Grapefruit illóolaj

Grapefruit illóolaj szappanokban

Joujou / pixelio.de

Grapefruit (Citrus paradisi)

Joujou / pixelio.de
Joujou / pixelio.de

Ezt a friss, citromos illatú olajat a grapefruit héjából préselik. Májbetegségeknél, vesetisztításra és fogyókúrára használják. A grapefruitolaj gyakran megtalálható a bőrápoló termékekben, mivel segít a zsíros bőr és haj ellen, és a pattanások ellen is hatásosnak bizonyult. Elősegíti a vérkeringést, antibakteriális és méregtelenítő hatású. A grapefruitolajat cellulitisz ellen is ajánlják, mivel feszesíti a bőrt, és az illata is feldobja a hangulatot.

Felhasználás kozmetikumokban és természetes szappanokban

Az illó grapefruitolaj nagyon jól használható fürdőadalékokban, krémekben és szappanokban is. Jól tolerálható, pozitív tulajdonságokkal rendelkezik és serkenti a hangulatot.

Amit még tudnia kell

Harmónia más illatanyagokkal: A grapefruit illóolaj illata harmonizál az édes illatokkal, például a mézzel és a vaníliával, valamint a levendulával és minden citrus illattal. Sok más kombináció is elképzelhető, a grapefruit nem szab határt a képzeletnek.

Használata a bőrápolásban: A grapefruit illóolaj ideális a zsíros, hibás bőrre és a pattanásokra. A vérkeringés fokozására is ajánlott, ezért cellulitisz elleni termékekben is használható. Más citrusolajokkal ellentétben ez az olaj nem fototoxikus.

Kérjük, mindig olvassa el a „Mit kell figyelembe venni az illóolajok használatakor” című cikket, mielőtt valamelyik olajat használná!

Rohstoffe und Zutaten für deine selbst gemachte Kosmetik und DIY Seifen

Ich empfehle immer gerne den

–> Klick direkt zum Shop: Online Shop Dragonspice für Seifensieder und Kosmetikrührer.

Hier erfolgt der Versand schnell, die Auswahl an Fetten, Ölen, Wachsen, ätherischen Ölen, Parfumölen, Kosmetikrohstoffen und Zubehör ist riesig und der Service ist zuverlässig.

Seifen ganz einfach selber machen

Mit dem ebook von naturseife-und-kosmetik erfährst du, wie du Seifen ganz einfach selbst herstellen kannst:

Ganz toll ist auch der Shop von wesentlich. Dort gibt es natürlich Pflanzenöle, Sheabutter, Wachse, Kakaobutter, jede Menge ätherische Öle und vieles mehr:

**Hinweise zu Partnerlinks

**Partnerlinks und ggf. angegebene Preise verstehen sich inkl. Mehrwertsteuer und ggf. zzgl. Versandkosten. Aktuelle Preise und Verfügbarkeit sind bitte direkt über den Verkäufer einzuholen.

Die mit Sternchen (**) gekennzeichneten Verweise sind sogenannte Provision-Links. Wenn du auf so einen Verweislink klickst und über diesen Link einkaufst, unterstützt du aktiv naturseife-und-kosmetik.de – denn ich bekomme von deinem Einkauf eine kleine Provision. Für dich verändert sich der Preis dabei nicht!!

Zu Amazon Empfehlungen: Partner Links / Bilder von der Amazon Product Advertising API