Készítsen saját frissítő aromaterápiás szappant

Aromaterápiás szappan készítése frissítő olajokkal a nyárra

Az aromaterápiás szappan friss, jó illatú szappan a meleg napokra. A borsmenta, eukaliptusz, citrom és levendula illóolajok különleges illatot kölcsönöznek az aromaterápiás szappannak, amely frissít és gyengéden hűsít. Természetesen ez a szappan tiszta növényi olajokból és zsírokból készül, és kívánságra természetes színezékekkel színezhető.

A nyár a hétvégén érkezik. És a közelgő nyárhoz illően természetesen egy hűsítő, frissítő nyári szappan receptjét szeretném bemutatni nektek. Ha most elkészíted, négy hét múlva szilárd, jól habzó szappanod lesz, amit egész nyáron használhatsz. Úgyhogy lássunk hozzá a keveréshez!

Készítsd el saját aromaterápiás szappanodat

Én ezt a szappant aromaterápiás szappannak nevezem, mivel sok gyártó is ezt teszi 😉 Amint egy termék tartalmaz néhány illóolajat, máris „aromaterápiás” lesz. És tudjuk, hogy az illóolajok valójában nagyon hasznosak és jótékony hatásúak, és van egy-két hatásuk.

Ha pedig a frissítő aromaterápiás szappanodat ajándékba szeretnéd adni, máris van egy vonzó elnevezés a kezedben. Ha a szappant ajándékba szeretné adni, a szép csomagolás jó ötlet. Miért nem nézi meg az ingyenes címkesablonjaimat, szappancsomagolásokat és áldobozokat. Ezeket az ingyenesen letölthető termékek között találod.

A címkék, banderollák és hasonlók sablonjait magáncélú felhasználásra szánom. Egyszerűen letöltheti őket, elmentheti, tetszés szerint kinyomtathatja és felhasználhatja a barkácskozmetikumokhoz.

És így készül az aromaterápiás szappanom

Egy frissítő, nyárias szappanhoz nekem személy szerint fontos, hogy a szappan ne legyen túl gazdag és zsíros. Ezért általában olyan szappant választok, ami nem túl zsíros , és kerülöm a gazdag, nehéz növényi olajokat és zsírokat is. Nyáron amúgy is kevesebb olajra van szüksége a bőrnek, mint télen. Ezért különösen olyan nyári szappant szeretnék, ami nem túl hidratáló, de mégsem szárítja ki a bőrt. A sós szappanok, amelyeket egyébként is különösen szeretek, ideálisak erre.

Szappanrecept: frissítő aromaterápiás szappan sósavval

Körülbelül 1 kg szappanhoz

Az illatanyagok kombinációja élénkítő és frissítő illatot hoz létre , amely élénkíti és stimulálja az érzékeket. Az illóolajokat olcsón megvásárolhatja ebben a boltban:


Így készül a szappan

Mint mindig, most is azt ajánlom minden kezdőnek, hogy először olvassa el a„Kreatív szappanok, könnyen elkészíthetők” című e-könyvet. Ez részletesen elmagyarázza, hogyan kell szappant készíteni magadnak, és mit kell szem előtt tartanod a szappankészítés során. Itt találja a lúg kikeverésére vonatkozó utasításokat. De a következők minden tapasztalt szappankészítőre is vonatkoznak: a szappankészítés során mindig tartsa be a biztonsági szabályokat:

  1. Először oldja fel a sót hideg vízben. Ez eltarthat egy ideig, ezért egy kis türelemre van szükség. Ha közben folyamatosan kevergetsz, akkor egy kicsit gyorsabban fog menni.
  2. Ezután a lúgot a szokásos módon lehet elkészíteni. Biztonsági felszerelést legkésőbb ennél a lépésnél érdemes viselni!
  3. A szilárd zsírokat, beleértve a sztearinsavat is, tegyük egy serpenyőbe, és olvasszuk fel. Ezután vegyük le a serpenyőt a tűzről, és keverjük bele az olajokat. A mandulaolajat félre lehet tenni a szuperzsírozáshoz.
  4. Amikor mindkét komponens kb. 40 °C-ra lehűlt, a fázisokat egyesítjük: A lúgot a zsírokkal együtt az edénybe öntjük.
  5. Most már előveheti a botmixert, és besűrítheti a szappanragasztót. Ez a felhasznált sztearinsav és sósav miatt elég gyorsan megtörténik.
  6. Ezután keverjük bele a mandulaolajat, és adjuk hozzá az illóolaj-keveréket. Keverjünk megint mindent jól össze.
  7. Ha szeretné, most már színezheti vagy márványozhatja a szappanragasztót. Fontos, hogy nagyon gyorsan dolgozzunk, mert a ragasztó nagyon gyorsan besűrűsödik.
  8. A szappanragasztó ezután közvetlenül formázható. Szigetelje le a szappanformát, és legalább 24 órán keresztül hagyja egy gyermekek számára hozzáférhetetlen helyen.
  9. Másnap már formázhatja is a szappant, majd azonnal vághatja is.

Ez a szappanrecept semmiképpen sem alkalmas kezdőknek. Tényleg nagyon gyorsan kell tudni dolgozni. A sztearinsav és a sósav egyaránt biztosítja, hogy a szappanragasztó nagyon gyorsan megszilárduljon. Ha szeretné márványosítani a szappant, akkor a víztartalmat is növelheti egy kicsit. Én kb. 15%-kal több vizet használtam a márványozáshoz, mint ami a szappanreceptben szerepel.

Tipp: A szappankészítéssel kezdők itt kaphatnak egy első benyomást arról, hogyan készítsenek maguk is szappant.

Rohstoffe und Zutaten für deine selbst gemachte Kosmetik und DIY Seifen

Ich empfehle immer gerne den

–> Klick direkt zum Shop: Online Shop Dragonspice für Seifensieder und Kosmetikrührer.

Hier erfolgt der Versand schnell, die Auswahl an Fetten, Ölen, Wachsen, ätherischen Ölen, Parfumölen, Kosmetikrohstoffen und Zubehör ist riesig und der Service ist zuverlässig.

Seifen ganz einfach selber machen

Mit dem ebook von naturseife-und-kosmetik erfährst du, wie du Seifen ganz einfach selbst herstellen kannst:

Ganz toll ist auch der Shop von wesentlich. Dort gibt es natürlich Pflanzenöle, Sheabutter, Wachse, Kakaobutter, jede Menge ätherische Öle und vieles mehr:

**Hinweise zu Partnerlinks

**Partnerlinks und ggf. angegebene Preise verstehen sich inkl. Mehrwertsteuer und ggf. zzgl. Versandkosten. Aktuelle Preise und Verfügbarkeit sind bitte direkt über den Verkäufer einzuholen.

Die mit Sternchen (**) gekennzeichneten Verweise sind sogenannte Provision-Links. Wenn du auf so einen Verweislink klickst und über diesen Link einkaufst, unterstützt du aktiv naturseife-und-kosmetik.de – denn ich bekomme von deinem Einkauf eine kleine Provision. Für dich verändert sich der Preis dabei nicht!!

Zu Amazon Empfehlungen: Partner Links / Bilder von der Amazon Product Advertising API