Hegyi fenyő – Illóolaj

Hegyi fenyő illóolaj testolajban és természetes szappanokban

ätherisches Öl Latschenkiefer
Karl-Heinz Liebisch / pixelio.de

Már nagyanyáink is szívesen használták a hegyi fenyőolajat ágyörzsölésekhez és masszázsokhoz, hogy enyhítsék a feszültséget és egyéb „fájdalmakat”. Mivel a hegyifenyőolajnak erős keringésfokozó hatása van, gátolja a gyulladást, enyhíti a fájdalmat és intenzív erdei illatot is áraszt, használata izom- és ízületi panaszok esetén is teljesen indokolt.

Hegyi fenyőolaj

Az alpesi régiók magaslatain növő hegyi fenyő védett faj, és tűleveleit, amelyekből vízgőz-desztillációval nyerik ki az olajat, csak engedéllyel lehet kitermelni. Az enyhe erdei illatú illóolaj inhalálásra használható, mivel fellazítja a nyálkát és megkönnyíti a köhögést. Az aromaterápiában a hegyifenyő illatát felemelőnek és élénkítőnek tartják, és nyugtatásra és az általános közérzet javítására is használják.

A hegyifenyő illóolaj a bőrápolásban

A hegyifenyőolaj számos masszázsolajban és fürdőadalékban megtalálható. Elősegíti a bőr vérkeringését és enyhíti az izomfeszültséget. A hegyifenyő illóolajat a lábápolásban is használják, és alkalmas a bőrkeményedés és a bőrkeményedés kezelésére. A hegyifenyő illóolaj azonban különösen népszerű szaunafelöntésként, ahol természetesen mindig vízzel kell hígítani. általában 3 csepp olaj egy kanál vízben elegendő. Gyakran használják hideg fürdők készítéséhez is.

Amit még tudnia kell

INCI:

Botanikai név:

Kivonás: Gőzdesztilláció

Növényi rész: Gally

Harmónia más illatokkal: Jól illeszkedik más tűlevelű fafajtákhoz, például a ciprushoz, de olyan fűszeres-friss olajokkal is, mint az eukaliptusz és a kakukkfű. A hegyifenyőolaj jól kombinálható levendula- és citrusillatokkal is.

Figyelmeztetések: A hegyifenyőolaj használatakor számos óvintézkedés alkalmazandó. Mivel kis dózisban is irritálhatja a bőrt, csak rendkívül takarékosan szabad használni. Általában elegendő néhány csepp a fürdővízbe. Az illóolaj csecsemők és kisgyermekek számára egyáltalán nem alkalmas, és használata szív- és érrendszeri panaszok, asztma és akut lázas fertőzések esetén sem ajánlott.

Felhasználás a bőrápolásban: Népszerű illóolaj a sanu-főzetekben és fürdőadalékokban.

Kérjük, mindig olvassa el a „Mit kell figyelembe venni az illóolajok használatakor” című cikket, mielőtt valamelyik olajat használná!

Rohstoffe und Zutaten für deine selbst gemachte Kosmetik und DIY Seifen

Ich empfehle immer gerne den

–> Klick direkt zum Shop: Online Shop Dragonspice für Seifensieder und Kosmetikrührer.

Hier erfolgt der Versand schnell, die Auswahl an Fetten, Ölen, Wachsen, ätherischen Ölen, Parfumölen, Kosmetikrohstoffen und Zubehör ist riesig und der Service ist zuverlässig.

Seifen ganz einfach selber machen

Mit dem ebook von naturseife-und-kosmetik erfährst du, wie du Seifen ganz einfach selbst herstellen kannst:

Ganz toll ist auch der Shop von wesentlich. Dort gibt es natürlich Pflanzenöle, Sheabutter, Wachse, Kakaobutter, jede Menge ätherische Öle und vieles mehr:

**Hinweise zu Partnerlinks

**Partnerlinks und ggf. angegebene Preise verstehen sich inkl. Mehrwertsteuer und ggf. zzgl. Versandkosten. Aktuelle Preise und Verfügbarkeit sind bitte direkt über den Verkäufer einzuholen.

Die mit Sternchen (**) gekennzeichneten Verweise sind sogenannte Provision-Links. Wenn du auf so einen Verweislink klickst und über diesen Link einkaufst, unterstützt du aktiv naturseife-und-kosmetik.de – denn ich bekomme von deinem Einkauf eine kleine Provision. Für dich verändert sich der Preis dabei nicht!!

Zu Amazon Empfehlungen: Partner Links / Bilder von der Amazon Product Advertising API