Fülgyertyák a fül gyengéd tisztításához

Mik a fülgyertyák és hogyan kell használni őket

Nemrég találkoztam egy érdekes termékkel a fültisztításhoz: a fülgyertyákkal. Elsőre furcsán hangzik és furcsán néz ki. De ha kicsit jobban utánanézel, hamar rájössz, hogy az úgynevezett gyertyák – más néven testgyertyák vagy hopi gyertyák – a fültisztítás alternatív módja.

Mi is valójában a fülgyertya

A fülgyertyák Hopi gyertya néven is kaphatók. Ez a kifejezés abból a feltételezésből ered, hogy a gyertyák bevezetése az Arizona északkeleti részén élő hopi indiánokhoz köthető. Ezt a feltételezést azonban még mindig nincs bizonyíték. Ennek ellenére a kifejezés meghonosodott, és nagyon gyakran használják.

Manapság természetesen sokféle fülgyertya létezik különböző gyártóktól, de mindegyiknek ugyanaz a hatása. A legtöbb ilyen fülgyertya egyszerűen üreges és körülbelül 20-30 cm hosszú. Vannak azonban olyan modellek is, amelyek tetején tölcsér alakúak. A fülgyertyákat azonban általában hasonló módon állítják össze: ez egyszerűen egy méhviaszba áztatott pamutkendő. A ruhát kézzel formázzák vékony, hosszú csővé. Egyes gyártók illóolajokat vagy növényi összetevőket is adnak a cseppfolyósított méhviaszhoz .

Mire használják a fülgyertyákat

A fülgyertyákat elsősorban a természetgyógyászatban használják a fül tisztítására. A kezelés során keletkező hő hatására a fülzsír folyékonnyá válik, és akadálytalanul lefolyik. A kellemes meleg a fülben a vérkeringést is serkenti, ami állítólag fokozza a nyirokáramlást és aktiválja az immunrendszert. A fülgyertyával történő kezelést gyakran ajánlják megfázás esetén is. Ebben az esetben olyan testgyertyákat kell használni, amelyek nyákoldó illóolajokkal vannak dúsítva.

Hogyan kell használni a fülgyertyát

  1. A kezelendő személy az oldalára fekszik.
  2. A fülgyertyát lassan és óvatosan, enyhe csavaró mozdulatokkal, függőlegesen a fülbe helyezzük. Nem szabad nyomást gyakorolni.
  3. Ezután a gyertyát a felső végén meggyújtjuk. A kezelés csak néhány percet vesz igénybe.

Hol lehet megvásárolni őket

A fülgyertyákat Németországban körülbelül 1900 óta használják, és az emberek még ma is esküsznek rájuk, különösen a bioboltokban és a bioboltokban.

Veszélyes a fülgyertyák használata?

A fülgyertyák otthoni használatakor nagyon óvatosnak kell lennie, és időt kell szánnia rá. Sok gyártó felszereli a fülgyertyákat egy biztonsági elemmel az alján, hogy megvédje a fület az égési sérülésektől és a sérülésektől. Ha gondosan követi a használati utasítást, nem sok minden romolhat el a fülgyertyák használata során. Fontos, hogy a gyertyákat óvatosan és nyomás nélkül helyezzük a fülbe. Semmiképpen ne egyedül, hanem a partnerével együtt alkalmazza a kezelést. Az első alkalmazás előtt célszerű felkeresni egy természetgyógyászati rendelőt is. Itt konkrét tanácsokat kaphat, és azt is megmutatják, hogyan kell helyesen használni a fülgyertyát. Ha a kezelés alatt vagy után bármilyen kellemetlenséget tapasztal, mindenképpen tanácsos orvoshoz fordulni.

Rohstoffe und Zutaten für deine selbst gemachte Kosmetik und DIY Seifen

Ich empfehle immer gerne den

–> Klick direkt zum Shop: Online Shop Dragonspice für Seifensieder und Kosmetikrührer.

Hier erfolgt der Versand schnell, die Auswahl an Fetten, Ölen, Wachsen, ätherischen Ölen, Parfumölen, Kosmetikrohstoffen und Zubehör ist riesig und der Service ist zuverlässig.

Seifen ganz einfach selber machen

Mit dem ebook von naturseife-und-kosmetik erfährst du, wie du Seifen ganz einfach selbst herstellen kannst:

Ganz toll ist auch der Shop von wesentlich. Dort gibt es natürlich Pflanzenöle, Sheabutter, Wachse, Kakaobutter, jede Menge ätherische Öle und vieles mehr:

**Hinweise zu Partnerlinks

**Partnerlinks und ggf. angegebene Preise verstehen sich inkl. Mehrwertsteuer und ggf. zzgl. Versandkosten. Aktuelle Preise und Verfügbarkeit sind bitte direkt über den Verkäufer einzuholen.

Die mit Sternchen (**) gekennzeichneten Verweise sind sogenannte Provision-Links. Wenn du auf so einen Verweislink klickst und über diesen Link einkaufst, unterstützt du aktiv naturseife-und-kosmetik.de – denn ich bekomme von deinem Einkauf eine kleine Provision. Für dich verändert sich der Preis dabei nicht!!

Zu Amazon Empfehlungen: Partner Links / Bilder von der Amazon Product Advertising API