni a szöveteket, ezért alkalmas krémek és testápolók adalékaként a megereszkedett bőr ellen.

Amit még tudnia kell

  • INCI: Helichrysum Italicum virágolaj
  • Botanikai név: Helichrysum italicum
  • Kivonás: Gőz-desztilláció
  • Növényi rész: Gyógynövény
  • Illatjegy: Szív-alapjegy
  • Harmónia más illatokkal: Mind a citrusos, mind a virágos illatok harmonizálnak az immortelle olajjal. Az ylang-ylang és a ciprus azonban szintén jól használható az immortelle illóolajjal kombinálva.
  • Figyelmeztetések: Az illóolajat csak takarékosan szabad használni a szobaillatosításban , mivel nagy koncentrációban közismerten rontja a hangulatot.
  • Használat: Az immortelle illóolaj bőrnyugtató, gyulladáscsökkentő és regeneráló hatású. Ezért jól alkalmazható pattanások és neurodermitisz esetén.

Kérjük, mindig olvassa el a „Mit kell figyelembe venni az illóolajok használatakor” című cikket, mielőtt valamelyik olajat használná!

Rohstoffe und Zutaten für deine selbst gemachte Kosmetik und DIY Seifen

Ich empfehle immer gerne den

–> Klick direkt zum Shop: Online Shop Dragonspice für Seifensieder und Kosmetikrührer.

Hier erfolgt der Versand schnell, die Auswahl an Fetten, Ölen, Wachsen, ätherischen Ölen, Parfumölen, Kosmetikrohstoffen und Zubehör ist riesig und der Service ist zuverlässig.

Seifen ganz einfach selber machen

Mit dem ebook von naturseife-und-kosmetik erfährst du, wie du Seifen ganz einfach selbst herstellen kannst:

Ganz toll ist auch der Shop von wesentlich. Dort gibt es natürlich Pflanzenöle, Sheabutter, Wachse, Kakaobutter, jede Menge ätherische Öle und vieles mehr:

**Hinweise zu Partnerlinks

**Partnerlinks und ggf. angegebene Preise verstehen sich inkl. Mehrwertsteuer und ggf. zzgl. Versandkosten. Aktuelle Preise und Verfügbarkeit sind bitte direkt über den Verkäufer einzuholen.

Die mit Sternchen (**) gekennzeichneten Verweise sind sogenannte Provision-Links. Wenn du auf so einen Verweislink klickst und über diesen Link einkaufst, unterstützt du aktiv naturseife-und-kosmetik.de – denn ich bekomme von deinem Einkauf eine kleine Provision. Für dich verändert sich der Preis dabei nicht!!

Zu Amazon Empfehlungen: Partner Links / Bilder von der Amazon Product Advertising API