Növelje jólétét szaunával és gőzfürdővel

Wellness oázis szauna és gőzfürdő

sauna und dampfbad

Szauna és gőzfürdő

Ha szaunára vagy gőzfürdőre gondolunk, mindkét esetben ugyanaz jut eszünkbe: mindkettő forró és izzasztó. A szaunák és a gőzfürdők a hőmérséklet és a páratartalom tekintetében különböznek, de hatásuk szinte azonos. A gőzfürdő is intenzíven tisztítja a bőrt, a nedves gőz pedig jótékonyan hat a légutakra. Ezzel szemben a klasszikus szaunában sokkal gyorsabban jelentkezik a kívánt hatás. Ha egy termálfürdő látogatását tervezi, kombinálhatja a két lehetőséget.

A szaunák és a gőzfürdők hatása

A szaunában a 60 és 95 fokos száraz hő, a gőzfürdőben pedig a 45-50 fokos, legalább 80 százalékos páratartalmú párás hő a bőr és a test felmelegedését eredményezi. A bőr hőmérséklete körülbelül tíz fokkal, a test hőmérséklete pedig egy-két fokkal emelkedik. A kezdeti felmelegedés és az azt követő lehűlés pozitív hatással van a testre és a közérzetre. A hideg és a meleg váltakozása ugyanis serkenti a vérkeringést és fokozza az anyagcserét. Hosszú távon a rendszeres szaunázás vagy gőzfürdőzés edzi a szívet és a keringést, és erősíti az immunrendszert. A melegnek relaxáló hatása is van, oldja az izomfeszültséget és lazítja az egész izomzatot. Emellett tisztítja a bőrt és a testszöveteket. Az izzadás ugyanis a vér besűrűsödéséhez vezet, amit a szervezet a vér víztartalmának növelésével próbál kompenzálni. A többlet vízzel az anyagcsere-hulladékok, valamint a nehézfémek és a kórokozók is távoznak a testszövetekből a vérárambasauna und dampfbadés kórokozókat a testszövetből a véráramba, és így a verejtékmirigyeken és a veséken keresztül kiürülhetnek. További pozitív mellékhatás, hogy az erek rugalmassága edződik. A légutak nyálkahártyáján is javul a vérkeringés. Ezáltal kitágulnak a hörgők és enyhülnek a légzési nehézségek. A jobb légzés, az izmok ellazulása, valamint a szívre és a keringésre gyakorolt pozitív hatások nemcsak a közérzetet, hanem az általános teljesítményt is növelik.

Az egészségre és a jó közérzetre a lehető legnagyobb hatást gyakorló szaunák

Ahhoz, hogy kihasználhassa a szaunák és gőzfürdők egészségre és jólétre gyakorolt pozitív hatásait, rendszeresen – ideális esetben hetente egyszer vagy kétszer – szaunáznia kell. A szaunázás biztonságos mindaddig, amíg Ön egészséges és betart néhány szabályt: Minden szaunázás előtt zuhanyozzon le, hogy a teste könnyebben hozzászokjon a szauna melegéhez. A szaunázás előtt azonban azonnal meg kell szárítkoznia. Az első szaunázást a legalsó padon kezdje, mivel a felső padokon lényegesen forróbb a levegő. Legkorábban 5 perc elteltével lépjen át egy magasabb padra. Mindenképpen kerülje a tornát vagy az intenzív beszélgetést, mivel a szaunában ehhez nem áll rendelkezésre elegendő oxigén. Az első szaunázást 10 perc után, de legkésőbb 15 perc után fejezze be. A szauna utolsó néhány percében üljön fel újra, ha feküdt, hogy a keringése újra beindulhasson. A szaunázás után vegyen egy rövid friss levegőt, és lélegezzen be és ki erőteljesen, de nyugodtan. Csak néhány perc után hűljön le rendesen. Ne kezdje merülőfürdővel, hanem először a szívtől távolodva hűtse le magát, először a végtagokat, majd a törzset hűtve. Ezután következhet egy második, és ha jó fizikai állapotban van, egy harmadik szaunázás. Minden szaunázás között 20 perc pihenőidőt hagyjon magának. Mindig figyeljen a közérzetére, soha ne kényszerítse magát arra, hogy „kitartson” a szaunában, és azonnal fejezze be a szaunázást, ha rosszul érzi magát.

Rohstoffe und Zutaten für deine selbst gemachte Kosmetik und DIY Seifen

Ich empfehle immer gerne den

–> Klick direkt zum Shop: Online Shop Dragonspice für Seifensieder und Kosmetikrührer.

Hier erfolgt der Versand schnell, die Auswahl an Fetten, Ölen, Wachsen, ätherischen Ölen, Parfumölen, Kosmetikrohstoffen und Zubehör ist riesig und der Service ist zuverlässig.

Seifen ganz einfach selber machen

Mit dem ebook von naturseife-und-kosmetik erfährst du, wie du Seifen ganz einfach selbst herstellen kannst:

Ganz toll ist auch der Shop von wesentlich. Dort gibt es natürlich Pflanzenöle, Sheabutter, Wachse, Kakaobutter, jede Menge ätherische Öle und vieles mehr:

**Hinweise zu Partnerlinks

**Partnerlinks und ggf. angegebene Preise verstehen sich inkl. Mehrwertsteuer und ggf. zzgl. Versandkosten. Aktuelle Preise und Verfügbarkeit sind bitte direkt über den Verkäufer einzuholen.

Die mit Sternchen (**) gekennzeichneten Verweise sind sogenannte Provision-Links. Wenn du auf so einen Verweislink klickst und über diesen Link einkaufst, unterstützt du aktiv naturseife-und-kosmetik.de – denn ich bekomme von deinem Einkauf eine kleine Provision. Für dich verändert sich der Preis dabei nicht!!

Zu Amazon Empfehlungen: Partner Links / Bilder von der Amazon Product Advertising API

1 Trackback / Pingback

  1. Saunaaufguss selber machen | Naturseife und Kosmetik selber machen

Comments are closed.