Citromfű illóolaj

Melissa illóolaj szappankészítéshez

Melisse / Zitronenmelisse
KIrstin Jungmann / pixelio.de

Citromfű (Melissa officinalis)

Melisse / Zitronenmelisse
KIrstin Jungmann / pixelio.de

A melissaolajat már a középkor óta csodaszerként tartják számon, és még ma is sokan hajlanak arra, hogy egyetértsenek ezzel. Az olajat vízgőz-desztillációval nyerik a citromfű gallyaiból és leveleiből. Nagyon drága, mivel egy növényből csak kis mennyiségű olajat tudnak kinyerni. Emiatt a citromfűolajat gyakran nyújtják, és ajánlatos nagyon óvatosnak lenni a vásárláskor. Az olajnak friss, citromos illata van, amely stresszes időkben megnyugtat és felfrissít. A citromfű segíthet a szorongás és a szívdobogás esetén is. A citromfűolaj fájdalomcsillapító hatású is, és segít a vajúdási fájdalmak, fejfájás és migrén esetén. Illatlámpában használva a citromfűolaj segíthet különösen az alvási problémákon és a hangulatingadozásokon. A citromfű kiegyensúlyozottabb érzelmi állapotot biztosít, ezért a szárított gyógynövényt gyakran használják esti és altató teákban.

Melissa illóolaj ápolószerekben

Különösen alkalmas a zsíros vagy foltos bőrre. A citrommelizmát tartalmazó termékek enyhíthetik az olyan súlyos betegségek tüneteit is, mint az övsömör. A melissaolaj irritálhatja a bőrt, ezért óvatosságra int. Herpeszes hólyagok esetén azonban akár tisztán is alkalmazható a hólyagokra.

Amit még tudnia kell

Harmónia más illatokkal: A melissa jól illik a geránium, a rózsa, a levendula, a neroli, a friss citromfű és a különböző menta illatokhoz.

Figyelmeztetések: A melissaolaj esetenként bőrirritációt okozhat.

Használata a bőrápolásban: Gyulladáscsökkentő és fertőtlenítő hatású, ezért különösen ajánlott az elszíneződött bőrre.

Kérjük, mindig olvassa el a „Mit kell figyelembe venni az illóolajok használatakor” című cikket, mielőtt valamelyik olajat használná!

Rohstoffe und Zutaten für deine selbst gemachte Kosmetik und DIY Seifen

Ich empfehle immer gerne den

–> Klick direkt zum Shop: Online Shop Dragonspice für Seifensieder und Kosmetikrührer.

Hier erfolgt der Versand schnell, die Auswahl an Fetten, Ölen, Wachsen, ätherischen Ölen, Parfumölen, Kosmetikrohstoffen und Zubehör ist riesig und der Service ist zuverlässig.

Seifen ganz einfach selber machen

Mit dem ebook von naturseife-und-kosmetik erfährst du, wie du Seifen ganz einfach selbst herstellen kannst:

Ganz toll ist auch der Shop von wesentlich. Dort gibt es natürlich Pflanzenöle, Sheabutter, Wachse, Kakaobutter, jede Menge ätherische Öle und vieles mehr:

**Hinweise zu Partnerlinks

**Partnerlinks und ggf. angegebene Preise verstehen sich inkl. Mehrwertsteuer und ggf. zzgl. Versandkosten. Aktuelle Preise und Verfügbarkeit sind bitte direkt über den Verkäufer einzuholen.

Die mit Sternchen (**) gekennzeichneten Verweise sind sogenannte Provision-Links. Wenn du auf so einen Verweislink klickst und über diesen Link einkaufst, unterstützt du aktiv naturseife-und-kosmetik.de – denn ich bekomme von deinem Einkauf eine kleine Provision. Für dich verändert sich der Preis dabei nicht!!

Zu Amazon Empfehlungen: Partner Links / Bilder von der Amazon Product Advertising API