Citromfű illóolaj

Citromfű illóolaj

Manuka illóolaj

A citromfű az ázsiai konyhában való felhasználásáról is ismert ebben az országban. De nem csak a konyhában érdekes, mert a citromfű illóolaj intenzíven friss és citrusos illatú, és csodálatosan használható házi szappanokban, masszázs- és bőrápolási termékekben.

Citromfű illóolaj

A citromfű a trópusokon van otthon, ahol az édesfűfélék nemzetségébe tartozó, körülbelül térdig érő növényt termesztik. Ismert termesztési területei közé tartozik Indonézia, India, Afrika és Dél-Amerika. Az illóolajat a fűszernövények vízgőz-desztillációjával állítják elő. A citromfű illóolaj illata nagyon citromos és friss. Az emberi pszichére gyakorolt hatása is hasonló: felfrissít, elősegíti a koncentrációt és energetizál. A citromfű illóolaj illata a bosszantó rovarokat is elriasztja.

Citromfű illóolaj – használata a bőrápolásban

Krémekben és szappanokban az olaj szövetösszehúzó hatású, sőt állítólag még a visszér kialakulását is megakadályozza. Keringést elősegítő, feszesítő tulajdonságai miatt cellulitisz ellen is alkalmas. A citromfű illóolaj tisztítja a bőrt is, sőt, még a lábgomba esetén is segít. Összességében nagyon értékes olaj a bőrápoláshoz, de önmagában soha nem szabad a bőrre felvinni. Ideális adalékanyagként a masszázskészítményekben. A citromfű illóolajat szappanokban is használhatja.

Amit még tudnia kell

  • INCI: Cymbopogon Flexuosus olaj
  • Botanikai név: Cymbopogon flexuosus
  • Kivonás: Gőz-desztilláció
  • Növényi rész: levél
  • Harmónia más illatanyagokkal: Az illóolaj harmonizál más citrusfélékkel, levendulával, gerániummal, borókával és még sok más illattal.
  • Figyelmeztetések: Az olajat soha nem szabad tisztán a bőrre felvinni (mint a legtöbb illóolajat), és nagyon érzékeny bőrtípusok esetében nem alkalmas.
  • Felhasználás a bőrápolásban: Gyönyörű olaj szappankészítéshez és feszesítő tesztápolási termékekben való felhasználásra. Azt is mondják, hogy segít a pattanásos és zsíros bőrön.

Kérjük, mindig olvassa el a „Mit kell figyelembe venni az illóolajok használatakor” című cikket, mielőtt valamelyik olajat használná!

Rohstoffe und Zutaten für deine selbst gemachte Kosmetik und DIY Seifen

Ich empfehle immer gerne den

–> Klick direkt zum Shop: Online Shop Dragonspice für Seifensieder und Kosmetikrührer.

Hier erfolgt der Versand schnell, die Auswahl an Fetten, Ölen, Wachsen, ätherischen Ölen, Parfumölen, Kosmetikrohstoffen und Zubehör ist riesig und der Service ist zuverlässig.

Seifen ganz einfach selber machen

Mit dem ebook von naturseife-und-kosmetik erfährst du, wie du Seifen ganz einfach selbst herstellen kannst:

Ganz toll ist auch der Shop von wesentlich. Dort gibt es natürlich Pflanzenöle, Sheabutter, Wachse, Kakaobutter, jede Menge ätherische Öle und vieles mehr:

**Hinweise zu Partnerlinks

**Partnerlinks und ggf. angegebene Preise verstehen sich inkl. Mehrwertsteuer und ggf. zzgl. Versandkosten. Aktuelle Preise und Verfügbarkeit sind bitte direkt über den Verkäufer einzuholen.

Die mit Sternchen (**) gekennzeichneten Verweise sind sogenannte Provision-Links. Wenn du auf so einen Verweislink klickst und über diesen Link einkaufst, unterstützt du aktiv naturseife-und-kosmetik.de – denn ich bekomme von deinem Einkauf eine kleine Provision. Für dich verändert sich der Preis dabei nicht!!

Zu Amazon Empfehlungen: Partner Links / Bilder von der Amazon Product Advertising API